Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 578
  • 763
  •   2
Отговори
# 300
  • shumen
Pistachio,то и няма да отида,ако съм така на работа е ясно.Но и аз само с еднократно изхождане бях и без повръщане,а само гадене.
Aliance,от познати чувам,че за седмица минава,а Т спада на 2-3 ден.
Хоуп,как сте?
Аз утре ща не ща го пускам в джунглата,т.е.на училище.Да видим сега колко ще устиска.

# 301
За стомашния вирус - от петък съм зле, два дни бях с температура, в неделя бях като парцал, но болките в стомаха минаха. Но направих грешката да хапна няколко солети и пак бях в тоалетната. Мисля, че острата фаза е към 3 дни, защото сега май съм с една идея по-добре вече

# 302
Мисля, че овалдяхме положението с Изопринозина. Само в неделя вдигаше Т и то през 12 часа, вчера беше около 37,3 цял ден. Ама сега ще я водя да я преслушат, че си кашля. Останалите сме добре.

# 303
Здравейте, аз искам да ви попитам тези от вас, които са по запознати. Давам витамин Д под формата на спртей на Better you - по две впръсквания.
От няколко дни включих и мултивитамини на Alive, като съдържанието на витамин Д в една таблетка е 6.5 µg.
Дали общата стойност ще е в повече от препоръчителната дневна доза. Става въпрос за детенце на почти две години.

# 304
Здравейте, дами.
Радвам се, че вие и децата са по-добре. Heart
Моето е 5 ден с варицела. Тази сутрин се събуди с промен глас, но гласът му вече се оправи. Иначе е на Изопринозин. Сравнително леко минава варицелата. Има пъпки, но не са кой знае колко много и Т ми е вдигал само 37,1-37,3.
Аз от днес съм с кашлица и болки в гърлото. За АБ съм, но ще изчакам до сряда преди да отида при личният, че днес ще ходя на ЛКК за болничен.

# 305
Здравейте, включвам се и аз. Бременна съм в началото на 7 месец, от вторник се тръшнах, силни болки в гърлото, температура 37.4, после 2 дни нищо, и от петък пак....
От петък и детето вдигна температура, но при него директно 38.5 даже до 39 и нещо вдигна снощи, изби му обрив по коремчето и щом я свали се скри. Като симптоми има само сопол и казва че го боли корема. Повърна веднъж вчера. Ходи по голяма нужда 2 пъти нормално.
Но тая температура вече 2ри ден си я поддържа, ако не му дам ибупрофен и стига някакви стойности от 39. Днес сме на лекар, но съм доста притеснена. До сега не е вдигал чак такава температура и да я поддържа 2 дни. Моля ви споделете при вас как протича и колко време ще е тоя ад.

# 306
Здравейте, включвам се и аз. Бременна съм в началото на 7 месец, от вторник се тръшнах, силни болки в гърлото, температура 37.4, после 2 дни нищо, и от петък пак....
От петък и детето вдигна температура, но при него директно 38.5 даже до 39 и нещо вдигна снощи, изби му обрив по коремчето и щом я свали се скри. Като симптоми има само сопол и казва че го боли корема. Повърна веднъж вчера. Ходи по голяма нужда 2 пъти нормално.
Но тая температура вече 2ри ден си я поддържа, ако не му дам ибупрофен и стига някакви стойности от 39. Днес сме на лекар, но съм доста притеснена. До сега не е вдигал чак такава температура и да я поддържа 2 дни. Моля ви споделете при вас как протича и колко време ще е тоя ад.
Изринат ли е? Прилича ми малко на скарлатина....

# 307
Не, в момента, в който температурата падна, всичко изчезна още през нощта. Не е излизало нищо повече. Според мен беше от високата температура, но доста се шашнах. Сега отново вдигна 39 и спи, след 2 часа на лекар. Просто се чудех колко точно е агресивен тоя пуст вирус и какъв е шанса сега да му дадат антибиотик. Ама каквото такова, ще видим при лекаря.

# 308
Не, в момента, в който температурата падна, всичко изчезна още през нощта. Не е излизало нищо повече. Според мен беше от високата температура, но доста се шашнах. Сега отново вдигна 39 и спи, след 2 часа на лекар. Просто се чудех колко точно е агресивен тоя пуст вирус и какъв е шанса сега да му дадат антибиотик. Ама каквото такова, ще видим при лекаря.

Моля споделете информация, като минете, мисля че и моето дете май ще е със същото....тъй като вдигна температура снощи 39.1 за момента нищо друго освен зачервено гърло.
Не е скарлатина баткото я кара доста пъти, разпознавам я и тестове имам вкъщи даже Frowning

# 309
С такава температура ми прилича на грип, ковид или скарлатина. Има бързи тестове за всичките, може да направите, за да се изключат, ако не е някое от тях.

# 310
И аз съм за трите, въпреки че лятото изживях някакъв ужас с малката ми дъщеря - 2 дни толкова висока температура, стигнахме до хексалгин, а такова досега в моето семейство не беше давано. Бяхме при родителите ми и близка фармацевтка в една от аптеките ми сподели, че всички температуропонижаващи за деца в града са изкупени, масово беше по всички деца. Само температура - нищо друго.

# 311
Здравейте.
Аз искам да попитам следното.
Правим смяна на личен лекар на семейството.
Като на малкия искат здравната книжка ,здравния картон и препис на ваксините.
Това лично последното него разбирам.
Всички ваксини само описани във картона.
Моля за мнение.
Хубав ден.
И бързо възстановяване на болните .

# 312
Преди 4г. сменях лекаря на малката и на нас ни искаха същото

# 313
Преди 4г. сменях лекаря на малката и на нас ни искаха същото
Разбрах.
Но това препис на ваксините как изглежда.
Лист който са описани ваксините ли .

# 314
Обичайно да - лист във формат А4 с всички поставени ваксини. Аз взимам такъв за записване в ДГ.

Общи условия

Активация на акаунт