Бързи здравословни въпроси и отговори – 49

• 24 106
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Имам предписани дехидрокортизон 5 мг 3х1 сутрин, рупафин 10 мг 1 таблетка сутрин на гладно и фунгофин 250 мг също по 1 таблетка на ден, за лечение на кожно заболяване. Мога ли да пия алкохол (вино), докато трае лечението? В листовките не пише.
Аз не бих, особено както така написано не звучи като да става дума за еднократен повод ами за през цялото време... Черният ти дроб ще си има повече от достатъчно работа с лекарствата, особено противогъбичните са тегави. Зорлем да го натоварваш още, не ми звучи хич добре.

# 691
По принцип с антихистамини и кортикостероиди не е ок да се приема алкохол. Не само заради натоварване на черния дроб, а и защото не се знае дали няма да даде някаква реакция. Ти си преценяваш вече от тук нататък. Аз и с антибиотик съм пила алкохол, но си е личен избор.

# 692
Здравейте,
имам проблемен венец след една коронка и от време на време боли. Преди седмица ме заболя, леко се поду и стана нещо като топче, което спадна. Ходих до стоматолог, дръпна венеца, потече кръв, но два дни по-късно още не е изцяло спаднал и от време на време наболва, нормално ли е? Все го мисля...

# 693
Може да мацнеш  леко венеца с йод, да тушира възпалението. На клечка за уши, да не е силно напоена.

# 694
Ако не пулсира, не се усилва и не вдигате температура - значи върви към оправяне. Аз лично бих се жабуркала с някаква подходяща вода за уста или лайка и смрадлика.

# 695
Категорично НЕ на алкохол + Фунголон и 3 дни след спирането. Освен че товари черния дроб, лечението става неефективно.
Антихистамин и алкохол също не се препоръчва, може да се появи замайване и други екстри.
Пропусни питиетата, докато си на лечение,

# 696
Ако не пулсира, не се усилва и не вдигате температура - значи върви към оправяне. Аз лично бих се жабуркала с някаква подходяща вода за уста или лайка и смрадлика.
Така беше и малко след като писах тук, видях, че пак се образува нещо като малка пъпка....Пф, вече не знам.....а жабуря, не ям там, пазя голям хигиена, явно антибиотик ще трябва...

# 697
Имам предписани дехидрокортизон 5 мг 3х1 сутрин, рупафин 10 мг 1 таблетка сутрин на гладно и фунгофин 250 мг също по 1 таблетка на ден, за лечение на кожно заболяване. Мога ли да пия алкохол (вино), докато трае лечението? В листовките не пише.
Тъй като фунгофин, тербинафин и други противогъбични препарати влияят на състоянието на черния дроб, заради това при продължително лечение с такива (при онихомикоза, примерно), се проследява състоянието на чернодробните показатели. По тази причина смятам, че е по-добре за дроба ви, да не приемате алкохол с лекарствата.

# 698
Пила съм Орунгал преди време (пак е вид противогъбично) и изрично ме бяха предупредили да внимавам. Отложете алкохола за известно време, не дърпайте дявола за опашката.

# 699
Здравейте, искам да попитам дали някой се е сблъсквал с хемороиди или фигури. След бременността ми се появиха болки при ходене до тоалетната и малко количество кръв при изтриване. Имам час за лекар, но се чудя дали е възможно са да е нещо по-сериозно.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 12:14 от RoseIsHere

# 700
С какво ли не сме се сблъсквали... Нищо по-сериозно не е, но и хемороидите, и фисурите си искат време да се справи човек с тях и промяна на режима на хранене. Надявам се да попаднеш на добър лекар и да се справи с проблема.

# 701
Искам да попитам следното: правиха ми емг на глава и излезе , че има изменения и ме изпратиха на ямр но на него няма нищо.. В случая има ли нещо щом емг не е както трябва

# 702
Има ли вирус с повръщане и отпадналост, температура, втрисане
Как да се съживя

# 703
Има, грип…

# 704
х HAPPY х, вземай мерки да не се обезводниш, че това е много кофти работа. Пий нещо от типа на рехидрин.
Може да узпиеш чаша вода с 3-4 капки йод в нея.

Общи условия

Активация на акаунт