Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 547
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
  • shumen
Да се оправят болните.
Ейпъл,аз не бих завела видимо болно дете на училище или градина,ако ще само и за тържество.За едни деца е само сопол и кашлица,но за такива като моето е бронхит или пневмония.
Ликеунд,да се оправя скоро.
Тони,да ти е жив и здрав Дани.Дано остане здрав до края.
Хоуп,дано устискате здрави и Вие до последно.
Благодаря Ви.Аз съм добре.Само малко поожулени коленете и ръцете.
Моя вчера си разменяха подаръци в училище и бяха всички.Днес каза,че 3 деца отсъствали болни.

# 466
Моя приятелка си пуснала детето здраво за два дни,естествено всички болни се завърнали-имали коледно парти ....и цъфнал в неделя вечерта т.после кашлица....

# 467
Според мен неможем да ограничим децата от театър ,магазини ,паркове ,не е редно ,но да се пускат болни деца на градина само за едното тържество не е редно ,целия град е пълен с коледни украси ,концерти и театри нз си какво ,пак има къде да видят децата дядо коледа и прочие като им размине болестта ,поне да не са заразни ,все пак всеки вирус има инкобационен период , бактерията също след започване на антибиотик не е заразна след определено време примерно 3 дни ,ама те се пускат с температури ,с повръщане с всякакви екстри.Така е чист егоизъм ,моето дете да се радва ,пък кой ще се зарази що да се мисли.Особено пък аз поне имам и примери с майки  който продължават да са вкъщи ,така де дори и работата не е проблем ,все пак разбирам ,който работи неможе да скатава постоянно заради сополите и 15 вирус на детето, но то болно на градина пък аз на кафе с приятелки ,еми на мен лично много изнервящо ми действа.

# 468
При нас днес една, чието дете беше с положителен тест за грип, каза че ще го води утре за тържеството. После се отказа. 😀 Много и меко казано несериозно поведение.
Нямал температура, значи не бил заразен. Моето снощи и сутринта също нямаше, да я бях пратила освен. Нищо че следобяд пак вдигна.
Имунитет не се изгражда от зорлем събиране с болни. Просто в градински условия с неадекватни родители, така се случва.
А за пазене - моето дете не обича места с шум и хора тип театър, кино, опера, така че не ходим. Ако не е ходило, също няма да ги заобича. В магазин се редуваме за пазаруване. При личната при възможност ходим двамата с баща й, единият чака в колата с детето, другият се реди на опашка (опашките са по 2-4 часа). Мисля че щетите, които нанася всяко едно сериозно боледуване са много повече от това да се избягват затворени пространства с малки деца. Така или иначе, работа нямат нито в магазин, нито в мол. Това че родителите масово ги мъкнат по такива места и разните мероприятия като панаирджийски мечки - нека, но да не осъждаме избора на хора, които предпочитат да имат повече "здрави" дни и да намалят страданията на детето си. Още повече като се знае, че боледуват често или тежко.

# 469
Истината е някъде там между двете крайности - "ще си водя детето болно, където и да е, без да ми пука кой ще зарази" и "никъде няма да водя детето, за да е здраво". И двете звучат неадекватно.
В нашата градина всички деца от групата миналата седмица бяха налични, след коледното тържество в петък, тази седмица са само две. И моето е от болните.
Но те ги събират и с по-голямата група, което според мен ако ограничат поне зимния сезон, няма да се разболяват толкова малките, но няма какво да се направи.

# 470
Естествено, че е така, Цвете! Но все пак "ще подбирам къде водя детето, за да си спестя главоболията" е най-логично. Пак казвам, за хора, които си знаят стоката, а не такива, които кихат веднъж на 6 месеца, въпреки воденето навсякъде. Ние като беше бебе (първо дете) от глупост и младост не сме се спирали - молове, магазини, аптеки, навсякъде с количката и бебето. Никога не се разболя. Тръгна на ясла и се видяхме в приключение. Та така, всеки си знае наистина.
Дани, как си?
Ние досега се потихме ужасно, та станахме да се преоблечем. Утре до обяд, ако пак сме с Т ще ида за ПКК+ЦРП за двете и вечерта ще се пробваме за личната, макар че там е много тегаво с чакането. Ако не стане, ще си ходим в четвъртък на пулмолог и това е.

# 471
Свят широк, хора всякакви, но твърдението, че деца, които посещават магазини и молове са панаирджийски мечки, мъкнати от родителите си и подлагани на страдания е абсурдно. И смешно.

# 472
Здравейте, днес от микробиологията излезна Стрептококус плевмоние и хемофилиус в носа, личната изписа зинат, и двете са чувствителни към него, към момента обаче на детето хремата почти спря и ушите не я болят, иначе общото състояние и е добро и се чудя дали да го започвам да не рискувам или да изчакам малко? Има ли някой с повече опит с едновременно тези две бактерии?

# 473
А други симптоми има ли? Црп пускано ли е?

# 474
А други симптоми има ли? Црп пускано ли е?
Няма други симптоми, црп беше в норма, но е от събота, а микробиологията излезна днес…

# 475
  • shumen
Аз бих се водила от общото състояние на детето и ако има симптоми бих започнала АБ.Още повече,че започват празници и тогаво най-мразя да търся читави лекари.

# 476
Свят широк, хора всякакви, но твърдението, че деца, които посещават магазини и молове са панаирджийски мечки, мъкнати от родителите си и подлагани на страдания е абсурдно. И смешно.

Имам доста познати, които чакат да дойдат почивните дни, за да си накипрят децата и да ги заведат в мола с цел показност и демонстрация. Та не са всички, но има и доста такива.

И реално четене с разбиране трябва, ама да перифразирам - казвам, че като знаеш, че детето ти е "кекаво" е логично да избягваш подобни бацилници, за да не легне след 2 дни на легло с температура. И молът, магазинът и прочие са места, които спокойно могат да не бъдат посещавани от деца. За разлика от ДГ и ясла.

# 477
Aliance, хремата почти е спряла, но не е напълно, отделно детето има 2 бактерии, ако пак му падне имунитетът тези дни, може да се влоши и тези бактерии да направят още поразии. Аз лично бих капала капките.

# 478
Аз не бих дала АБ през устата, но ще подкарам с АБ капки да съм спокойна, че няма да се влоши.

# 479
Здравейте, днес от микробиологията излезна Стрептококус плевмоние и хемофилиус в носа, личната изписа зинат, и двете са чувствителни към него, към момента обаче на детето хремата почти спря и ушите не я болят, иначе общото състояние и е добро и се чудя дали да го започвам да не рискувам или да изчакам малко? Има ли някой с повече опит с едновременно тези две бактерии?

Две три мнения по-нагоре писах ,че сина ми е със същата гад Стрептококи в носа от четвъртък Simple Smile
Нищо му няма ,освен задната хрема като легне да спи . Дори няма сополи никакви вече.  Започнах капки Вигамокс по Антибиограмата 2х2 на ден.
Снощи почти не хърка ,спеше много спокойно.
Та и според мен,започнете само капките .
Хубави празници!

Общи условия

Активация на акаунт