Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 24 301
  • 652
  •   1
Отговори
# 585
Ру , аз имах абсолютно същото съотношение Th17/Treg - 3.6 след неуспешния ми трансфер март месец . Тогава се свързах с проф.Михайлова и тя ми ги назначи . Каза , че това е показател за възпаление в тялото . Тогава ми назначи Плакенил и вливки Киовиг 5гр - 3м по една вливка . След лечението , съотношението падна на 1.2 и тя беше много доволна . При мен , както знаеш , има завишени АНА - 1:640 , но този титър така и не падпа . След това направихме нови биопсии с Чапанова и резултатите бяха много по-добри от тези преди първия трансфер . Четири дни преди  втория трансфер имах още една вливка 10гр Киовиг , след трансфера Имуран 3х1 и Преднизолон 2х1 .

# 586
  • На изток от Ада
И аз съм с завишени нк клетки и Аna .
Трябва да пусна Ana 23.
Моята терапия при евентуална бременност е коивиг 3гр интралипид и клексан....

# 587
  • Sofia
Аз още чакам ANA титъра, но много ме съмнява да излезе нещо там. Blot16 излезнаха днес и там всичко изглежда нормално. Очаквам още няколко резултата, но тези определено ме озадачиха, понеже пусках декември някакви в Надежда , ама  то някакъв пакет, та знам ли и аз какво е включвал. Имам като резултат само някаква цифра на имунен баланс.

# 588
Киовиг +Интралипид ? Смисъл и двете заедно ? Моят ревматолог и Михайлова също смятат ,  че дози от 2-3 гр Киовиг са нищожни и напълно безсмислени . Прилагало се или 5-10 гр през 4-6 седмици , или 15 гр през два месеца . В Надежда ми се пулеха като им давах бележката за 5гр Киовиг и ми възклицаваха - ооо , много . Оказа се , че е нищо тази доза за хора с автоимунитет , като мен .

# 589
  • На изток от Ада
Еми да .
При /+/ тест за бременност- вливане на 10 мл ИНтралипид в 250 мл 0,9 % Натриев хлорид+ 3 грама Kiovig след изследване на  IG A+ Клексан 0,4 подкожно .
Като имам това да пусна ANA Profile 23+ DFS 70/Bodimed/+ пролактин

3.Мутации в генетични фактори TAFI+VEGF

.Имунна несъвместимост с партньор - HLA G

# 590
Да , IgA е много важно да се изследва , за да не направиш реакция към вливките . Аз също съм на клексан , реално нямам мутации , но заради автоимунитета Михайлова държи да го продължа цяла бременност . Тази схема Киовиг + интралипид не я бях чувала , но явно и това се прилага .

# 591
  • На изток от Ада
Аз съм с ace хетерозигот.  Само.
Една Б бях на клексан,  интралипид само , аспирин протект....

# 592
Момичета, трябва ми спешно час при д-р Михайлова, заради алергия, която не минава 4 месеца. Тя ми каза да си запиша в Надежда или Александровска, но в Надежда няма никакви, а в Александровска не ми вдигат. Как се оправяте с часовете? Хем съм й пациентка от 1 година и не мога да се вмъкна, а явно иска на живо да види алергията.

Какъв е този IgA, защо и кога се пуска? Аз имам назначени вливки и съм с алергии, но никой не ми е казал за този фактор.
Ру, при мен дори на 2.5 съотношение каза, че е високо, когато падна на 1.8 каза че е добре. Но пък НК си ми бяха високи, предстои пак да пускам.
Твоите са ниски заради Програф, Плакенил, каквото взимаше ( ако не се бъркам). Но за другите неща нямам представа. Пиши й на емайл, че е спешно, за да знае да го прочете приоритетно.
Съншайн, как са при теб нещата? Simple Smile

# 593
  • Sofia
Selsara, благодаря. И аз съм в тази ситуация. Тя ми каза да отида да се видим лично след като излезнат резултатите в Александровска. Каза края на тази или началото на другата седмица да ида когато ми е удобно, но не й знам графика,. Рече да се обадя да попитам ама не знам на какъв телефон да звъня. Иначе аз съм в момента само на Плакенил 400 мг от над 4 месеца и Преднизолон от около 3 седмици почти.
С каква терапия ги смъкнахте на 1.8?
Аз малко се чудя дали при мен проблема не идва от това, че хем съм в цикъл, хем блокираме и лигавицата ми е мега пресъхнала с този декапептил. Чак ме кара да кашлям (има го в страните реакции), че може да създава такива промени, ама знам ли дали не съм и изкарала нещо. Други симптоми като отпадналост, температура, загуба на апетит и тнт не съм имала.

# 594
  • На изток от Ада
Салсера ig a го иска т при мен.  Преди вливки kiovig 3gr

# 595
Къде го пускате това IgA, как се казва изследването?

Ру, с никаква,  просто пуснах след 3 месеца и вече ми бяха нормални Treg/Th. Но при мен си бяха леко ниски на първия път, на втория вече бяха в норма. За съжаление тези CD3 CD16 си бяха високи и двата пъти, сега ще ги видим след тоя Ковид как са. НК първия път бяха завишени, а втория на горна граница.

Да ви питам - IVIg (Octagam/Flebogamma)- 100 mg/ml, 50 ml-1 флакон, и.в. 3-4 дни преди
планиран ЕТ (Клиника Малинов) и при положителен тест за бременност в същата
доза.
Та, тази доза 5 гр или 10 гр  е? Един флакон на колко грама отговаря?
Какво означава положителен тест, над каква стойност и на кой ден се прави?

# 596
Салсера, аз имам час при нея в Надежда за 16.01, който няма да ползвам. Пиши ми л.с.

# 597
Salsera , благодаря , добре съм 😊 Понеже Михайлова никога няма часове , аз съм се разбрала с нея да ѝ пиша email , заглавието  да е СПЕШНО . Пиши ѝ , че не знаеш как да стигнеш до нея . Другия вариант е просто да ѝ се натресеш в Александровска или Надежда и да помолиш да те вземе . В крайна сметка това е спешно състояние .
IgA го изследват и в Александровска , и в Надежда, а предполагам , че във всяка лаборатория може да се пусне. Изследването се казва IgA .
Октагама не му знам дозировката . Обаче аз бях на Киовиг 10гр 4 дни  преди трансфер и 5гр Киовиг след установяване на сърдечен пулс . Следващата седмица ми предстои още една вливка , тоест става трета поред .

# 598
  • На изток от Ада
Ig A се казва Салсера има го в лабораториите. Около 20лв е

# 599
Аз имах назначена 10 гр. Киовиг и в скоби пишеше 2 флакона. Така че вероятно 500 отговаря на 5 гр.

Общи условия

Активация на акаунт