Бързи здравословни въпроси и отговори – 49

• 24 100
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
Хепи, ударни дози витамин С. И топли течности.

# 706
Здравейте! Не знам дали е удачно да попитам тук, не съм чела темата назад. Търся препоръка за лекар УНГ във Варна. Става въпрос за проблем със сливиците при възрастен и евентуалното им премахване! Благодаря!

# 707
Много съм доволна от доктор Милен Гавраилов. Макар че е пълно при него с деца, спрях се на него заради препоръки. Оперира и наш приятел.
Посещавала съм го 2 пъти през последните около 5-6 години и проведе най-адекватното лечение в моя случай, а през годините ми се наложиха няколко посещения при УНГ, но нито едно лечение не беше дало така очаквания дългосрочен положителен резултат както неговото и се налагаше многократно посещение за един и същи хроничен проблем.
https://www.drgavrailov.com/?page_id=11

На Контакти пише дните за преглед. Отиваш и чакаш на място.

# 708
Хепи, ударни дози витамин С. И топли течности.
Хепи, аз като се разболявам, освен предложенията на Дева, си увеличавам дозата витамин Д, която приемам, пия коластра и цинк.

# 709
Благодаря ви, взех тамифлу, явно е грип, защото ми светна от него

# 710
Как взимате витамин D, когато усетите, че се разболявате? Знам, че е мастноразтворим витамин и трябва да се приема с мазна храна. Не се ли приема, когато има недостиг на този витамин? Знам, че при предозиране е опасен за черния дроб.

# 711
Аз приемам витамин Д, защото бях в дефицит. Той се изчерпва много по-бързо, когато си болен, за това когато усетя че се разболявам, увеличавам обичайната ми доза х2. Ако не приемах, бих вземала 4-5 000 единици на ден, докато симптомите не отминат. Всеки решава за себе си. Казах на мен какво ми помага, но не налагам мнението си. Приемам със зехтин.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 13:05 от Minnie.Mouse

# 712
Аз приемам витамин Д, защото бях в дефицит. Той се изчерпва много по-бързо, когато си болен, за това когато усетя че се разболявам, увеличавам обичайната ми доза х2. Ако не приемах, бих вземала 4-5 000 единици на ден, докато симптомите не отминат. Всеки решава за себе си. Казах на мен какво ми помага, но не налагаю мнението си. Приемам със зехтин.
Благодаря за мнението. През октомври месец си пусвах изследване за вит Д и нямах дефицит.

# 713
За витамин Д е много полезно! Аз съм с дефицит, но съм чела и без дефицит при първи симптоми много помага
Пийвам ей сега и него
Витамин Ц няма какво да се обсъжда. Лошото е че при повръщане всички тия работи не искат да се задържат

# 714
Специално за витамин Д проблемът е лесно решим, има го на орален спрей и дори и да повръщаш - няма значение. Иначе и аз увеличавам приема като съм болна. Ползвам спреят на Better you с витамин К за по-добро усвояване.
А иначе - октомври следва да не сме с дефицит, защото евентуално сме поели някакъв витамин Д от слънцето лятото. Зимата обаче масово почти всички сме с дефицит.
На мен ендокриноложката ми изписа схема от октомври до май да пия Вит. Д всяка година.

# 715
Вит.Д не го спирам от октомври до април - май. Вигантол пия, по 6 капки.

# 716
  • Бургас
Как взимате витамин D, когато усетите, че се разболявате? Знам, че е мастноразтворим витамин и трябва да се приема с мазна храна.

Не е задължително. Аз направо си капя с капкомера в устата. Може на едно парченце хляб да капнете. Понякога си правя бъркоч - малко вода в една чаша, една доза вит С на прах, един пробиотик и капя вит Д вътре. Нищо че не е разтворен.

# 717
  • София
Може ли, има ли смисъл да се пие и тамифлу, и предписан антибиотик едновременно?
ЛЛ ми предписа тамифлу, прати ме на снимка на бял дроб заради упорита кашлица. На следващия ден ми предписа и антибиотик за  дни. Забравих да я питам дали да продължа с тамифлуто.

# 718
С грип, доказан с тест ли си, Аиша?
Ако не, не бих го пила Тамифлу.

# 719
Мисля, че можеш да пиеш двете

Общи условия

Активация на акаунт