Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 24 251
  • 652
  •   1
Отговори
# 645
Ама ти го каза - хора със сериозни имунологични проблеми. Ако имаш такива често имаш придружаващи симптоми или дори диагностицирани състояния. Тогава със сигурност си заслужава да се погледне по-рано и по-сериозно на темата. Но това далеч не е масовият случай, на мен ми се струва, че който не е отишъл на имунолог не се е върнал с терапия, ама то това май е при всеки лекар кажи-речи така…

Аз много съм загубила вяра в лекарите, ще ме прощавате.

# 646
A някой тествал ли е ембриони с донорска яйцеклетка да си каже мнението?
Firebird, нали тази кръв циркулира и цялото тяло на жената? Как ще изключим периферната кръв?

Ами много просто, защото определени показатели могат да се завишат от една настинка дори и какво, значи, че трябва да те сложат на имуномодулираща терапия ли и да те наблъскат с лекарства за хора с онлологични заболявания в някои случаи, които по никакъв начин не са одобрени за използване в случаи на стерилитет?

Всеки да прави каквото ще, аз с никого не споря.
Toчно затова Михайлова предупреждава да НЕ се правят изследвания ако си болен, а само здрав. И да не си в цикъл.

# 647
Някои маркери могат да са завишени до 8 седмици след заболяване, да не говорим, че не всяка болест знаеш, че я караш в момента (безсимптомно). Както казах, не възнамерявам да споря. Попита - отговорих ти.

# 648
  • На изток от Ада
Вече не дръжи наьтива за цикъл , Михайлова.
Много неща влияят на имунологичните.

# 649
Насочена съм към Михайлова, след резултати от направена биопсия. Тя от своя страна пусна и кръвните изследвания ( не съм боледувала от поне 3 месеца насам, не съм била в цикъл при времането на кръв). Преди да види резутатите се съгласи с репродуктивния за терапия с кортико, PBMC, IVIG.
Нямаме мъжки фактор, водя се с вторичен инфертилитет.
При хистероскопия нищо притеснително не е открито. Заради първа бременност със секцио имам истмоцеле, но казаха, че не е голямо и не изисква коригиране за момента. След първата бременност никога не съм забременявала, нито съм имала аборти. Две инвитро процедури сме правили, едната на естествен цикъл, другата с лека стимулация, но и при двата случая само с една яйцеклетка като резултат. Не са ми предлагали ПИД, дали защото е бил само един ембрион, но на 5тия ден ги връщаха. Резултатът бе без имплантация и в двата случая. Оттам и биопсията като следваща стъпка.
Генетични изследвания не са и споменавани. Защо - не знам. Може би защото не е имало имплантация или предишни аборти, биохимични..

ПП: Партньорът е един и същ, затова търсят причина при мен.
Нямам хормонални проблеми, не знам да имам автоимунно заболяване. Единственото нещо, което се е случило след първата бременност е предракови клетни на маточната шийка, които бяха изрязани до здраво и проблем вече там няма.

Ще ми се това да е причината, защото не знам вече какво може да се търси и къде.

# 650
Добре, ще дам пример със себе си. Преди няколко месеца си мислех, че единствения ми проблем с имунологията е КИР профила и високите НК клетки. Да, обаче се оказа, че имам системно завишено ЦРП, преди седмица ми изби жестока алергия, която не минава от никакви антихистамини и алерголога ме насочи към имунолог, защото предполага, че има свръхреакция на имунната система, както и пуснахме тест за хистаминова непоносимост.  А след прегледа и списъка ми със симптоми от  алергията до това че лятото имах ТРИ месеца неспираща диария, плюс прекаран Ковид през октомври, накара д-р МИхайлова да ми назначи нови допълнителни изслед-я , вкл и АНА, който съм правила и беше нормален, само защото е имало Ковид, отключена алергия и други симптоми и е възможно да има автоимунно заболяване или възпалителен процес. Един Ковид такива неща отключва, че свят ще ви се завие. А се съмнявам, че има човек, който да не го е изкарал. Така че, НК клетки ако си боледувал наскоро може да са високи от боледуването, но ако са системно високи, както и ЦРП и други показатели говорят за по-сериозен проблем с имуннната система. А тя върти цялото тяло, вкл и матката и яйчниците. Между другото 90% от имунната система е в червата, ако те не са добре, всичко друго не е добре. Не случайно имунологията е сложна наука и ако някой си мисли, че матката, сърцето, мозъка или червата са самостоятелно всеки за себе си и няма никаква връзка между тях, да почете малко биология за 8-ми клас. Не случайно се нарича система, защото всички органи и хормони работят заедно. И аз си мислех, че диарията е заради вирус ( кой ли вирус ще те държи 3 месеца) и алергията е от  храна, но се оказа много по-дълбок проблема.
Аз говоря от личния си опит след 4 години търсене и ровене. Разбирам че повечето от вас са в началото и сте на поговорка сития на гладния не вярва, но не подценявайте имунологията. То и на Станулов работата е " ми аз не вярвам, че Земята е кръгла", ми ти не вярваш, ама е кръгла и се върти. Това че той отрича имунологията и не вярва в нея, не означава, че тя не съществува и не открива проблеми, които почти никой не предполага, че има. И не, това не са изключително крайни случаи. Аз лично имам няколко близки двойки, които с години се бореха за дете и когато приложиха терапия се случиха нещата. Личен избор, ако искаш да успееш се бориш и търсиш причината, ако не искаш си чакаш " вълшебния ембрион". Господ дава, ама в кошара не вкарва.

# 651
  • На изток от Ада
Пуснах Аna profile 23, tafi vegf (които са 2) и пакет с hla g

# 652
  • Sofia
Подкрепям Selsara.  И аз 3 години с перманентно високо CRP ме игнорираха. А имах подозрение къде е проблема. Оказа се артрит, имаме и в двата рода, а имах и проявени симптоми. Уви двама ревматолога се опитаха да ме уверият, че съм съвсем здрава. Еми да ама не. 5 години правим опити и не става. Репродуктивната беше убедена, че има автоимунно заболяване и ме насочи отново са правя консултации с ревматолог и Михайлова. Ами излезе си проблем и то сериозн. Сега ще видим с терапия какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт