Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 548
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
На всички болни пожелавам бързо възстановяване.

danaeka, дано мине спокойно седмицата и детето ти да е добре .
И при нас тази седмица е базара и Дядо Коледа. Но каквото стане. Поне имам снимки Коледни с класа ,преди все беше болна за снимките в градината.

Lucresia, може би е трябвало да го заведеш на лекар вместо на тържеството. Сега е по - вероятно другите родители да получат подарък температура и други екстри. Без да  се заяждам.
Още 5 деца си ги взеха днес със същите оплаквания+кашлица

# 451
Значи всички са ги завели полуоздравели или болни. Масова практика. Имах чудене дали да не пратя моето в сряда, но се отказах. Не си струва да рискувам да се доразболее или да зарази друг. Иначе тя е карала вирус с по 5 дни висока Т. Ще изчакам до сряда. Днес само веднъж вдигна по-висока. Аз вдигам повече от нея сякаш..

# 452
  • shumen
То това със водене болни на тържества е масова практика.Аз затова и ги недолюбвам.
Бръм,зная,че се води трудова злополука.Мен нищо ми няма,малко съм поожулила коленете и ръката и ме болят.

# 453
Айде и аз в клуба 🫢
Ние сме със стрептококи. След 10 дневна хрема ,сополи с различни цветове , хомеопатия ,коризалия и тн ,реших на своя глава да пусна на сина секрет миналата седмица . Ами честито.
Личната не отговаря ,на детето видимо му няма нищо освен леко похъркване .
Не разбирам много от тази Антибиограма- моля някоя мама да ми съдейства . Подходящи ли са Вигамокс капки за нашия случай? Активната съставка в тях е моксифлоксацин, който го има в Антибиограмата ,като чувствителен ,нали така?
Търсих и други подобни- макситрол ,тобрадекс и тн ,но не виждам активните им съставки тук ,тоест стрептокока няма да се повлияе? Благодаря предварително!

# 454
Левофлоксан, дукеса, моксифлоксан. Реално двете на капки са левофлоксацин и моксифлоксацин. Като идея как се търси - пишете антибиотика и след това капки и ви излиза в гугъл какво има. Иначе чудесна антибиограма, дори са написали антибиотика във форма за през устата.

# 455
Здравейте. Дано всичко деца са здрави за семейният празник.
Нашата група са под карантина вече втори месец заради Варицелата. Не ги събират с големите групи и съответно не се разболяват.
Нашият празник е утре.

# 456
Нашия Дядо Коледа е в петък, за сега съм ги оставила вкъщи. Здрави са, и ми се иска да ги опазя така. Ще ги пусна в четвъртък, че имам един зъб за вадене, ако мога да го оправя преди празниците. И в петък до обяд, да си вземат подаръците. Знам, че цялата група ще е там, поне половината ще са болни сигурно, дано да се разминем, че мислим да пътуваме..

# 457
Моя пропуска дядо коледа в градината тази година ..както уж подкашляше и цял ден беше супер вечерта хремата се обостри и носа беше като чешма ....
Дани дано да си добре !!!

# 458
При нас точно дядо Коледа в градината "донесе" поредния вирус. Бяха събрали цялата градина в салона, да пее на дядо Коледа.

# 459
Моите за първи път бяха на коледно тържество, откакто тръгнаха на ясла преди 3 години. Иначе все сме болни и те и ние с баща им, точно по празниците. Ще видим тази година как ще е, като са по-големи, дано ни се размине. Но като гледам и в темата и слушам от познати, доста болни дечица има.

# 460
Да дам отчет - преди малко си дойдохме от педиатър. Изписа антибиотик Ксимебак таблетки. Данчо е с "вирусно гърло". Каза да давам таблетки за смучене или да пръскам спрей за гърло + сироп за кашлица. Той не иска и да чуе за сиропи..... Така че оставаме само със спрей голанил. Пръскам в носа Назонекс (само тях има вкъщи и са предписани от алерголог, защото е с алергичен ринит). Утре ще пътуваме до София за преглед при детски ортопед, няма как да го отложим. Иначе той не е вдигал температура повече, всичко беше еднократно вчера следобед. Дано да не вдига за напред

# 461
Моето дете днес има имен ден. Госпожата качи снимки - 23 деца. УТРЕ е коледноъо тържество и ще са 32, изведнъж ще оздравеят 😆
А петък пък Дядо Коледа ще идва в градината… дали ще оцелеем до него и до коледа? 😆

# 462
Моята кака от вчера кашля и я спрях, тя сподели че много деца кашлят, зверски, но не ги спират заради утрешното им коледно парти.  Яд ме е, моето дете лишено от коледно тържество/правили са и забележки, че много кашля, да си седи у дома/, а на други, нагли майки,изобщо не им пука и си ги пускат видимо болни. Но дъщеря ми сама си каза- мамо, не ми е приятно така да ми правят проблем заради тази кашлицата/ която вчера бе диагностицарана като алергична- нито гърло, нити споли, нито Т/, така е....съвестни глупаци излизаме.

# 463
Аз имам "проблем" с моето. Не знам на какво се дължи, но след вирус с хрема хремата остава много дълго, прекалено дълго време. Да, може да е потичане на нос 3 пъти на ден, но все пак си го има. Последно сме пускали дори ПКК, тъй като бактерия в носа не се установи - няма завишено ЦРП, нито СУЕ - всичко ок. Без червено гърло, без каквато и да е кашлица (никога няма, при нея задна хрема не се е случвало). Няма установени алергии, нищо. От градината знаят, аз винаги я спирам при започване на боледуване, не си правя пас, а и майка ми е лекар - общо взето грамотни хора сме. Това обаче ме тормози, с голямото ми не е било така, притеснявам се и от останлите родители, те и без това си се дрънкат за болести нон-стоп. Какво мога да направя при тази ситуация с цел установяване на причината? Личната ѝ лекарка всеки път се смее, когато отивам за болничен в тази връзка, но на мен не ми е смешно - не искам и детето да се чувства зле, в случай че му правят забележка.

# 464
А дъщеря ми, когато я спра, защото кашля или има сополи ми се сърди и казва, че те там всички кашлят и имат сополи. 🤣 Е, така си е. В градината и аз се вживявах, вече не. Имайте предвид, че тези внезапно оздравели деца по партита се водят в 99% от случаите по настояване на учителките - имат си сценарии, сценки и т.н., друг е въпроса, че родителите следва да устоят на този натиск, ако детето е прилично болно. Ето, тази сутрин нашата учителка се разправяше с един баща, който каза, че синът му няма да идва на училище, няма да е и на партито, защото е с много зелени сополи и много кашля. Госпожата го попита само за партито няма ли да дойде, но човекът си отстоя и каза, че се притесняват като родители да си пратят детето толкова болно.
Иначе...никой не може да избяга от болестите и не мисля, че е нормално деца да се лишават от всякакви нормални дейности от страх да не се разболеят, изключвайки случаите на сериозно болни деца, копрометирана имунна система, с тежки заболявания. Тук съм чела за това как не се качват в автобус, не ходят на кино, магазин, книжарница..ами странно е и шантаво, ако говорим за деца, които се черпят с обичайните сопол и кашлица. И едва ли при такова жестоко пазене в близките години ще изградят адекватна имунна система.

Общи условия

Активация на акаунт