BIG BROTHER 2024 - сезон 6 (тема 7 - 25.11 - финал)

• 96 884
  • 2 861
  •   1
Отговори
# 2 640
Радо, авер или не на продуцента си беше абсолютно безинтересен, накрая го осени да промени стратегията и да предложи брак..да се запомни все пак с нещо.

# 2 641
  • София
Според мен щеше да се случи нещо такова, ако победител беше друг:

Виктор/Теодора/Ванеса щяха да инвестират в салоните си.

Радо/Пацо в заведенията си.  

Атижа/Косара/Георги вероятно щяха да инвестират в музикалните си кариери.

Ивонне щеше да даде парите за дома, в който е гледана сестра ѝ или за хормонални терапии, зависи на кое вярвате.

Анджела/Николай/Кристи дори не мога да спекулирам, не ги видяхме достатъчно.

Веселка вероятно щеше да ги използва за покупката на жилище.

Петър може би щеше да отвори свой собствен бар?

П.П.

Изпуснала съм Гого, той сигурно щеше да ги инвестира в семейния им бизнес.

# 2 642
Скрит текст:
Най-разумен от всички беше Радо и ако той беше спечелил, щеше да ги вложи в бизнеса си. Ако беше спечелил Гого можеше да ги дари за благотворителност, защото той си има пари..
Всички останали са на дъното и не могат на две магарета сеното да разделят, пък камо ли да управляват средства..
Ланеца каза, че носи пари с чували, така че и него няма да го мислим..Laughing
Радо, авера на продуцента ли? Не разбрахте ли, че тоя Гого не е никакъв милионер. Колко обидно да смятате, че 50 годишен мъж със страх от обвързване и един млад симпатичен лъжец не са дъното. Всички са дъно, иначе нямаше да са в ББ. Аз познавам доста хора, които имат много пари и в БГ и в чужбина - нито един от тях няма да загуби 2 месеца от живота си, за да се излага по тв. Айде слезте на земята вече! Така обичния ви милионер що не каза - аз влизам и ако спечеля всичко дарявам, а?!

Когато някой се скатава два месеца, създава фалшива представа за себе си, че е по- добър от другите. Че даже могат да му се приписват възвишени качества на благородство, като даряване, пожертване и пр. Това е част от заблудата, която целят с мълчанието, пасивността и дистанцирането.

# 2 643
Радо просто си мълчеше в продължение на месец и половина. В редките случаи, в които имаха дискусии той се дънеше много.

# 2 644
Всички щяха да инвестират в бизнесите си,който и да беше спечелил,но тук разликата е ,че Марио беше различен,нямало е такъв образ до сега.На всички ни омръзна една и съща сюжетна линия,а имено предлагане на брак,седене по диваните,любовни трепети и т.н.Георги и Марио бяха различни.

# 2 645
Може ли някой добър човек  да каже каква е марката на очилата на Ивонне.Тия сините с диоптър.Извинете за спама.

# 2 646
Мен Марио не може да ме разочарова, защото никога не съм била ЗА него. Аз бях против другите.

# 2 647
Това, че почита този кремълски патриарх много ме разочарова. И започвам да съжалявам, че гласувах за него.

Е тя цялата мода на това показно, инстаграмско християнство от там идва.

Аверче с патриарха, невинно изглеждащ бизнес, научили са го да стреля с автомат. Тоя е спяща клетка отвсякъде. Grinning

# 2 648
Да бе, стрелянето с пушка беше мега странно… ама мега!!!
А още по-странно беше как другите омаловажиха умението му. Така супер между другото.

# 2 649
Стрелянето с автомат за еърсофт по балони от 7-8 метра е фасулска работа за сигурно 90% от мъжете. Истински умения трябват в стрелянето по мишена на 50 метра с автомат Калашников.

# 2 650
Скрит текст:
Смирението е подценявана добродетел в днешно време.

По данни от клинични проучвания се твърди, че учените, специализиращи Параноидната Шизофрения като ментално заболяване все още няма никакви доказателства за генетична или друг вид причинно - следствена връзка между болен родител и негово дете.

Скрит текст:
Марио има известен процент лабилност, това ми направи впечатление още в къщата. Държа да отбележа, дори да е бисексуален, не ми пука. Всеки сам решава с кого да спи в леглото си, всеки има избор. Да си православен християнин не значи, че си безгрешен. Всеки човек, в някакъв момент, рядко или по-често допуска грешки, дори православните християни. Друг е въпроса дали пък не могат да опитат да живеят в по-малко грехове, след като те самите вече осъзнават себе си като вярващи.

Нападки на личностова основа са неприемливи. Не гледах Марио в " На Кафе", вече си казах мнението за предаването, но и имах ангажимент навънка [посещение при клиничния ми психолог]. Какво и как е говорил - вмомента човека е в еуфория от победата. Дали го заслужава - за мен да. Защото аз лично бях свидетел на неговото държание в къщата и като за капак чрез познатата ми, която общува с него, имам тясно впечатление дали е добър човек или не.

Познавам лично човек, болен от параноидна шизофрения. Държи се абсолютно нормално, макар и да не е приет от повечето хора в православната църква, в която ходехме на литургия редовно. Пие редовно лекарствата си, не консумира алкохол, спортува и е пример за мен как трябва да живее човек с психично заболяване. Майка му и баща му не са болни, за съжаление майка му вече не е жива, замина си от бъбречен рак.

След като Марио собственоръчно се е отказал от хазарта и даже е поискал възбрана от НАП за това, то аз не мисля, че той ще има повече такъв проблем. Един от най-големите проблеми за лабилните хора са зависимостите. Аз се боря с тях, Марио - също.
Интересно какви са тези клинични проучвания на учени и защо така масово тогава заблуждават разни други учени с други изследвания в интернет. Ето нещичко на по-прост език обяснено, не е научна статия, но сайтът е изключително популярен и държи на авторитета си

https://www.webmd.com/schizophrenia/what-causes-schizophrenia

Няма по-унаследявано психологическо разстройство от шизофренията. Затова има събрани предостатъчно данни.

Марио обаче няма шизофрения, поне така предполагам. Което не го прави по-нормален обаче, този си е налудничав отвсякъде.

Твърдят, че имало генетични фактори.

Правите ли разлика между генетичен фактор, като например, ген, който предразполага към шизофренията като болест, и унаследяващ ген, който носи информация за шизофренията като болест?

Нека Ви обясня разликата.

Първото се отнася до генетична мутация, в следствие на която се проявява възможност за развитие на психично заболяване.

Втората се отнася до информация, която се намира в зиготата на ембриона, която е наследена на принципа на хаплоидния набор на хромозомите в половата клетка.

Лично попитах моя приятел каква е степента на заболеваемост в следствие на генетични фактори от болестта Параноидна Шизофрения.
Той твърди, че по клинични проучвания заболеваемостта е между 8 и 12 %.

Тоест, цитата в webMD " Research shows a combination of genetics and your environment can trigger the disease. If you have a family member with schizophrenia, you're more likely to have it." е не напълно верен.

В семейството на моя познат с тази диагноза няма никакви наследствени фактори. Твърди се, че употребата на психоактивни вещества е много по-застрашаващ фактор в развитието на тази болест, от колкото наследствените фактори.

https://schizophrenia-life.bg/public/understanding-schizophrenia … of-schizophrenia/

Не искам да съм груб, но WebMD е уебсайт често използван от хипохондрици. Тоест, до каква степен информацията там е валидна за истинното състояние на пациент е оспорвана.
Не знам какъв си, но някакси твърде лично приемаш нещата, не знам защо Grinning Нека да не превръщаме обаче темата в тема за шизофрения, хипохондрия и тем подобни, изобщо в тема, в която покрай лудостите на участниците в Биг Брадър обсъждаме и маниите на тези в нечии обкръжение и там пък някой си незнайно кой какво бил казал, че става леко досадно.

Скрит текст:
Все пак в скрит текст да си споделя, че най-известният човек с шизофрения, за когото съм чувала, е Джон Неш, по живота на когото е създаден филмът "Красив Ум", невероятен филм просто. Чела съм, че едно от достойнствата на този филм е, че е успял да пресъздаде това нетолкова красиво иначе състояние по деликатен, състрадателен и вълвнуващ начин. Ще отбележа също и че Джон Неш донякъде сам успява да овладее демоните си и да се справи с болесттта, без да взима лекарства.

Ще отбележа и, че един от синовете му също е с шизофрения.

А относно темата за гените, ще добавя, че съм предобре запозната. Шизофренията е унаследяваща се болест, просто некодиращата ДНК играе голяма роля там.

# 2 651
20 страници се прави сметка на чуждите пари! Грозно! Изработили са си ги, техни/негови са! Ще си ги харчат за каквото пожелаят! Как пък ще дават обяснение на разни лелки по форуми!?!?
Междудругото всички получават заплата + пълен пакет осигуровки.

Вие давате ли отчет как харчите личния си доход???

# 2 652
Толкова хипотези се изказаха кой участник за какво би изхарчил парите. Някои съфорумки даже лично ще потърсят сметка на Марио, ако не ги употреби според очакванията им. Темата придобива все по-смешни измерения. Стоя тук, за да видя колко деца хипотетично ще има всеки един от участниците и от какъв пол ще са.

# 2 653
Сутринта нямах възможност да гледам интервюто, хванах само началото, обаче Гала се държи много неприятно с Марио. Рядко си позволява да показва директно, че събеседникът й е неприятен. Много грозно впечатление ми направи.

# 2 654
Интервюто на Марио от днес при Гала в "На кафе"

https://www.youtube.com/watch?v=LdQdDKN4y-4

Общи условия

Активация на акаунт