Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 20 671
  • 550
  •   1
Отговори
# 465
Аз съм при д-р Чапанова в Надежда . Спирането на цикъла при наличие на ендометриоза и аденомиоза е стандартен протокол за деактивиранито им . Предполагам знаеш , че аденомиозата няма лечение , а само се подтиска за известен период , в който трябва да се действа . Познавам вече доста жени минали през спиране на цикъла и на всички им е идвал в последствие . Понякога отнема повече време , зависи колко дълъг е бил блокажът . Vanesa споделя , че и в Турция протоколът е същия при аденомиоза . Много коварно състояние е , при все , че при мен се връщат ембриони , минали ПИД и не се имплантират изобщо . В края на месеца ми предстои втори трансфер на ПИДнат ембрион .
Изчела съм всичко за аденомиозата. Знам и за протокола който се практикува навсякъде, но моят репродуктивен не мисли така и за това ще се преместя в друга клиника , ако не се получи и този трансфер. Много коварна е наистина и е ужасно да си направил ембриони в клиника, в която доктора казва ами ще си пробваме, ако ти спра цикъла може и въобще да не ти дойде. А при тази тежка аденомиоза няма как да се получи имплантация. Доволна ли сте от Надежда? Ти в момента със спрян цикъл ли си?

# 466
  • На изток от Ада
porto84, защо не преместиш ембрионите?

И аз бях в надежда при Чапанова.  Имаше съмнение за адемиоза, но излезе лек хроничен ендометрит

# 467
  • Sofia
Porto, аз също съм в Надежда при Чапанова. Имам предполагаема ендометриоза, виждаща се на ЯМР. Имам вече една пункция и трансфер при Персенска в същата болница без никаква подготовка (просто най-обикновен къс протокол) от който изкарахме само 3 яйцеклетки, като само една от 3те беше с нормално качество (на 33 бях, със нормален резерв). Сега правим подготовка преди следваща стимулация и пункция като 2 месеца съм на прогестеронови препарати (не само след овулация, а курсове по 26 дена), декември планът е да блокираме цикълът напълно за поне месец с депо агонист инжекция. Все си мисля, че тези блокажи би трябвало да помогнат и за имплантацията и за вадене на по-качествено яйцеклетки.

# 468
porto84, защо не преместиш ембрионите?

И аз бях в надежда при Чапанова.  Имаше съмнение за адемиоза, но излезе лек хроничен ендометрит
Ранни бластоцити са и е опасно за тях.[quote
author=Rouina91
link=topic=1711279.msg50416906#msg50416906 date=1762251049]
Porto, аз също съм в Надежда при Чапанова. Имам предполагаема ендометриоза, виждаща се на ЯМР. Имам вече една пункция и трансфер при Персенска в същата болница без никаква подготовка (просто най-обикновен къс протокол) от който изкарахме само 3 яйцеклетки, като само една от 3те беше с нормално качество (на 33 бях, със нормален резерв). Сега правим подготовка преди следваща стимулация и пункция като 2 месеца съм на прогестеронови препарати (не само след овулация, а курсове по 26 дена), декември планът е да блокираме цикълът напълно за поне месец с депо агонист инжекция. Все си мисля, че тези блокажи би трябвало да помогнат и за имплантацията и за вадене на по-качествено яйцеклетки.
[/quote]
Ще проуча повече за тази докторка. Не бях се насочила към Надежда тъй като чета доста отрицателни мнения. Объркана съм. Решението между Бг и Турция ще е трудно, но януари стартирам следваща стимулация само да реша къде. При мен има възрастов фактор и трябва да действам.
Пожелавам ти успех и дано всичко се нареди!

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 12:20 от porto84

# 469
  • София
И аз съм в същото положение с аденомиоза и ендометриоза. Също съм пациент на д-р Чапанова, но взех и второ мнение от друг специалист. Предстои ми ЯМР след 10 дни, за да се потвърдят на 100%. Имам вече два трансфера без имплантация.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 12:34 от NaniG

# 470
Още след като се доказа аденомиозата ми , д-р Чапанова каза , че имплантацията ще е трудно постижима и няма да е никак лесно , въпреки генетично здравите ми ембриони . Пробвахме без да спираме цикъла - не стана . За втория трансфер се готвя вече 6 месеца . Две инж Резелиго( за спиране на цикъла)  имам поставени  последните два месеца . Отделно 6м пия Плакенил заради завишени АНА , три вливки Киовиг направих лятото и имам терапия от Михайлова преди трансфера , с която Чапанова ще се съобрази . Отделно на 30.09 имам хистероскопия , повторихме и всички биопсии . Смятам , че докторката прави всичко по силите си , за да се случат нещата . Трябва и малко късмет .

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 14:19 от 💐💐Sunshine_00💐💐

# 471
Аз имам 5 трансфера без имплантация в България и чак в Турция след тях ми откриха аденомиоза. Планът на доктора е да извадим достатъчно яйцеклетки за пид и да ми спре цикъла преди трансфер. Според него това е причината за липсата на имплантация. Но и общо взето сме изследвали всичко останало и съм склонна да му вярвам.
И аз си мисля точно това и наблюдаващи ме доктори казват същото. Бихте ли споделили къде и при кого сте в Турция? И аз се замислям за там.

При Numan Bayazit съм в частния му кабинет в Истанбул. Не е известно име във форума, но през познати стигнах до него (правил е и инвитрото на Ивайла Бакалова, доста тежък случай). Все още не съм на етап спиране на цикъла, предстои да направим една или две стимулации (иска да съберем поне 8 бластоциста за пид, за да очакваме 2-3 напълно здрави ембриончета), после хистероскопия и вече преди трансфер ще спрем цикъла. Това е планът към момента, вероятно ще отнеме 3-4 месеца, но предпочитам да действаме бавно, но по правилния начин. Сега чакам цикъл и заминаваме за стимулация Simple Smile

# 472
Здравейте, как ви откриха аденомиоза и ендометриоза? Бях пациента на д-р Калчев и в нито 1 момент не е коментирал такива състояние за възможна липса на имплантация. Имам една БХ за период от почти 3 години, сега сменям доктора и ще започнем инсеминация при д-р Станулов. Имам правени имунологични изследвания - завишени НК клетки, АНА профил - при бременността бях на прениз0л0н, но Михайлова никога не ми е препоръчвала вливки, тях ги имам от Русев. Бях и на ревматолог, който каза, че трябва да следим сърчицето на бебчето, но нищо тревожно

# 473
  • Sofia
При мен се хвана киста със силни сигали насочващи към ендометриоза на ЯМР на таза, назначен от ревматолог за диагностициране на спондилоартрит (имам периферен такъв, искаха да проверят и сакроилиачните стави). Ами ставите си бяха ОК, ама таз изненада ми светна. Аз винаги съм имала болезнен цикъл, но си мислех, че е нещо нормално имайки в предвид, че сестра ми и майка ми също бяха с такива. Без аулин поне по 2-3 на ден не минавам. Също така съм и с естрогенова доминантност.

# 474
  • София
При мен докторката по-скоро изрази съмнение. Поради това реших да получа второ мнение от специалист, който се занимава основно с тези заболявания и той потвърди съмненията на д-р Чапанова и ме насочи за ЯМР.

# 475
Аз също съм с болезнен цикъл, но е 1ят ден, рядко и 2ят. Точен е на 28 дни, с редовна овулация, хормоните винаги са били в норма/оптимални, освен тези за щитовидната, но за тях си ходя на ендокринолог. Михайлова заключи ревматоиден артрит, но пък ревматолога каза, че той не е причина за липса на имплантация, нито дали някога ще отключа някакви симптоми -  за него дори Плакенил беше ненужен.
Голямо лутане между лекари - кого да слушаш и как да постъпиш. Сега Станулов отхвърли всички имунологични неща, но каза, че ако ще съм спокойна да отида да си направя вливки, но нямало смисъл според него

# 476
  • Sofia
Аз също съм с болезнен цикъл, но е 1ят ден, рядко и 2ят. Точен е на 28 дни, с редовна овулация, хормоните винаги са били в норма/оптимални, освен тези за щитовидната, но за тях си ходя на ендокринолог. Михайлова заключи ревматоиден артрит, но пък ревматолога каза, че той не е причина за липса на имплантация, нито дали някога ще отключа някакви симптоми -  за него дори Плакенил беше ненужен.
Голямо лутане между лекари - кого да слушаш и как да постъпиш. Сега Станулов отхвърли всички имунологични неща, но каза, че ако ще съм спокойна да отида да си направя вливки, но нямало смисъл според него
Ревматоиден артрит на базата на какво? Пускала ли си ревматоиден фактор? Не знам да има РА без симптоми. Аз съм си с положителни гени за SpA (спондилоартрити), остановени още преди 4 години, но чак сега преди 4 месеца ме диагностицираха, понеже положителни гени, не значи, че ще се отключи. Имах симптоми още тогава, макар че бяха игнорирани (болки в коленете и ентезит в лактите). За имплантация дали влияе не знам, но със сигурност знам, че влияе доста негативно за качеството на яйцеклетите и за асинхронен разтеж на фоликулите по време на стимулации. (Личен опит, при първият опит инвитро още не бях диагностицирана, имам системно възпаление и високо CRP).

# 477
Имам пускани от Михайлова, ще ги кача в скрит текст по-късно днес, но реално нямам абсолютно никакви симптоми, предполагам и затова ревматолога каза, че може никога да не го отключа

# 478
Здравейте, момичета.
На номер 02/9230 760 в Александровска ли звъните за запазване на час при проф.Михайлова или има друг номер?
От 2 седмици се опитвам да се свържа, звъня сутрин след 8,30, дава свободно.
Звъняла съм между 11 и 14ч - същата работа. Ако записват часове на място, бих отишла, ако някой ме ориентира.
Не ми е хипер, мега спешно, но ако успея да си запиша час преди Нова година, ще е супер.

# 479
В петък бях на място за изследвания и записах час при жената, която ми взе кръв. Часът ми е след две седмици за вторичен преглед.
Не знам какъв им е номерът. Ако някой може да потвърди, нека пише, за да не се разхождаш излишно.

Общи условия

Активация на акаунт