Постоянно се караме откакто имаме бебе

• 5 625
  • 115
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Какъв е този етаж? Самостоятелно ли живеете?
Иначе -не, не е нормално постоянно да се карате.

# 31
Веднага ти давам съвет (не съм прочела всички постове до тук, може и вече да са ти го написали) :
съветът ми е да поставиш мъжа си на мястото му, защото в момента той е всичко друго , но не мъж, съпруг и баща на бебе.
Не бих простила на някой, ако ми отнема радостта още в първите месеци след раждането и ми трови по такъв начин живота.
Мъжът трябва да е опора на жената, а не да се опитва да е жената във връзката.

# 32
Ако изпушва на работата, ще му е трудно да е мил и грижовен вкъщи. Въобще това е проблемна професия. Все пак зависи и с какво конкретно се занимава. Има и по-спокойни назначения.

# 33
Ако изпушва на работата, ще му е трудно да е мил и грижовен вкъщи. Въобще това е проблемна професия. Все пак зависи и с какво конкретно се занимава. Има и по-спокойни назначения.
Жандармерист е ,не му е леко на работа знам ,но не съм виновна аз все пак. Мисля че толкова много се старае да е добър в работата си ,че се натоварва страшно много и това се отразява вкъщи и все пак трябва да се направи нещо по въпроса не може заради това да се кара с мен и да си изкарва напрежението така. Секс сме правили ,но не като преди всеки ден или когато поискам , много често казва утре и утре вече от 4 дни го няма

# 34
Не му се занимава с бебета. Иска да хвърля едни пари, колкото може по малко и с нищо да не го занимават. Не го е грижа за детето, а ти искаш да дава по 50 лв за плуване. Колкото и да му е натоварена работата би трябвало да може да поеме бебе за час-два.
Ти ли настоява за дете или той беше мераклията?

# 35
  • София

да обясня, че етажа може да почака и да сме повече време заедно , защото това е просто място и е по-важно да не е перфектно ,а да има в него любов, но явно оставам неразбрана .

Мъжете не разбират така като им се говори. Те искат да им кажеш точно какво, къде и как искаш - и ако си умна и уцелила момента, всичко ще направят, просто им трябва инструкция. "Не чувствам близост, липсва ни хармония, отдалечаваме се" - това на мъжа му звучи като китайски. Жената нещо там дудне, нещо мрънка, не е доволна, не разбирам къде е проблема, включвам ЗАЩИТЕН РЕЖИМ!

Съгласна съм в БернардаМ. Нищо ви няма, нормална двойка с малко бебе, първо бебе при това. Успокой се.  Подбирай си момента кога да говорите, най-добре след като се е наял. С гладен мъж не се говори никога, а ако той напира да го прави, първо му запушваш устата с каквото има за ядене и после вече обсъждате каквото има да се обсъжда. Говорете си спокойно за разходи, етажи и планове, но за емоции, гушкане и сексове няма какво да говориш - не разбират. Тези неща ще се върнат по естествен път, щом се научите да общувате при "новите условия". Няма какво да се лъжем, шок е и за жената, и за мъжа този преход от "влюбени гълъбчета" до вкиснати, нервни и стресирани родители. Засега просто раздели проблемите между вас на "практични" и "емоционални" и се захвани да решите първите.

# 36
Като нашишеш, че мъжът отказва секс, хората виж, помислиха си, че три месеца не сте правили. А то - 4 дни. Scream Амии, какво да ти кажа, малко са ти нереалистични очакванията. С времето сексът намалява просто, такъв е животът. Когато мъжът ти е по-отпочинал, ще има и повече, спокойно.

# 37
  • Далечният изток
Мъжете обикновено не умеят да бъдат на няколко фронта като нас. Като се е вглъбил в работата, то може само да работи. Не може да е едновременно съпруг, баща и работещ човек.
Не било безпаричие, ама си е баш това. Щом се стискате и пестите, то си е безпаричие. Кажи му на тоя мъж да я кара по-спокойно. Като има пари, тогава ще се оправя етажа. Пари се пестят, но всичко останало поне базово трябва да е задоволено. Той иска от всичко да пести, което няма как да стане. Разходите си вървят. Трябва да се задоволяват разни потребности. Плуването не е сред тях определено, но пък ви трябва някой лев за излизане, за ресторант от време на време, за кино, за кафе навън, за почивка за няколко дни на хотел и т. н. От това ако се лишавате, кажи на мъжа да си прегледа много внимателно приоритетите - здраво семейство или етаж е по-важното.

# 38
Мъжете обикновено не умеят да бъдат на няколко фронта като нас. Като се е вглъбил в работата, то може само да работи. Не може да е едновременно съпруг, баща и работещ човек.
Не било безпаричие, ама си е баш това. Щом се стискате и пестите, то си е безпаричие. Кажи му на тоя мъж да я кара по-спокойно. Като има пари, тогава ще се оправя етажа. Пари се пестят, но всичко останало поне базово трябва да е задоволено. Той иска от всичко да пести, което няма как да стане. Разходите си вървят. Трябва да се задоволяват разни потребности. Плуването не е сред тях определено, но пък ви трябва някой лев за излизане, за ресторант от време на време, за кино, за кафе навън, за почивка за няколко дни на хотел и т. н. От това ако се лишавате, кажи на мъжа да си прегледа много внимателно приоритетите - здраво семейство или етаж е по-важното.
Така е , аз плуването го имам като 1 час почивка ,защото ще се забавляваме с мъника и няма да мислим за друго , затова го исках . Етажа не е наложителен и важен . А за почивки ресторанти няма как, защото нашето бебе не е най-спокойното и поспаливо бебе и с него няма да е почивка ,няма кой друг да го гледа. От 4 дни не сме правили секс, но и преди това имам чувството че става насила, че той не го иска и е един бърз за отчит ,а не удоволствие . Общо взето дали със или без няма значение

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 21:34 от Анонимен

# 39
Плуването и е на жената забавлението и смята, че така семейството ще прекара пълноценно време заедно. 50лв. е, не стигат и за нощувка в най-скапания хотел.
Пестенето се прави след като се покрият базовите нужди. Към тях спадат и други неща, не са само храна и сметки.

# 40
Плуването и е на жената забавлението и смята, че така семейството ще прекара пълноценно време заедно. 50лв. е, не стигат и за нощувка в най-скапания хотел.
Пестенето се прави след като се покрият базовите нужди. Към тях спадат и други неща, не са само храна и сметки.
Дааа това се пробвам да обясня!

# 41
И при нас имаше подобни проблеми, появиха се няколко месеца, след като се роди детето. Смея да твърдя, че години по-късно още ги имаме, но са по-малко,  вероятно заради това, че детето вече ходи на градина и сме малко по-освободени от непрекъснатата целодневна грижа. Това поведение, по никакъв начин не е оправдано или извинено и да говориш едва ли ще се промени нещо към добро, най-много да почнат нови скандали. Да имаш дете, особено когато е съвсем малко бебе, изисква много грижи, отдаденост и поставяне на собствените нужди на заден план. Някои мъже просто не могат да се адаптират или са прекалено слаби психически или пък мамини синчета.. причините могат да бъдат най-различни. Според мен, не му обръщай внимание на приказките и настроението, пък дано да е само период, НО настоявай и той да полага грижи за бебето, той също е родител. С времето ще ти става все по-трудно и тежко да се справяш сама, умората ще се натрупва, а повярвай ми, никой няма да оцени това.

# 42
И при нас имаше подобни проблеми, появиха се няколко месеца, след като се роди детето. Смея да твърдя, че години по-късно още ги имаме, но са по-малко,  вероятно заради това, че детето вече ходи на градина и сме малко по-освободени от непрекъснатата целодневна грижа. Това поведение, по никакъв начин не е оправдано или извинено и да говориш едва ли ще се промени нещо към добро, най-много да почнат нови скандали. Да имаш дете, особено когато е съвсем малко бебе, изисква много грижи, отдаденост и поставяне на собствените нужди на заден план. Някои мъже просто не могат да се адаптират или са прекалено слаби психически или пък мамини синчета.. причините могат да бъдат най-различни. Според мен, не му обръщай внимание на приказките и настроението, пък дано да е само период, НО настоявай и той да полага грижи за бебето, той също е родител. С времето ще ти става все по-трудно и тежко да се справяш сама, умората ще се натрупва, а повярвай ми, никой няма да оцени това.
Всеки път си казвам това и всеки път си се ядосвам хаха. Но трябва да се стегна вече и да приключи филма

# 43
Купи си книгата "Как да на намразиш мъжа си след децата" на Джанси Дън - ние чакаме бебе и я поръчах уж като някаква лека, хумористична книжчица дето да ми убие време около работата и преди лягане за кеф вечер, а се оказа всъщност много смислена и интересна книга за отношенията между партньорите и психологията зад тях - семейната динамика, препятствията след появата на детето и скандалите - какво ги поражда, как да се потушават и тн. Мен ме изненада колко ми хареса проклетата книга, а попринцип изобщо не съм по този тип литература - сега покрай бременността зациклям и ми се дочитат подобни неща. Може да ти е от полза. Аз се замислих за някои неща, които бих променила в нашите отношения с ММ още преди детето, защото открих, че за някои неща бъркам генерално.

# 44
Бебето може да се плацика и във ваничката, не е зор от 3 месечно да ходи на плуване, ако наистина имате финансови притеснения. То пък голямото разнообразие.
За другите неща бих опитала да поговорим, когато мъжът е по-спокоен. Недоспиването много мъчи и води до нервни изблици и при двамата.

Общи условия

Активация на акаунт