Жълтеница

• 415
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Моля Ви за съвет! Бебка е на 4 дни и казаха, че има жълтеница. Бебето само спи през повечето време, отказва храна, роди се 2970,а сега в 2650. Вчера за първи път беше при мен и е отслабнала с 10 Г. Днеска докторката назначи глюкоза между храненията и стриктно спазване през 3 часа. Но тя спи само и се притеснявам. Не си отваря очите, а все едно се мъчи да ги отвори, предимно вечер ги отваря за повече. Направо ще се побъркам много ме е страх. По цял ден плача и се моля да яде.

# 1
  • София
Спокойно, жълтеницата при новородени е много често срещана, нищо необичайно няма в това. Щом лекарите я следят, не бих се притеснявала.

# 2
Ще се пребори с жълтеницата. Не бързай да си ходите вкъщи.   Щом сте в болницата и сте под наблюдение не се притеснявай.  Трудно е когато жълтеницата се прояви след изписването.
Успех във възстановяването и на двете.

# 3
Трябва да  храните детето  на около 3 часа. Билирувина се изкарна от тялото с урината. Хубаво е да го слагате до прозореца на дневна светлина/ слънце. Ако спи и не се храни, трябва непременно да го заведете на педиатър, да се  да се  направи изследване за нивото на  билирубин в кръвта.

# 4
Колкото и да е тежка жълтеницата, минава,  НО ако сте все още в болницата - не ви ли предложиха фототерапия? Попитайте. Предполагам, че може би във всички големи болници има такива уреди. Със сина ми изкарахме 6 денонощия след раждането в болницата, заради много тежка жълтеница. Всеки ден беше на фототерапия по 2 пъти за по 3 часа. Във всеки възможен момент, в който не беше на фототерапия, беше на гърда. Знам, че изглежда страшно, ако за пръв път държите новородено в ръце, но бъдете настоятелна - пощипване, събличане, мокрене с капки вода по крачетата - каквото ви дойде на ум, за да го разбудите, за да цока мляко, не го чакайте то да се разбуди - няма, трябва да го подканвате. Само с ядене и изхождане се изкарва билирубина, не с урина.

Общи условия

Активация на акаунт