Бързи здравословни въпроси и отговори – 49

• 24 113
  • 755
  •   2
Отговори
# 735
Момичета,я да си питам тук. Имам нещо като пъпка или подкожно мини топченце в областа на срамните устни и смятам,че може да е от обескосмяването. От наколко месеца го имам вече и се замислям дали да не се обърна към лекар. Към дерматолога или АГ-то да се обърна се чудя.

# 736
Момичета,я да си питам тук. Имам нещо като пъпка или подкожно мини топченце в областа на срамните устни и смятам,че може да е от обескосмяването. От наколко месеца го имам вече и се замислям дали да не се обърна към лекар. Към дерматолога или АГ-то да се обърна се чудя.
Зависи в коя област е, може да е обърнат косъм, може да е пъпка, може да е бартолинова киста, може да е мастна тъкан.  Иди на АГ. Той ще прецени дали е за него, може да е за хирург.

# 737
Здравейте! Някой, който е пил Конкор (или друг бета блокер) може ли да ми каже дали тази схема за прием е добра? Имам краткосрочни състояния, подобни на паник атаки, които протичат с ускорен пулс в покой (до 120 удара в минута), стягане и пулсиране в гърлото, чувство за тревожност. Лекар ми изписа Конкор 2.5 мг по следната схема:

- 14 дни половин таблетка (1.25 мг)
- 14 дни една таблетка (2.5 мг)

# 738
Защо смяташ,че бетаблокер може да подобри състояние на тревожност  и да предотврати паник атаки?Потърси друг специалист.
ПП Аз пия Конкор,но и други лекарства.

# 739
Защо смяташ,че бетаблокер може да подобри състояние на тревожност  и да предотврати паник атаки?Потърси друг специалист.
Целта е да ми нормализира пулса. За тревожността пия друго лекарство.

# 740
Добър вечер.. отново пиша в тази тема.. от около вече 10 дни кръвното постоянно ми варира 100/80.. може ли някакви съвети.. правих ПКК всичко е в норма .. утре ще правя за щитовидна и витамини Д, Б12 както и прегледи при кардиолог и невролог..

# 741
ПКК не показва причина за проблеми с кръвно.Пусни си всичко за щитовидната,не само по каса.
Маргарита,пробвай да вземаш магнезий.Аз пия таурат и ме успокоява.Има различни форми и влияят по различен начин.

# 742
ПКК не показва причина за проблеми с кръвно.Пусни си всичко за щитовидната,не само по каса.
Мислех , че всичките показатели са по каса ,но благодаря че ми казахте

# 743
Здравейте! Някой, който е пил Конкор (или друг бета блокер) може ли да ми каже дали тази схема за прием е добра? Имам краткосрочни състояния, подобни на паник атаки, които протичат с ускорен пулс в покой (до 120 удара в минута), стягане и пулсиране в гърлото, чувство за тревожност. Лекар ми изписа Конкор 2.5 мг по следната схема:

Това е малко странно назначение. Мисълта е след тези 42 дни да се преустанови приема ли?

# 744

Това е малко странно назначение. Мисълта е след тези 42 дни да се преустанови приема ли?
Да.
Каза, че ако преодолея паник атаките може да спра приема след месец и нещо.

# 745
Много странно наистина, това кардиолог ли го е назначил? Те и дозите са много ниски де, ама пак е странно за такова време.
Висок пулс може от магнезий да се повлияе наистина, а също и от калий - ако той е нисък пулсът е ускорен и обратното - ако се предобри с него пулсът пада съществено. Това също е сравнително лесно да се изпробва, но и с това стягане в гърлото и на мен ми звучи разумно щитовидната да се провери едно хубаво.

# 746

Да.
Каза, че ако преодолея паник атаките може да спра приема след месец и нещо.

Разбрах, в такъв случай няма проблем с назначението. Дано да ви мине и да не се върне след спирането на приема. Иначе стягане в гърлото си е супер типично за сърцебиене и паник атаки.

# 747
Много странно наистина, това кардиолог ли го е назначил? Те и дозите са много ниски де, ама пак е странно за такова време.
Висок пулс може от магнезий да се повлияе наистина, а също и от калий - ако той е нисък пулсът е ускорен и обратното - ако се предобри с него пулсът пада съществено. Това също е сравнително лесно да се изпробва, но и с това стягане в гърлото и на мен ми звучи разумно щитовидната да се провери едно хубаво.
Не, личният ми лекар го изписа. Още не съм ходила на кардиолог.
Пусках щитовидни хормони, но са в норма:

Показател   Резултат     Референтна стойност
FT3      5.12   pmol/L   3.10 - 6.80
FT4      18.96   pmol/L   12.00 - 22.00
TSH      2.85   µIU/ml   0.27 - 4.20

# 748
Здравейте, стоматолога ми каза да си промивам венеца с течен йодосепт с памук, но навсякъде чета, че не се ползва за лигавици? Ок ли?

Няма проблем да си мажеш венците с йод, аз съм си ги мазала при възпаление. Само не прекалявай, да не изгориш лигавицата.

Добър вечер.. отново пиша в тази тема.. от около вече 10 дни кръвното постоянно ми варира 100/80.. може ли някакви съвети.. правих ПКК всичко е в норма .. утре ще правя за щитовидна и витамини Д, Б12 както и прегледи при кардиолог и невролог..

Това ли са стойностите  на кръвното - 100/80? Ако да, границите са събрани. Раздалечават се с таблетка валериан.

# 749
За паник атаки не виждам смисъл от Конкор. Валидол или валериан по-добре.
И такава схема не съм виждала.
Аз пия по 2.5 всеки ден. Но не съм с паник атаки.

Общи условия

Активация на акаунт