Телевизия в болница low-tech budget решение

• 417
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, направо по същество.
Търся евтин и прост начин за прекарване на телевизия на около 10 стаи в болнично отделение. Понеже няма кой да плати за кабелна, искам да питам какви са вариантите да се пускат няколко канала на националните телевизии, за да има лежащите болни какво да гледат.
Сещам се няколко варианта:
*През интернет с wi-fi от онлайн сайтовете на телевизиите и монитори свързани в мрежата?
*С тунер/тунери за ефирна телевизия или антена?

Условието е да е евтино и без абонамент, с прости телевизори или монитори. Ако е възможно да могат, да се сменят няколко канала с дистанционно. 

Очаквам съвети.
Благодаря.

# 1
  • София
Ако е в София, има ефирна телевизия, към 6 канала, ако не се лъжа. Разбира се, пак трябват приемници, антена и кабели, но това е най-евтиният вариант.

# 2
  • Plovdiv, Bulgaria
Не знам колко бюджетен вариант е, но един от тв вкъщи е с флашка, която прави телевизора смарт. На Xiaomi stick мисля че се казваше. Работи с интернет, дори си я взимаме на почивки и стига да има достатъчно силен wifi, си гледаме без проблем. Самото приложение, което ползваме е Ontv (абонати сме на DCC), но не мога да дам информация за таксата.

# 3
Стайна антена е най-евтиното е лесно решение. Под 20 лв. са и хващат националните телевизии.

# 4
Втора ръка приемници на Булсатком (трябва да поддържат Булкрипт) и свободните програми на Неосат . Имат около 20 канала напълно свободни. Питай ги дали са на един транспондер дали ще може да минеш с една чиния и сплитер , ох усилвател също че са много приемниците.  И ще си имаш собствена кабеларка Simple Smile Минус няма Бтв и нова https://neosat.com/plan/freechannels

# 5
  • Mediterraneo
Не знам колко бюджетен вариант е, но един от тв вкъщи е с флашка, която прави телевизора смарт. На Xiaomi stick мисля че се казваше.

Това е хубаво решение, има изключително голямо разнообразие на модели, марки и цени. Преди да вземем смарт тв, бяхме оборудвали всички приемници вкъщи със смарт боксове( пандемията ни принуди).

# 6
По просто и евтино от кабелна на обикновен тв не мисля.. с нормална антена също се хващат няколко програми.
Ако е смарт става по-сложно вече. То ще има някакъв интернет, но за колко ТВта ще е достатъчен...

Общи условия

Активация на акаунт