Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 096
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Ти не виждаш, но аз да.Всичко ми е подръка, въпреки, че не е на плота.
Обратното значи всички да сме с еднакви домове.

# 676
Извинете, къде е пропуснах бялата кухня на ДХЗ ,може ли да я ползвам за вдъхновение. Харесвам белите  кухни и търся препоръки и мнения .

# 677
  • София
Пост #637

ДХ3- дори ти имаш няколко неща на плота😁
Да, кафе машина, гъба и препарат за миене, зимата кана за чай, хляб, голяма дъска за рязане, такива неща не прибирам и не вадя за всяко ползване, малки уреди - да. Кутии с чайове и кафе-да...Но и аз плот си имам, да не кажа, че от едната страна на мивката имам 1,80 който мн рядко ползвам за работа, там си държа спокойно и буркан с храна за котката, керамична каничка с, която си поливам цветята из къщата, купа с плодове или зеленчуци и още разни дреболии и не ми пречат изобщо.

# 678
Да, имам и казах, че ми липсва още един шкаф за тях.Но масово хората си държат уреди и джвъчки на плотовете и им е ок.Ако можех нямаше да имам нищо отгоре.
В две предишни кухни имах релси със закачени бъркалки над котлона и кутии за подправки- никога повече.Това ми е последната кухня до момента и тя е събирателно на всичко, което годините съм събрала като личен опит.

# 679
  • София
😂 А не не, такива дреболии, имам ги в апартамента, защото там има 4шкафа на кръст, това е ужасонско за чистене... И аз не искам. Но кафето например... Ние пием шварц, правим една кана и цял ден си доливаме, често даже следобед и втора... Ам до 5-6вечерта някой минава и си долива, за къде и кога да я прибирам😁

# 680
Кубратова, понеже знам, че си спец- искам красив сервиз за ежедневни ползване, което значи да не е скъп, да не плача ако счупя нещо и да се поддържа лесно.Идеи?Нещо такова- класически и изчистен:

Да няма чаши за кафе и чай, само купички, салатиери, чинии.
ДХЗ, може да идем и в темата за аранжиране на маса, но тъй и тъй питането ти е тук, да кажа в скрит текст:
Скрит текст:
Имам няколко сервиза със златисти кантове (да не кажа, че по-малко са ми без), два са много сходни на този от снимката и всичките ги мия от години в СМ, без селските рози на Роял Албърт, че трудно ще ги повторя, ако се повредят. Повечето ги ползвам ежедневно, но понеже не ползвам само 1-2 сервиза, а въртя около 8 според настроение и меню, все пак не е буквално ежедневно, а често, просто са в оборот. Засега (бях писала преди в съответната тема) се повредиха само две чинии при еднократно измиване с капсули Фейри, закупени от Фантастико - кантът от едната им половина се заличи напълно, все едно не е имало, не се касае за постепенно изтриване и избледняване с времето. До този момент и след него продължавам да ползвам интензивно и да мия същите сервизи в СМ, пак с капсули Фейри, но от магазини за паралелен внос. Вероятно е имало проблем с конкретна партида капсули, нямам друго обяснение. Ако все пак го вземеш и те притеснява измиването, пробвай първоначално с гел, не с таблетка или капсула (аз таблетки и не ползвам, само гел за леко замърсени и капсули - основно).

# 681
На мен и двата варианта ми звучат добре.
Някой път извадените дъска, кана и пр. създават дихание дето Ейнджъл казва. Друг път със завист заглеждам графичността на невероятно красиви кухни само с една стъклена голяма ваза на плота с клонче вътре.

И все пак, признавам си, винаги на тези минималистични кухни си представям как ако съм аз веднага до вазата би се появил нежен плетен панер за хляб с дъска или нещо от сорта. Или красива акцентна купа, красив държач за салфетки.
Харесвам дизайнерската графичност, слабост ми е да гледам тенденции до откат. Но въпреки това някак на кухните сякаш им върви да са с разни неща по тях. Това е сърцето на дома.

А аз изглежда съм най-големият селянин в отбора, защото на плота си не мога без един особено неугледен уред - чопър. Абсолютно е безсмислено да го прибирам. Ползвам го на всяко готвене когато трабва да се нарежат лук, моркови и др.

# 682
Моят стои в чекмеждето под плота и пак там отива, роботът също 😀

# 683
  • София
Аз също ползвам чопъра на всяко готвене, обаче си седи в шкафа, този за лук и моркови ми е малък, вадя, ползвам, в миялната и обратно в шкафа.. Имам и голям, ама него мн рядко ползвам та съвсем няма място на плота... Може би ако го ползвах по-2-3пъти дневно щях да го държа на плота, но не го.

# 684
Както каза и Mamagemelar, много и даже главно зависи от стила на кухнята, после от размера (не винаги имаме възможност за избор по този параметър, за жалост) и на трето място, от ползвателя и неговото удобство (но той определя в крайна сметка и стила, та в това отношение обикновено се получава синхрон).
Аз категорично не спадам към почитателите на минималистичните стилове и не това е причината плотът ми да е в основната си част свободен. Просто обичам да е подредено и прибрано, но не съвсем, за да не е стерилно, неживо, както го определи Ангелчето. Държа и на декоративна част (често са неща, които имат и практична употреба, просто са и с декоративна стойност, но може и да са изцяло декоративни - ваза с цветя, свещник, картина, подходящ текстил).
  Ако ми стоят повече работни уреди или вещи на плота, ще се пуля и ще имам чувството, че всички мен чакат тутакси да се заема с всеки от тях, без забава, което ми създава усещане за хаос и припряност, да се чудя откъде да почна - да разтребвам ли, да готвя ли...Отделно, че поддръжката на такъв плот е по-трудна, тъй като се налага да се местят постоянно уреди и вещи за непрекъснато почистване и бърсане, което затруднява обслужването на кухнята и губи време. И при мен, както при ДХЗ, всичко ежедневно и постоянно ползвано е под ръка, но прибрано така, че да го извадя на мига, включително дъски и чопър, макар че ги ползвам и по няколко пъти на ден.

# 685
Може би ако го ползвах по-2-3пъти дневно щях да го държа на плота, но не го.
квинтесенцията!
всеки държи на плота, това, което ползва най-често

аз имам една lasy susan в ъгъла с кутия за чай, за кафе, италианска кафеварка, една дъска
имам една по-малка, която ако не я прибера, си седи до печката - с подправки
саксии имам, и кутия за сладки/ кекс се мота най-редовно
само зимата- имаме тостер на плота, иначе - кана за топла вода целогодишно

горни шкафове нямам, полици ненавиждам, но ето това не ми се струва разхвърляно, на мен ми носи повече уют  от хипер подредените кухни
Скрит текст:

# 686
  • София
😂 😂 Е, това са супер подредени, аранжирани за снимка кухни, естествено, че няма да ти изглежда разхвърляно... 😝

# 687
Да, много е красиво, но в моята глава пак идва мисълта: как ще го чистиш това.

# 688
чистя я , докато готвя
една дъска, за колко се вдига...

# 689
  • София
Мъхъм, тези лавички, трябва да махнеш бурканчета, чинии, да изчистиш и да се върнат. Колкото и хубав да е абсорбатора, толкова близо до печката, ще има и доза мазнина във въздуха... Мда.. Иначе  една дъска и 2-5-10едри предмета едно, 10аранжирани дъски, чинии, бурканчета, вазички и подобни и наистина става неприятно за поддръжка, освен ако не обичаш от сърце да чистиш, разбира се. Аз не обичам.

Общи условия

Активация на акаунт