Боледуване на децата ни - тема 83

• 21 479
  • 763
  •   1
Отговори
# 720
Не сме ходили пак. Просто ми е странно това смесено лечение и се чудя дали е правилно. 2 лекаря, две различни мнения и не знам на кой да се доверя. С чисти гърди пък бронхит, само температура пък грип нещо не ми е ок. Личната е отпуска до 06.01 и изобщо се чудя къде да я водя.

# 721
Щом е започнат антибиотика трябва да го давате до края, поне 7 дни. За Тамифлуто, ако не се започне на време няма да има ефект, може да пробвате да го дадете, ако го приема добре и е грип, ще мине по-леко. От колко време е с температура, че вече е започнат антибиотик?

# 722
  • shumen
А щом гърдите са чисти как решиха,че е бронхит?Тоя ЛЛ няма ли заместващ?

# 723
А щом гърдите са чисти как решиха,че е бронхит?Тоя ЛЛ няма ли заместващ?
Първия път като и изписаха антибиотика казаха изострено дишане, тръгнал е бронхит. Вечерта другата дежурна каза, че гърдите са чисти и е грип, антибиотика е бил излишен, но да го продължим. Личната има заместваща, утре ще е на работа и предполагам ще е лудница.

# 724
Щом на 39,5° вече е настанала паника и за пореден път се обмисля ходене до Спешното, то по-добре си давай антибиотика. Аз Тамифлу не бих давала.

# 725
Според мен не се притеснявайте да дадете тамифлу. Доколкото знам то се дава и за профилактика при контакт с болен от грип.
Ако е грип ще мине по-леко, ако не е сте направили профилактика. Аз така поне разсъждавам, няма нужда там толкова да се задълбава.
За антибиотика вече и аз не знам, много кофти, че мненията си разминават, но ако е започнат си го давайте, няма какво да се направи, дано поне минава бързо каквото и да е.

# 726
  • shumen
Greenleaf,освен Т кашлица има ли?Тия лекари в спешните за нищо не стават.Според мен колкото и да е лудница утре пуснете едно СРП и така отидете на лекар и ако трябва и снимка да направят.Не може теста за грип да е отрицателен и да е грип според мен.

# 727
Greenleaf,освен Т кашлица има ли?Тия лекари в спешните за нищо не стават.Според мен колкото и да е лудница утре пуснете едно СРП и така отидете на лекар и ако трябва и снимка да направят.Не може теста за грип да е отрицателен и да е грип според мен.
Има суха кашлица от време на време и малко бистра хрема от време на време. Гърлото е добре, не е зачервено и няма болка.  Да, утре ще пусна кръвни и урина.
Паниката дойде като видях 40 и не спадаше от хексалгин, не знам кой не би се панирал. Такава температура съм виждала само като лежахме в болница с пневмония след усложнение от Ковид.
Sweet_memory от вчера е с температура.

# 728
  • shumen
Моя висока Т е вдигал при гнойна ангина,и при бронхит и при пневмония.Според мен няма нужда от урина.Дали е вирус или бактерия кръвните ще покажат.
А за АБ щом сте го започнали давайте си го.

# 729
За мен такава температура е от грип. Моят син при грип също не сваляше от хексалгин, час след хексалгин му беше 39.7 да стресиращо е. Тестовете не винаги го хващат веднага, а Тамифлу е добре да се дава възможно най-рано.

# 730
Greenleaf87 комбинация от АБ+Тамифлу/Изопринозин/Авирон си е практика да се изписва при наличието на симптоми. Започнат АБ не се спира, защото стават резистентни. Ако няма полза от него примерно лекарят на 4-тия ден го сменя. Това го знам от педиатъра, пулмолога и УНГ на детето.

Относно продължителните кашлици. Вчера четох една статия (мисля на Кантарджиев), че в момента има кашлица продължаваща 3 седмици и коктеил от вируси. Очаква се януари този коктеил да бъде изместен от грип А, грип Б и "любимият" ми RSV според статията.

Относно грипа - с моето дете за първа година се ваксинирахме с противогрипната. Да видим. До сега от грип не ми е боледувал - но от RSV и всички останали красоти-да.

Относно недаването на температуропонижаващо до 38,5. Моето дете заради отит, вдигна рязко 38,1 и ми направи лек гърч. Не му понася Т на него.  Вдърви се. Все едно дърво държах в ръцете си. Изкара ми акъла. На никого не го пожелавам това! Ужасно беше.
Не мога и да рискувам - болницата тук я фалираха и има само МЦ.

# 731
По - добре е кашлицата, овлажня и намаля като интензивност.
Редовно изписват Изопринозин и антибиотик и при нас.
За температурата - няма да спадне от първи прием на антибиотик, но ако до 2-3 дена няма подобрение не е точния.
Допълвам за бронхита - наскоро разбрах, че ако има бронхит секретът не е слязъл надолу. Т.е. не е в дробовете. Вероятно затова са ви казали, че дробовете са чисти. Да, чисти са, защото не е пневмония.

# 732
Aко от АБ има само 1 прием, може да се спре.

# 733
Greenleaf, много скапано положение, разбирам притеснението ти. От кой град сте? С тази температура аз бих завела детето при частен педиатър за още 1 мнение, не при личен и заместник. Задължително пусни ПКК и Црп. Сега се сетих, че моето дете вдигаше 40 градуса и като беше с розеола (бебешка шарка). 3 дни вдигаше, на четвъртия се обрина и се оправи. Но твоето дете е голямо, не е това.

# 734
Аз само да кажа че на 30 г мъжът ми изкара тази бебешка шарка (розеола )

Общи условия

Активация на акаунт