Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 20 663
  • 550
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте, момичета.
На номер 02/9230 760 в Александровска ли звъните за запазване на час при проф.Михайлова или има друг номер?
От 2 седмици се опитвам да се свържа, звъня сутрин след 8,30, дава свободно.
Звъняла съм между 11 и 14ч - същата работа. Ако записват часове на място, бих отишла, ако някой ме ориентира.
Не ми е хипер, мега спешно, но ако успея да си запиша час преди Нова година, ще е супер.

На този номер звънях през м. Септември за записване на час и се свързах веднага. След това звъннах да го отменя, тъй като с проф. Михайлова се разбрахме да се видим в МБАЛ Надежда. По спомен звънях около обяд.

# 481
Момичета, включвам се и аз по темата аденомиоза и имплантация.
Да, аденомиозата пречи много. Аз имам тежка аденомиоза, имам и четвърта степен ендометриоза, която стига чак до гръбнака и бъбреците.
Навсякъде се препоръчва потискане. Аз съм била с потискане поне 3 пъти за над половин година, винаги след това съм имала цикъл. Не се притеснявайте от това.
И двете заболявания пречат на имплантацията, ендометриозата понижава и качеството на яйцеклетките, заради което се препоръчва потискане и преди стимулация.
В комбинация с лош хаплотип (какъвто е моя - АА) нещата стават още по-сложни, но си надявам, че не са невъзможни.
Хубаво е да уведомявате репродуктивния за терапията от имунолога, както и обратно, ако има неща, които не е добре да се съчетават.
Успех ❤

# 482
Здравейте, момичета.
На номер 02/9230 760 в Александровска ли звъните за запазване на час при проф.Михайлова или има друг номер?
От 2 седмици се опитвам да се свържа, звъня сутрин след 8,30, дава свободно.
Звъняла съм между 11 и 14ч - същата работа. Ако записват часове на място, бих отишла, ако някой ме ориентира.
Не ми е хипер, мега спешно, но ако успея да си запиша час преди Нова година, ще е супер.

На същия номер съм звъняла, но за изследвания, по спомен звъннах към 11 и нещо, и веднага ми вдигнаха. В краен случай може да пробваш да си запишеш час при нея в болница Надежда, там също, когато звънях за записване на час при Михайлова, си ми вдигнаха веднага

# 483
Момичета, може ли някой да ми даде телефон или имейл на проф. Михайлова, защото ми е изписала лекарство, което никъде няма, а е спешно.

# 484
sneji_jm@yahoo.com, но не е гаранция кога ще отговори

Кое лекарство?

# 485
sneji_jm@yahoo.com - има го в сайта на Александровска;

Момичета, на мен ми излезе и последното изследване и като виждам какви високи стойности ми е, ще трябва явно допълнителни изследвания Disappointed , наред с тези и за KIR. Доста ми стана тъпо и се сдухах

# 486
Сандимун неорал е лекарството, но навсякъде е изчерпано и ми отказаха заявката.

# 487
Не се сдухвай, на мен ми излезе същото. Пратих го на проф. Михайлова, не ми е казвала да пускам допълнителни (но имам KIR, който излезе най- благоприятния). Изписа ми преднизолон и по възможност интралипидна вливка. Като чета и други момичета тук във форума и инфо в Гугъл- не е края на света. Май всяка трета жена го има това. Не се сдухвай излишно, не е смъртна присъда Simple Smile

Момичета, на мен ми излезе и последното изследване и като виждам какви високи стойности ми е, ще трябва явно допълнителни изследвания Disappointed , наред с тези и за KIR. Доста ми стана тъпо и се сдухах

# 488
  • Sofia
Сандимун неорал е лекарството, но навсякъде е изчерпано и ми отказаха заявката.

И на мен ревматолога ми беше изписал Плакенил, който в България не се предлага въобще, ама кой да знае, че в репродуктивните клиники работят с него и репродуктивният може да ми го назначи и да ми го дадат в болницата (поне в Надежда). Бях си поръчала 3 опаковки от гръцката Промахон, но ти трябва европейска рецепта. Ако Михайлова държи на него, нека ти изготви такава и ти прати снимка (от Промахон ще ти я искат), ако въобще го има и там.

# 489
Zlufi Пробвай в тази аптека https://www.aptekapromahon.com/ - вкарват от Гърция медикаменти и са доста по-заредени от нашите аптеки. Ако пишеш на Михайлова, напиши в заглавието на мейла “Спешно!” - при мен се наложи бързо да ми върне отговор и тя самата ми каза да напиша, за да може да го види из останалите мейли и да ми върне бърз отговор - още същатата вечер ми отговори!
Фльор Моят резултат е същия. При мен Михайлова искаше допълнително ANA blot/profile и там вече всичко беше нормално. Този резултат нищо не означава, не се шашкай. Коментирай с нея и вече според зависи какво поиска за напред.

# 490
Не се сдухвай, на мен ми излезе същото. Пратих го на проф. Михайлова, не ми е казвала да пускам допълнителни (но имам KIR, който излезе най- благоприятния). Изписа ми преднизолон и по възможност интралипидна вливка. Като чета и други момичета тук във форума и инфо в Гугъл- не е края на света. Май всяка трета жена го има това. Не се сдухвай излишно, не е смъртна присъда Simple Smile

Да, мен по-скоро ме притеснява, че при мен и KIR излиза хаплотип АА с генотип ID1, което разбирам, че не е най-благоприятният. но да видим какво ще каже и Михайлова. Мерси за включването

Bubolina*86, надявам се и при мен всичко след това да излезе нормално, доста се притесних и ми стана много тъпо. Чувствам се все едно само аз съм някаква 'бъгната и проблемна' от цялото ми семейство. Теди дни никак не се чувствам положително настроена и сега с тези резултати още повече ми стана тъпо. Благодаря за успокоението.

# 491
Фльор ANA и КИР нямат нищо общо т.е показват две различни неща в организма. Не се потенцират и съответно терапиите са съвсем различни. В случая ANA малко вероятно да е проблем, по-скоро ще оправяте КИР с терапия и всичко ще е наред. Не се вкарвай във филма!

# 492
Fleur , аз съм със същия титър АНА - 1:640 . Пусни АНА профил , при мен и там излезна проблем . Силно завишени anti SS a . Това вече не е добре , защото тези антитела преминават през плацентата и поразяват сърчицето на бебето . Лечение няма , антителата не изчезват , но трябва да се обезвредят . Ще се опитам да го обясня възможно най-просто . Изписва се Плакенил , защото той е имуномодулатор т.е няма да намали количествено антителата , но молекулата му отделя фрагменти , които се наслагват върху АНА и по този начин ги правят по-големи и не могат да преминават през плацентата . Пие се продължително време , за да има ефект . Започва да действа след 3-тия месец . След продължителен прием може и да намали числено АНА , но по-важното е да ги обезвреди . Ако АНА профилът ти е отрицателен , както писа дамата преди мен , няма проблем . Важното е да направиш и консултация с ревматолог , за да се изключи автоимунно заболяване.

# 493
Фльор ANA и КИР нямат нищо общо т.е показват две различни неща в организма. Не се потенцират и съответно терапиите са съвсем различни. В случая ANA малко вероятно да е проблем, по-скоро ще оправяте КИР с терапия и всичко ще е наред. Не се вкарвай във филма!

Много благодаря Heart Exl, наистина се филмирах стращно много, че по принцип на мен малко ми и трябва

Sunshine_00 Flowers Hibiscus благодаря за включването, дано не стигам до там, но поне да съм подготвена, че явно предстоят още изследвания, които ще ми назначи Михайлова, дано има време да ми отговори поне до другата седмица, че да не ги бавя, а да ги пускам и тях. Мерси, че ми го обясни на разбираем език

# 494
На мен Михайлова ми отговаря светкавично бързо винаги - в рамките на деня .

Общи условия

Активация на акаунт