Бързи здравословни въпроси и отговори – 49

• 24 100
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
За можене, може, не си пречат. Но дали е нужно.

Ти как си днес, Хепи?

# 721
Да не казвам голяма дума, но доста по добре Hug
Еми то е ясно, че е добре Аиша да звънне на лекар, Ма...

# 722
  • София
Благодаря за отговорите. Няма как да звъня на ЛЛ в почивни дни. Май събрах болести 3 в 1 - настинка, градински вирус, грип А. От края на декември съм все с оплаквания. Чак в петък ми предписа антибиотика, че преди години имах алергия, лежах в Пирогов.

# 723
  • В страната на мечтите.
От няколко дни дядото (на 85 години) на моя приятел нещо не е добре, твърди че много го боли корема, заведоха го в болница където се оказа, че му няма нищо на стомаха, само пикочния мехур е пълен и от тогава започна с някакви налудничави мисли, че лекарите в болницата си правили експерименти с него, че искали да го убият, че не можело да го питат дали е ходил до тоалетната, защото нямали това право.. Изписаха го и у тях продължи да става още по-странно, защото се събужда през нощта много пъти и търси хора, които не са там или които не са живи, накрая започна да го прави и докато е буден през деня. Според вас дали е деменция, защото досега не сме виждали такива симптоми от него, а се отключиха само за няколко дни?

# 724
Според мен да. При двама познати така стана за няколко дни мнителност, виждане на несъществуващи неща, умрели хора, докато след това напълно се "изключиха" Sad

# 725
И при майка ми беше същото, като постепенно нещата се влошаваха, виждаше майка си и баща си, приготвяше си някакъв багаж, да ходи при тях, една нощ /ние живеехме на 500 м. от нея/ се беше обадила на полицията, че някой бил влязъл в апартамента та те ни събудиха в 3 ч. през нощта да отидем при нея. Беше на 80 г., деменцията се развиваше с годините, почина на 83.

# 726
За съжаление звучи наистина като деменция. Но бива да му проверите и Б12 ако имате възможност.

# 727
  • В страната на мечтите.
Ние бихме направили всичко, но той изпада в истерия само като чуе за лекари, а те не са му направили нищо лошо, просто той си е решил, че искат да си правят експерименти с него и ако го заведем в лаборатория ще реши, че и ние искаме да го убием. В един момент иска да викаме линейка, защото го боли, в следващия вече не иска защото сме щели да го изоставим в болницата да умре сам. В един момент иска да яде нещо леко, в следващия като му дадем попара или супа, защото няма зъби, започва да ни вика, че не можело да му даваме храна сякаш е някой немощен стар дядо. Започвам да се чудя дали е деменция или е прибижаващ край и затова е така объркан... 

# 728
Не е край, начало на деменция е, първо се променя характера, раздразнителни и понякога злобни, след това пък коренно противоположни реакции. Въоръжете се с търпение и следете реакциите му към различни неща, на-общо казано.

# 729
  • София
Лекарите провериха ли дали няма задържане на урина? От там може и отравяне на кръвта. 93 г. роднина е с катетър, вечно се запушва от песъчинки и го водят в Пирогов. Деменцията е отделно.

# 730
Сигурно има увеличена простата. От задържане на урина се получава интоксикация и мозъка страда. Затова има халюцинации.

# 731
  • Бургас
При тази възраст проблемите с пикочния мехур и уринирането са заради увеличева простата.

Деменцията и халюцинациите са съвсем друго. Имала съм възрастни роднини с деменция. Всичките са се държали по описания от потребителката начин. За съжаление това е нервно дегенеративно състояние и няма лечение за него. С времето прогресира, доката става все по зле.

# 732
Здравейте, стоматолога ми каза да си промивам венеца с течен йодосепт с памук, но навсякъде чета, че не се ползва за лигавици? Ок ли?

# 733
За няколко дни не мисля, че се отключва деменция. Дегенеративните заболявания се развиват бавно.
Болките в корема минаха ли? Запек има ли? Това също е фактор за интоксикация и промяна в съзнанието.

# 734
Само разстроен стомах без температура и други оплаквания може ли да е вирус или бактерия?
Детето от няколко дни е така и се чудя дали не е реакция от Изопринозин или Лимфомиозот?
Изопринозина дадох, защото само 1 вечер беше с 37.2 и реших, че започва вирус. Малко по-късно свали температурата, но започна да се изхожда начесто с редки изпражнения. Давах Адирекс, който временно помогна, но после - пак. Сега спрях Изопринозина и давам Ре-комфорт. Постоянно го гоня да се обува, а строга диета да пази е голям зор. Току се обърна и награби нещо от хладилника, което дразни стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт