Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 322
  • 763
  •   1
Отговори
# 15
Никъде не съм казала постоянно, а при проблем.

# 16
Водих я на лекар каза,че нищо няма.На връщане беше весела,подскача смя се и чак съм в чудене какво и е.

# 17
Дали не е от храна ....дано

# 18
Моето в петък го взех на обяд заради повръщане. Помислих, че е от храна, въпреки че ми беше странно - обичайно няма такива реакции. До вечерта беше весела - нормално дете, по-късно започна да повръща, та цяла нощ. Два дни нито яде, нито вода пи - нищо, беше много зле. Майка ми е лекар и дори тя се притесни, за малко да стигнем до болница. Та тя тогава говори с нейни колеги и масовото мнение беше, че в момента е нещо страшно с повръщане и диария, описаха ми стъпките едно към едно с това, което се случи впоследствие. Два дни повръщане и обезводняване, следва остра диария, просто кошмар. Дано при вас се размине! Голямата я пропусна, засега.

# 19
Ох нз но постоянно ми вика гладна съм дай ми да ям,но тя нито варен картоф яде,нито макарони,попара единствено успявам да и дам малко сухар.

# 20
Според мен пък всеки го кара различно този вирус. Аз пак ще се повторя - моето дете повръща три пъти в рамките на деня и това беше. Изхожданията бяха ок.
Аз повръщах цяла нощ и имах Т 38 градуса, а той нямаше и беше жизнен. Аз бях парцал.
Дете от неговата група пък само веднъж е повърнало и това е било.. така че явно при всеки различно преминава вируса.

# 21
  • shumen
Аз също съм слагала сребърна вода,но само при нужда.
Оор,тоя вирус явно протича различно при всички.За рд,ако лекар е казал,че няма нищо аз не бих отменила.
Ваня нещо се губи?Как сте?Как са децата?
Моята урина най-после е стерилна.Сега ще пия Уринал и ще се моля да не се появят пак гадните бактерии.

# 22
Тези вируси винаги се карат различно, голямата ми дъщеря винаги ги е карала само с еднократно повръщане, след което беше ок.
В случая коментирам единствено ситуация на привидно здраво дете, защото при моето също не изглеждаше да му има нещо в рамките на първия ден. Затова аз в такава ситуация не бих го събирала с други деца.
Ясно е, че е вирус и в случая няма особено значение кой как го кара, защото предавайки го на друг - другото може да го изкара по-кофти. Разбирам, че е собствен рожден ден, аз също не знам как бих постъпила в такава ситуция, изказвам се единствено като страничен наблюдател. За мен не е ок и не е редно.

# 23
Моето дете на 4 години също кара вмомента изключително тежко вируса с диария и повръщане, такъв ад не е било досега, а е карала какво ли не/ респираторно, стомашно-чревно/Да се оправят дечицата!

# 24
По въпроса за маските ,така и не се ориентирах тука как мога да отговарям на конкретен човек 😄.Мисля че помагат и пазят все пак още има живи доктори ,нз какво пият тези хора и как се пазят ама мисля че с маски и ръкавици ,следващия път ще я питам личната ,тъпо не тъпо десетки хора болни минават през тях ,еми едвали всяка седмица и те са болни.Така че не се притеснявайте ,едвали сте хванали нещо ,то детето ако е било с бактерия,все пак не сте го целували ,аз и дъщеря ми бяхме болни на мъжа ми нищо му няма ,нз как стана.Нищо не пие ,все още спим в едно легло 😄 е не го целувах тея дни.То нече другите дни пък много се спускам де ама карай да върви и смешки да има.😄

# 25
Цитат
То не че другите дни пък много се спускам де ама карай да върви и смешки да има.😄

Joy Joy Joy След децата всичко е по-различно. Моят мъж като се прибере, влиза с "къде са ми децатаааааа?". Подавам се, казвам "а жената?" и се връщам обратно в кухнята Grinning

Колкото до лекарите...според мен имунната им система е всеки ден на бойното поле. Забелязала съм, че колкото повече се пазим, толкова по-неприятно боледуваме. Та, стигнах до извода, че колкото по-често човек е сред хора, толкова по-рядко се разболява и по-бързо се оправя. Молове, театри, детски центрове, градски транспорт... Може би вирусният товар не е като да ти диша детето в лицето градинския вирус Grinning И съответно по-лесно се преборва имунната система с това малко вирусно товарче Grinning Действа му като ваксинка. Това са си мои разсъждения де. Не знам дали има и зрънце истина Grinning

Всички болни да се оправят! А повръщащият вирус е ужааааасен Cry

# 26
Здравейте! Някой лекувал ли е мораксела с капки коларгол и мупироназал? Освен мораксела е изолиран и хемуфилус инфлуенца, и двете са в сигнификантно количество, но ме притеснява, че никъде в антибиограмата и на двете бактерии не фигурира мупироцина..Капките са изписани от унг.
Благодаря предварително!

# 27
Здравейте! Някой лекувал ли е мораксела с капки коларгол и мупироназал? Освен мораксела е изолиран и хемуфилус инфлуенца, и двете са в сигнификантно количество, но ме притеснява, че никъде в антибиограмата и на двете бактерии не фигурира мупироцина..Капките са изписани от унг.
Благодаря предварително!

И моракселата и хемуфилиуса по принцип са чуствителни към моксифлоксацин и левофлоксацин. Мупироназал по-скоро за стафилококус ауреус.

# 28
Момичета, големият ми син от 3 месеца някъде се оплаква от болки в гърлото. Не е постоянно и не са силни болките, но почти всеки ден го казва. След изсмукани и изпити 1000 неща, днес го заведох на УНГ и тя заключи, че проблем с гърлото няма, фаринкса е ок и или се дължи на бактерия или е рефлукс. Пускали сме микробиология и бактерия няма. Аз малко се ошашках, защото му изписа Нексиум и каза ако му мине до 20 дни да се насочим към гастроентеролог. Детето е на 5 години и не мисля да да започвам Нексиума преди консултация с гастроентеролог. Искам да попитам, има ли майки, минали през това с по-големи деца( не говоря за бебешки рефлукс от 0 до 2 годинки). Какви изследвания правихте, спазвахте ли някакъв хранителен режим, как го лекувахте, изобщо всякаква информация е добре дошла. Благодаря предварително на всички включили се.

# 29
  • Пловдив
Здравейте, дъщеря ми (на 2,4 г), изписаха инхалации с пулмикорт сутрин и вечер по една цяла ампулка. Това много ли е?  В момента е с ларингит и се тревожа как я друсаме с това лекарство, при положение, че преди седмица беше по същия начин, но борехме бактерия..

Общи условия

Активация на акаунт