Боледуване на децата ни - тема 83

• 21 479
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
За два часа ми е правил пневмония малкия. Сутринта го чувам да се закашля, по обяд вече е с хрипове.

# 706
Аз смятам утре да пусна една кръвна картина, срп и суе да висим какво ще покаже че кашлицата не спира, а и носа почна нещо да се запушва и не ми харесват нещата в носа

# 707
Обаче пие Аб за бактерията, пускаш го на градина за една седмица и се заразява с нова бактерия от някое безсимптомно дете. И така до безкрай. Пак не става.

Ако е в нормално количество, едва ли ще се зарази. Доколкото знам, заразяването става, когато е масово, когато бактерията се е мултиплицирала в носа и най-често детето си има и сопол и някаква симптоматика. Тогава всичките "цъфват" със сополи едно след друго от бактерия. Аз затова съм за малко по-строг контрол от страна на майките и да се лекува бактерията, ако доказано я има и има симптоматика. Моето дете досега 2 пъти имаше ужасно упорит сопол с кашлица, двата пъти си имаше бактерия и капах капки. Едва след това пуснах на ясла. Колкото повече правим така всички, по-малко ще боледуват.

мимчо, добре си решила, пусни изследвания, дано всичко е наред. Пробвала ли си тези бабешки методи- детето да спи в стая с разрязан лук?

# 708
Относно бактерията в носа, доколкото знам след започване на капки, след трети ден детето не е заразно.
Поправете ме ако греша, аз предния път си я държах две седмици вкъщи.

# 709
  • shumen
Не е вярно,че няма как да стане бронхит или пневмония за седмица.Моето дете е правило за часове пневмония,че и без Т.Усъмних се,защото тогава много кашляше, все му се спеше и беше отпаднал.Заведох го на педи,прегледа го,чу хрипове и ни изпрати на снимка и цъфна пневмония тогава.
Flower90,да не е ларингит?Той е така със нощна кашлица.Аз така ли е го извеждам на терасата и му минава.
За бактерия в гърлото или носа докато е на капки или АБ съм го държала вкъщи.
Моето дете винаги почти е било със стрептокок пневмонии и точно от него ми е правил бронхити и пневмонии.
Бръм,как е твоя?
Моя все още нищо му няма.Вчера го дразнеше гърлото и казваше,че има храчка,а днес нищо му няма.

# 710
А може и да не разбира хич не оспорвам ,то голямо чудо да попаднем на добър лекар, или 3 минути преглед ,изследвания ,всичко сама си назначавам ,то аман вече сега уж на един хвален лекар се приместих ще го видя и него.

# 711
Здравейте, следя ви от доста време, но дойде момента да се включа.
Детето е на 5 вдига температура до 40 градуса, сутринта я прегледаха  и казаха съмнение за бронхит изписаха и панцеф, сега след не спадаща температура направиха тест, който беше отрицателен, но казаха грип и изписаха тамифлу, но и да си продължим антибиотика. Някой имал ли е такова лечение, два пъти попитах казаха в спешното, че трябва да продължим антибиотика. Температурата варира до 38.6 и пак се покачва рязко. Реално е на един прием антибиотик от сутринта и един прием тамифлу от сега. Нормално ли е да се изписват в комбинация тамифлу и антибиотик и колко време да очаквам да продължи този ад.

# 712
  • shumen
Greenleaf87,щом теста е отрицателен според мен не е грип.А и СРП или снимка правена ли е?Как решиха,че е бронхит?Аз тия спешни не ги харесвам точно затова,че изписват или някакви безумни комбинации или АБ,за да се презастраховат.

# 713
Greenleaf87,щом теста е отрицателен според мен не е грип.А и СРП или снимка правена ли е?Как решиха,че е бронхит?Аз тия спешни не ги харесвам точно затова,че изписват или някакви безумни комбинации или АБ,за да се презастраховат.
Нищо, само преглед. И аз не ги харесвам, но с 40 градуса не можех да мисля трезво. Сега като ходихме втория път беше убедена, че е грип, днес над 30 деца минали с тези симптоми и на някой позитивирал теста на други не.

# 714
Моят син с Ковид вдигна 40 градуса октомври, какъв тест правихте? За грип и ковид ли? Аз бих се консултирала с още един лекар, преди да давам комбинация от антибиотик и тамифлу.

# 715
Моят син с Ковид вдигна 40 градуса октомври, какъв тест правихте? За грип и ковид ли? Аз бих се консултирала с още един лекар, преди да давам комбинация от антибиотик и тамифлу.
Да, теста беше комбиниран. Сега пак вдигна 39.5 и ще ходим пак до спешния.

# 716
  • shumen
Greenleaf87,дайте за Т и не бързайте със спешния,а изчакайте утре педи.Или поне СРП пуснете,за да видите дали е за АБ.

# 717
Напълно съм съгласна с теб, ако всички си лекувахме децата и ги пускаме здрави няма да е така нооооо. Снощи сложих лук, даже направих една отвара с лук, чесън, мед и половин лимон и само това давам днес цял ден, спрях сиропите и една идея е по добре кашлицата. Но я чувам как преглъща и че нещо се случва в нослето. Мисля си че утре личната ще изпише пулмикорт
Обаче пие Аб за бактерията, пускаш го на градина за една седмица и се заразява с нова бактерия от някое безсимптомно дете. И така до безкрай. Пак не става.

Ако е в нормално количество, едва ли ще се зарази. Доколкото знам, заразяването става, когато е масово, когато бактерията се е мултиплицирала в носа и най-често детето си има и сопол и някаква симптоматика. Тогава всичките "цъфват" със сополи едно след друго от бактерия. Аз затова съм за малко по-строг контрол от страна на майките и да се лекува бактерията, ако доказано я има и има симптоматика. Моето дете досега 2 пъти имаше ужасно упорит сопол с кашлица, двата пъти си имаше бактерия и капах капки. Едва след това пуснах на ясла. Колкото повече правим така всички, по-малко ще боледуват.

мимчо, добре си решила, пусни изследвания, дано всичко е наред. Пробвала ли си тези бабешки методи- детето да спи в стая с разрязан лук?

# 718
Детето с температурата е на 5г., защо ще го водите 3-ти път за един ден в Спешното за температура? Дайте му Нурофен, Панадол, Хексалгин, имате изписано лечение, но дайте малко време да подействат лекарствата, не става с магическа пръчка. А и какво се очаква да направят в Спешното, изписали са лечение, прегледали са, то остава да приемат детето в болница, ако това искате да има смисъл да го разхождате това болно дете цял ден, ама иначе...

# 719
  • shumen
Ейпъл,и аз мисля,че няма нужда да ходят пак на спешен.
Ваня,как сте?Нещо се губиш?

Общи условия

Активация на акаунт