Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 24 307
  • 652
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момичета, искам да ви попитам откъде сте купували Флебогама? Видях, че в цената в Малинов си влиза препарата, но искам да сравня ако си го купя отделно и помоля да ми го пуснат, дали цената би била по-поносима, тъй като имам изписани от Михайлова 10мг, което доста оскъпява. 
Ако някоя от вас има актуална информация, много бих била благодарна ако сподели и други места, в които биха ми го пуснали.

# 571
За жалост, и аз споделям лош опит със силна стимулация - при доза 300 изкарахме 4 зрели яйцеклетки, но и четирите не се оплодиха.
При по-ниски дози (225) имахме единствена зряла яйцеклетка, но се оплоди. Нека лекарят се аргументира добре.

Абсолютно....със силна - 0 яйцеклетки, със слаба, на ЕТ - 1 качествена.

# 572
  • Sofia
Ами аз съм си дребна - 45 кг бях тогава, сега съм още по-малко 42-3. Стимулацията предната май беше сравнително къса, от това което чета. Реално се стимулирах само 7 дена, но дозите при мен бяха високи започнахме с Елонва 150 мг, като знам, че тези дози се дават на жени които са над 60 килограма. Отделно от 2 дена по-късно започнах да си поставям допълнително по 250 единици FSH, като следващите 3 дена качихме на по 300 и 375 единици.. съответно...Мисля, че попрепържихме яйчниците тогава. За 3 достатъчно големи фоликула и 1 който е растял ден преди тригъра естрадиола отговаряше на поне 5-8 зрели фоликула. А реално имахме само 3 достатъчно големи и един пръкнал се в последният момент празен.

# 573
При мен на силни дози извадиха немалко яйцеклетки, зрели, оплодиха се много голям процент, но накрая нямаше нито един ембрион.

# 574
Здравейте момичета, готови са част от имунологичните, които пуснах по препоръка на д-р Михайлова, чакам само KIR профил. Срещата ми с нея ще е чак януари, бих се радвала на коментар на някой по-запознат от мен. Благодаря ви! 💐

# 575
Чесно казано аз май вече не познавам жена, която да няма проблем с НК клетките. Моите също бяха завишени при контролно изследване (без наличие на бременност) и примерно моя АГ ги неглижира (не казвам, че е правилно!), но ....

# 576
Аз имам 3 инвитро опита с 3 стимулации, НК клетките са изследвани при всеки опит и не е имало високи стойности нито веднъж. Дори са под долна граница, като изследванията са правени в различни лаборатории, така че изключвам да е грешка. Но преди трите стимулации, без да приемам медикаменти, НК клетките са съответно 5, 6, 5,5%, а като брой не надвишават 200 клетки/mkl. Изненадващо за мен и за лекарите, тъй като имам ендометриоза и при нея обикновено имунната система е доста на нокти и има високи НК клетки.
Нооо въпреки това нямам успех. Така че дори и при ниски НК клетки не е гаранция. Вече не знам изобщо кое е гаранция за успешен опит.

Също и след открита при мен тромбофилия, хематологът ме посъветва моите родители да пуснат изследване, тъй като са по-възрастни и да се провери дали има по-висока опасност от тромби, понеже тя нараства и от естествени фактори като възраст, освен генетичната обусловеност. Изненадващо, майка ми излезе с абсолютно същите мутации като моите (хетеро pai и хомо Лайден), заради които аз започнам терапия с фракси още по време на стимулацията, а тя ме е износила и родила без проблеми преди 33 години.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 08:35 от Leda*

# 577
  • Sofia
Аз също съм изследвала НК клетки и са на долна граница - точно 7%, имам леко завишени НКТ клетки, а съм и с автоимунно заболяване + потенциална ендометриоза. Така, че всичко е възможно. Вярно, че в момента съм и на терапия с Плакенил, но специално НК клетките ги пускахме преди да ми я назначат и пак излезнаха що годе в норма. Наскоро пусках и друго изследван в Надежда (което честно казано не знам какво включва, защото никой нищо не ми е обяснил), но имунната ми система изглежда балансирана според него. Михайлова ми беше казала, че със сигурност ще има терапия при трансфер, но виждайки резултатите силно ме съмнява. Явно Плакенила си работи достатъчно добре за моите проблеми.

# 578
Чесно казано аз май вече не познавам жена, която да няма проблем с НК клетките. Моите също бяха завишени при контролно изследване (без наличие на бременност) и примерно моя АГ ги неглижира (не казвам, че е правилно!), но ....

A правите ли изследванията между 12-18 ден на цикъл?

# 579

A правите ли изследванията между 12-18 ден на цикъл?

Не, не съм. Дала съм си почивка сега от всякакъв вид изследвания. Януари ще подновя.

# 580
  • На изток от Ада
Белив Михайлова преди искаше нк клетки 12-18 ден от мц, но сега не го иска. Сега искала,  да не си в цикъл.

# 581
Белив Михайлова преди искаше нк клетки 12-18 ден от мц, но сега не го иска. Сега искала,  да не си в цикъл.

На мен ми каза друго...

# 582
  • На изток от Ада
Ми това знам от тук. От скоро.

# 583
  • На изток от Ада
Имунолог иска изследвания на Ana profile 23+dfs70 , prolactin
Кариотип за двамата пткрих моя...
Tafi vegf
Имунна несъвстимост с партньор hla g
При +тест 10мг интралипид в 250мл 0.9% в натриев хлорид +3 гр kiovig след изследвания на ig a+ йлексан 0.4 подлщкожно

# 584
  • Sofia
Здравейте, дами, помагайте за разчитането на тази картинка, моля. Чакам още няколко резултата и ще запиша час отново при Михайлова. Декември пусках пакета в Надежда А1 и излезе идеален, сега нещо се е сбъркало Grinning. Не знам този пакет при тях дали обхваща тези th17 клетки.
Ще вметна, че съм със спондилоартит и от 4 дена откакто ми дойде цикъла тая гад ми съсипа живота. Седя на дивана и не мога да мръдна. Изследването е пускано вчера. Също така не знам дали има значение - блокираме се с Декапептил за дълъг протокол. Споменах и на Михайлова че съм в цикъл и блокираме, но нищо не каза. Съотношението th17/treg е 3.6
И да вметна, че това са резултатите след 5 месеца терапия на Плакенил и 2+ седмици Преднизолон по 10 мг.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 18:18 от Rouina91

Общи условия

Активация на акаунт