Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 556
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
  • shumen
Пулмикорт и при моето дете действа така.Разкашля го още повече чак няма спиране.

# 436
При моите деца е обратното. Започваме пулмикорт при суха кашлица, която е много на често, буквално всяка секунда кашля, след като се овлажни кашлицата, става по на рядко, но може да има епизоди на много кашляне докато отхрачи. Но като започне да става влажна кашлицата знам, че е по-добре положението.

# 437
Пулмикорта има за цел да овлажни кашлицата и да започне да отхрачва (да стане продуктивна). И е нормално да имате чувството, че кашля повече. Изчакайте два дни и следете звука. Ако се промени откашлянето (звучи на кухо, стане суха и по-начесто, кашля непрекъснато влажно - много пъти един след друг), тогава сте за преглед - за включване на вентолин.

# 438
Пулмикорт няма универсален начин на действие. Действието му зависи от самото заболяване и неговото развитие. Един път може тотално да пресече кашлицата, друг път може да разкашля повече, кашлицата да овлажнее. И в двата случая не е нищо страшно и тревожно.

# 439
От снощи синът ми с ларингит офф аман ..през деня подкашля ..

# 440
Здравейте, скоро не съм се включвала, ама не бяхме се тръшвали така качествено отдавна.
От събота сутрин и двете сме с температура, хрема и кашлица. Правих тест, не е грип, не е ковид. За температура редувам Панадол и Нурофен, промиваме носа, но се чудя дали да не взема и нещо за кашлица? На 5г е, около 16.5 кг. Със сигурност инхалации няма да правим, нещо друго дали може да дадете като съвет? Кашлицата иначе е влажна, сякаш й се стича и няма сила да го изкашля. В момента давам иначе Фитолор и Мукосолван Натурал Комплийт. Дали са достатъчни?

# 441
Аз утре бих пуснала една кръвна картина, за да изключите бактериална инфекция. Три дни температура все пак.

# 442
Здравейте, а да попитам някой слагал ли е цилоксан 3х2 във всяко ухо и 3х2 във всяка ноздра едновременно, много ли е като доза за дете?

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 18:59 от aliance_

# 443
Благодаря ви за отговорите за Пулмикорт.
По-добре е, значително намаля кашлицата, даже почти изчезна. Не вдига и температура, не че изобщо е имала висока.
Сега баща и се оплака, че половината му колеги са болни, та очаквам втора серия.... Направоооо ....

# 444
  • shumen
Елла,пусни утре една кръвна картина.3 дни с Т са много.
Flower90,при нас миналата седмица е било така на работа.
Моето тази седмица имат базар в училище,тържества и са всички на училище и болни,и здрави.Моля се само да е здрав,че миналата година точно след базара се гътна болен и изкарахме празниците болни.

# 445
Големия ми син от събота дрезгавее и е със запушен нос. Почнах с синупрет, вирупринол, хомеовокс, трахизан. Днес го пратих на градина, защото имаха тържество за дядо Коледа. Следобед ми се обади госпожата да ми каже че се превива от болки в корема. Взех го и каза,че го боли корема. След 5 минути вече не го болеше. Премери температурата и се оказа 38.5. Дадох нурофен и я свали. Устните му бяха много пресъхнали. Яде си, пие вода и компот. Енергичен е, играе си сега като няма температура. Утре ще отидем на педиатър, ще минем да пуснем и ПКК, ЦРП и Суе. Друго какво мога да пусна? На 5 години е. По принцип боледува често. Преди седмица пиеше бисептол заради кашлица и червено гърло

# 446
  • shumen
Лукресиа,от друго според мен няма нужда.
Ликеуинд,как е твоя?
Аз сега тръгнах за работа и точно на 100 метра от нас взех,че се спънах в едни клони и се проснах по очи.Сега ме боли крака и ръката.

# 447
  • София
На всички болни пожелавам бързо възстановяване.

danaeka, дано мине спокойно седмицата и детето ти да е добре .
И при нас тази седмица е базара и Дядо Коледа. Но каквото стане. Поне имам снимки Коледни с класа ,преди все беше болна за снимките в градината.

Lucresia, може би е трябвало да го заведеш на лекар вместо на тържеството. Сега е по - вероятно другите родители да получат подарък температура и други екстри. Без да  се заяждам.

# 448
Лукресиа,от друго според мен няма нужда.
Ликеуинд,как е твоя?
Аз сега тръгнах за работа и точно на 100 метра от нас взех,че се спънах в едни клони и се проснах по очи.Сега ме боли крака и ръката.

Имай предвид, че на и от път за работа си в хипотеза на трудова злополука. Без значение от конкретните причини.

Иначе дано си добре.

# 449
Големия ми син от събота дрезгавее и е със запушен нос. Почнах с синупрет, вирупринол, хомеовокс, трахизан. Днес го пратих на градина, защото имаха тържество за дядо Коледа. Следобед ми се обади госпожата да ми каже че се превива от болки в корема. Взех го и каза,че го боли корема. След 5 минути вече не го болеше. Премери температурата и се оказа 38.5. Дадох нурофен и я свали. Устните му бяха много пресъхнали. Яде си, пие вода и компот. Енергичен е, играе си сега като няма температура. Утре ще отидем на педиатър, ще минем да пуснем и ПКК, ЦРП и Суе. Друго какво мога да пусна? На 5 години е. По принцип боледува често. Преди седмица пиеше бисептол заради кашлица и червено гърло
Детето не е било оздравяло още.

Общи условия

Активация на акаунт