Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 766
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Да, има ключове до вратата.

# 451
Ама за нощната лампа ли са?

# 452
И аз в нашата спалня си направих девиатори.
Каролин, не много висящи надолу аплици, защото после пък няма да можеш да си ползваш контактите удобно.

# 453
Ако има ключове за нощните лампи до вратата и вземеш лампи с копче, няма да можеш да ги вкл и изкл от двете места, защото трябва да са девиаторни.
Аз имах ключове до лампите в една спалня, но харесах такива с копче и на мястото на ключа сложихме контакт, защото ключът стана излишен. Не сме взимали от тока за лампата за да направим контакта, ако някой ще казва, че не може, знам😆
Моят ел техник е толкова мързелив, че само казваше: тая жица тук, тая жица там и аз копах ли копах. После си ги и замазвах😂

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 10:56 от Чи лу

# 454
То трябва инсталацията да е предвидена на първо четене.

# 455
Точно така, с ключа до вратата ще се прекъсва веригата и после и да цъкаш копчето на аплика няма никога да светне. Трябва там да е постоянно включено, за да светваш и изгасяш от копчето.
Бих препоръчала аплик с щракащо копче, а не връв или синджирче, защото се развалят повече.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 13:43 от drago_2008

# 456
  • София
Чи лу и аз така мисля, ама не смея да си кажа, може пък да има някакъв трик, все пак не съм електричар. 🤷‍♀️

Не бих сложила висяща лампа да криела контактите, първо трябва да е огромна, за да скрие нещо, второ ако ги крие, то и ще пречи на достъпа.

# 457
Ама, тя си ги харесва, не иска да ги крие. А и висяща ламБа с копче, малко трудно да намери, пък и да и хареса.
Ейнджъл, аз пък от тоци грам, грам не разбирам, ама с толкова копане, поне знам коя жица, къде трябва да закарам.
През ковид ми се наложи да преместя един контакт, ел техникът беше болен, а шпакловчикът ме чака. Спрях тока първо на етажа, после на къщата и накрая отидох до таблото вън и там свалих всичко. Ако знаех откъде, щях да гътна и на цялото село😂

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 17:30 от Чи лу

# 458
  • София
Плоски са в цялото жилище. За спалнята не си спомням какво стана. Нещо се докупува за там.Имаше нещо.
Ровя сега, гледам и абажури и текстилни. Но като цяло не искам лампи от текстил.
Евентуално някои по-висящи надолу за да прикрият малко.
Засега от това, което гледам почти нищо не ми харесва.

# 459
Погледнах вчера снимките, но не можех да пиша и днес ще карам по спомени и по-наедро.

На стаята й трябва тъмен акцентен цвят. Най-лесният начин е да се напише в пинтерест colour pallette with ... тук следва описание на този основен цвят на леглото - dark salmon, rusty salmon и т.н. Ще излязат много палитри и авторката трябва да намери най-близката до нейните цветове. По спомен от снимките - тъмно кафяво, тъмно синьо, тъмно зелено, тъмна горчица, дори тъмна мента биха си отивали, но това най-добре може да го прецизира този, който ще използва спалнята и има под ръка точните цветове. Този акцентен цвят е добре да го има в картината, както и на самото легло под формата на декоративни възглавнички и някаква завивка/наметало, също завесите на прозореца.
Относно нощните лампи - избрано е да бъдат аплици с автономно включване/изключване, не знам защо толкова се обсъждат. Какви да са точно - ами пак авторката ще трябва да ги избере според вкуса си и мястото, с което разполагат.
Ето такива също биха си отивали много, както в златно, така и в сребърно, защото на гардероба има сребърна лента:
Скрит текст:
Бих препоръчала магазин Егло на околовръстното, там наистина има огромен избор, а и са качествени лампите.

Относно тоалетката - бих сложила още една тоалетка до съществуващата вляво (да съвпадне с контактите). И без това тази сега е много миниатюрна. Бих махнала (не премахнала) контактите. Ще махна пластмасата, ще увия кабелите с изолирбанд и ще ги скрия зад огледало. Даже бих използвала кабелите от единия контакт да вържа осветление на огледалото. Когато дойде времето на тв-то, маха се огледалото и на негово място сел слага телевизорът. То и без това няма място и за двете.
Или пак бих махнала пластмасата и сложила огледало в тази форма, така ще да скрива контактите:
Скрит текст:
Тази снимка дава и още една идея - кабелите да останат зад огледалото, а контактите да се извадят върху него. Няма къртене и подобни, просто трябва добър стъклар да изреже огледалото по размери, ако не се намери готово.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 11:46 от Смърфиетка

# 460
Оф, аз вече забравих снимката ама какво пък чак толкоз за прикриване имаше?
Контакти можеш да прикриеш с готина голяма статуетка, с ваза, с няколко книги, изправени и подпряни с подпорка (обикновено сами по себе си тия подпорки са като украшение). Изобщо с какво ли не, оставете тая работа. Лампата е важно да е функционална, красива, не толкоз контакти да крие.

Относно нощните лампи - избрано е да бъдат аплици с автономно включване/изключване, не знам защо толкова се обсъждат.
Обсъждахме ги, защото някои не знаеха или бяха забравили този тип лампи и се питаше "Откъде ще се включва"

# 461
Оф, аз вече забравих снимката ама какво пък чак толкоз за прикриване имаше?
Контакти можеш да прикриеш с готина голяма статуетка, с ваза, с няколко книги, изправени и подпряни с подпорка (обикновено сами по себе си тия подпорки са като украшение). Изобщо с какво ли не, оставете тая работа. Лампата е важно да е функционална, красива, не толкоз контакти да крие.

Тези не можеш да ги скриеш по този начин. Бяха над тоалетката, леко вляво, не центирани по тоалетката и доста стърчащи.

# 462
Хм. Мислех, че ѝ говорите за лампа над нощното шкафче.

# 463
Тя ако иска да крие, най-лесно е с парче от материала на шкафчето. Аз моите ги правя винаги така, защото като бърша праха, ако отзад е латекс с времето се замазва. Пък и не ми се налага да изчислявам точно къде да са конзолите. Ако не ми харесва мястото, къртя, местя и замазвам на две на три, защото остава зад плочата.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 23:36 от Чи лу

# 464
Аааа, ти затова замазваш така смело. Аз се чудя откакто го спомена "много се е изацала тази жена явно със замазването и шпакловките щом сама кърти и после си оправя". Пък то било... зад плоскоста.

Общи условия

Активация на акаунт