Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 14 702
  • 388
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря Ви за отговора, а според вас тази инфузия от 10г. за 3-4 дни ще рече да ми вливат няколко дни тези 10г. ли?
Тъй като доц. Михайлова ми каза да го направя в Малинов, а четох по-горе, че има хоспитализация, та някоя от вас имала ли е подобен потокол, дали ще ме приемат за 3-4 дни или ще ходя всеки ден?
И в този ред на мисли дали ще платя само за една инфузия или за всяко вливане, понеже видях че става дума за около 1000 лева на вливка?

# 61
  • София
Вливката се прави 3-4 дни след установяване на бременност. Количеството имуноглобулин е 10г.
Отивате в клиниката, приемат ви, слагат ви система на бавна капка, която тече около 3-4ч, след това ви изписват. Лежите в болнична стая със санитарен възел.

Добре е да се обадите предварително, за да уточните часа и да попитате за цената.

# 62
Здравейте. Изследвах за първи път тромбофилия (все още не съм бременна) и резултата не ми е никак ясен. Виждам доста мутации. Моля по-запознатите ако е възможно да ми разяснят. Благодаря предварително

# 63
  • София
Мутациите в PAI и Фактор 13 засягат процеса на фибринолиза - разграждането на микротромбчета. Терапията при бременност е нискомолекулен хепарин (НМХ) и/или аспирин протект.
Мутацията в MTHFR засяга усвояването на синтетични витамини от група Б. Премерете нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности компенсирайте нивата още преди забременяване. Добре е да се приемат само бионалични форми на Б9 и Б12 - фолат вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12.
Повече информация в темата за тромбофилия, на първа страница има разяснения за много неща.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1711278.new

# 64
Здравейте! Ще помоля за съвет за действие, в момента съм в 7+5г.с, като пуснах контрола на НК клетки преди два дена и резултатите днес ме втрещиха. Принципно преди година бях пациентка на доц.Конова, но не останах супер доволна от нея и не съм я посещавала пак. Тогава ми беше назначила НК клетки, които бяха завишени и ми каза, че терапия не ми се налага, но да си ги проверя отново при бременност. За съжаление, проф. Михайлова е в отпуск до 24.03 и се чудя какво да правя. От доста време се опитвам да си запазя консултация при нея, но тя отсъства почти целия месец Март, все пак пуснах имейл и до нея.

Конова ми беше казала, че над 15% НК клетки ще се влива интралипид, но не знам дали това е най-подходящото и сега чакам отговор и от нея, докато търся варианти за друго мнение. И за капак на всичко, в деня, в който трябваше да пусна кръвта имах простудни симптоми и те също най-вер са завишили показателите и просто съм в тиха паника.

Някой със сходни резултати или опит с лечение от Конова? Ще съм благодарна на всякакви съвети! Благодаря предварително!

Скрит текст:

# 65
Здравейте! Ще помоля за съвет за действие, в момента съм в 7+5г.с, като пуснах контрола на НК клетки преди два дена и резултатите днес ме втрещиха. Принципно преди година бях пациентка на доц.Конова, но не останах супер доволна от нея и не съм я посещавала пак. Тогава ми беше назначила НК клетки, които бяха завишени и ми каза, че терапия не ми се налага, но да си ги проверя отново при бременност. За съжаление, проф. Михайлова е в отпуск до 24.03 и се чудя какво да правя. От доста време се опитвам да си запазя консултация при нея, но тя отсъства почти целия месец Март, все пак пуснах имейл и до нея.

Конова ми беше казала, че над 15% НК клетки ще се влива интралипид, но не знам дали това е най-подходящото и сега чакам отговор и от нея, докато търся варианти за друго мнение. И за капак на всичко, в деня, в който трябваше да пусна кръвта имах простудни симптоми и те също най-вер са завишили показателите и просто съм в тиха паника.

Някой със сходни резултати или опит с лечение от Конова? Ще съм благодарна на всякакви съвети! Благодаря предварително!

Скрит текст:

Здравейте ,

Имам много близки резултати, при проф Михайлова и се подготвям за трансфер (имам предишна загуба в 7-8 гс, поради хематом в следствие на липса на терапия).
Терапията с Интралипид е поне 3м +кортикостероиди и отново може да не се повлияете. Аз бях на интралипид няколко вливания и не се повлиях. Златният стандарт е IVIG (имуноглобулини било то Октагам/Киовиг или Имуновелин (бг вариант мисля). Дозата се определя от килограмите или 0,2 гр-0,4гр на кг.

Терапията ми е Октагам 15гр + програф до 6 г.с. и после отново ще пускам изследвания. Предвид,че сте бременна аз бих писала на проф.Михайлова и не бих се бавила.

# 66
Много благодаря! Аз писах на проф. Михайлова във вайбър и се надявам да отговори, че съм доста наплашена сега.

# 67
Много благодаря! Аз писах на проф. Михайлова във вайбър и се надявам да отговори, че съм доста наплашена сега.
Само бъдете спокойна,взела сте мерки и сте написала.

При мен има и завишен цитокин в матката, тоест не са били само НК клетките. Моите бяха 33%,седмица по късно 25%,но никога не съм ги виждала по-малко от 24%,а имам поне 10 изследвания на тези НК клетки.

# 68
Благодаря Ви! Към момента съм писала на проф.Михайлова, но изглежда, че е в отпуск и не е била на линия и във вайбър. Чух се все пак и с екипа на Конова, не съм много сигурна, че изобщо са изговорили изследванията с нея, казаха ми да си следвам препоръката и щом имам НК клетки над 15% да си направя вливка интралипид и да не се тревожа. Ама някак си не спирам да се тревожа... мисля да дам време на Михайлова, за да видя дали ще отговори и ако не отговори евентуално да продължа поне с вливка интралипид, за да не съм без терапия. Имате ли препоръки и за други добри имунолози?

# 69
  • Ст Загора
Бъстед то няма имунолози. Русев, Михайлова и Конова.
 Михайлова не е професор, доцент е.

# 70
Бъстед, успех с намирането на имунолог и правилната терапия за теб! Flowers Four Leaf Clover

Наси, всъщност Михайлова вече е професор - станало е някъде след април миналата година. В новата й документация вече си присъства с титлата професор.

# 71
  • Ст Загора
Фей гледах в сайта на Калчев и пишеше доц  Михайлова. Не съм искала да я правя с по - ниска титла

# 72
Да, и аз това го забелязах, явно не са обновявали сайта или е станало наистина скоро. Не съм си мислила, че го правиш умишлено, но явно е новост, та реших да споделя.

# 73
  • Ст Загора
Благодаря за информацията Фей!

# 74
Благодаря Ви! Към момента съм писала на проф.Михайлова, но изглежда, че е в отпуск и не е била на линия и във вайбър. Чух се все пак и с екипа на Конова, не съм много сигурна, че изобщо са изговорили изследванията с нея, казаха ми да си следвам препоръката и щом имам НК клетки над 15% да си направя вливка интралипид и да не се тревожа. Ама някак си не спирам да се тревожа... мисля да дам време на Михайлова, за да видя дали ще отговори и ако не отговори евентуално да продължа поне с вливка интралипид, за да не съм без терапия. Имате ли препоръки и за други добри имунолози?

Имам,препоръка,да. Двете дами ми назначиха същата терапия (без програф) като тази на доц.Михайлова. д-р Цветелина Великова и проф. Мария Николова (тя е от Токуда). Терапията се дава през приложението Healee. Ето ви тел (вайбър използвайте на проф. Мария Николова +359 89 9167312. Телефона го има и в сайта на Токуда,затова си позволявам така да ви го напиша.Аз бих опитала с Мария Николова,тъй като е професор и много бързо реагира при мен.

Общи условия

Активация на акаунт