⚓ На пазар във Варна - тема 78 ⚓

• 26 883
  • 763
  •   1
Отговори
# 15
На 73 и е работоспособна, това е все по-често срещано сред учителите. В ДГ на детето, г-жата се пенсионира, когато бяха в 3та група, сега са 12ти клас и си работи жената..едни 12-13г. 
Да се чуди човек за какво им е ранно пенсиониране на учителите..
За 70+ годишна учителка по АЕ, по времето на пандемията и "присъстввах" на онлайн обучението.. Ако говореха на АЕ на различни теми бих го приела, но часът протичаше в разговори за ядене и кой какво е правил предния ден на български

# 16
Има ли офис на Кадастър в сградата на Общината за скица на имот? Бях чула, че може на някой от горните етажи.

# 17
  • Варна
Събирам платинената колекция на Дисни. Къде около колхозния, Тракия и съда има РЕП от където да си вземам?

# 18
РЕП има срещу кафене Госип бар Формула, посока Катедралата. Като тръгваш от Съдебната палата.

# 19
  • Варна
РЕП има срещу кафене Госип бар Формула, посока Катедралата. Като тръгваш от Съдебната палата.
оооо благодаря, сетих се къде е.

# 20
На 73 и е работоспособна, това е все по-често срещано сред учителите. В ДГ на детето, г-жата се пенсионира, когато бяха в 3та група, сега са 12ти клас и си работи жената..едни 12-13г. 
Да се чуди човек за какво им е ранно пенсиониране на учителите..
За 70+ годишна учителка по АЕ, по времето на пандемията и "присъстввах" на онлайн обучението.. Ако говореха на АЕ на различни теми бих го приела, но часът протичаше в разговори за ядене и кой какво е правил предния ден на български
Ранно пенсиониране им трябва за да вземат пенсия и заплата след като останат да работят след пенсионирането.
В началото на септември чух разговор между две млади жени в ГТ. Едната жена явно не беше назначена за учителка. Коментарът й беше, че учителките се възползват от възможността за ранно пенсиониране, но след толкова години работя са си близки с директора и са назначавани отново като възпитатели за следобедните часове.  Така получават и пенсия и заплата, но заемат място на млад учител.  Всичко това не  се случва във Варна,но..

# 21
Така, като слушам Карлсон, баш и тук е така. За пореден път убеждавам, че кадърните учители са притискани по някакъв начин или отвратени от системата и нерядко решават да я напуснат.

# 22
Има ли офис на Кадастър в сградата на Общината за скица на имот? Бях чула, че може на някой от горните етажи.

Скица на имот изкарах лятото от Кадастъра, а от Общината данъчна оценка. И аз четох, че в някакъв момент е имало вариант да се изкара скица някъде от Общината, но когато аз вадих, тази опция вече не беше възможна.
Ще ми бъде полезно ако и някой друг се включи с информация по въпроса.

# 23
  • Варна
Ако ви трябва скица,за нотариус,вече и те вадят.Трябва предварително да се заяви.https://kik-info.com/novini/novini-i-akcenti/Notariusite-shte-iz … a-imoti.72299.php

# 24
Alatea, много благодаря за информацията!
През нотариус ще е по-евтино с 30%. И е удобно.

# 25
Мисля, че вадят само ако сделка за конкретния имот се изповядва при тях. Поне така бях разбрала преди време когато ми беше нужна. Не съм на 100% сигурна.

# 26
Мисля, че вадят само ако сделка за конкретния имот се изповядва при тях. Поне така бях разбрала преди време когато ми беше нужна. Не съм на 100% сигурна.

Сега си припомних, че нотариуската при която имахме намерение да изповядаме сделката можеше да изкара скица, но се оказа, че не всичко е вписано както трябва когато тя провери.  Общите части и мазата някъде не бяха нанесени и ми каза, че в този случай мога единствено от Кадастъра да изкарам скица.

# 27
Препоръка за скенар терапия имате ли? А ако някой е правил такава за проблем с възпаление на матката и яйчниците ще съм съвсем благодарна за препоръка.
Изобщо подходяща ли е тази терапия за такъв проблем не съм запозната, но бих пробвала.

# 28
Търся нещо, което дори не съм сигурна дали все още може да се намери. Става въпрос за прост, метален свещник, който представлява нещо като чинийка с един шип, на който се набучва свещта. Много е удобен за всякакви свещи, които да се декорират.
Виждали ли сте скоро нещо подобно?

# 29
Търся нещо, което дори не съм сигурна дали все още може да се намери. Става въпрос за прост, метален свещник, който представлява нещо като чинийка с един шип, на който се набучва свещта. Много е удобен за всякакви свещи, които да се декорират.
Виждали ли сте скоро нещо подобно?

мисля че в джъмбо видях подобно. Дано не дезинформирам.

Общи условия

Активация на акаунт