Боледуване на децата ни - тема 83

• 19 947
  • 763
  •   1
Отговори
# 45
В нас за сега само аз и мъжът ми. При мен за теи дена, още имам разстройство, стомаха много ме боля. Мъжът й той днес цъфна.

# 46
Рейна, много благодаря. Хич не ми се искаше да ги спирам, че много харесах състава. Пък и моите хич не са по плодовете и зеленчуците и все от някъде трябва да си набавят витамини.

# 47
  • Пловдив
Благодаря за отговорите за Пулмикорт. Да, освен него даваме и сироп Ериус и антибиотични капки изписаха за носа, защото текат едни зелени лепкави сополи, след като го пръскам с морска вода. А колко дена ще го даваме, ще разбера утре на контролния преглед.

# 48
Hope90, може ли да споделиш кои са тези витамини?

# 49
  • shumen
Ваня,дай натриев цитрат.За свещички са големи и не искат вече,а Вомакур и моя не га ще.Дано и малечка не се зарази.
Хоуп,не е много според мен.

# 50
за вит д.
нашият педиатър беше предписал на звяра още като беше бебе по 400iu. като стана малко по-голяма (може би на 6-7 месеца увеличихме на 800iu зимата, 400 лятото.
вече е на 3г8м и това лято за първи път цял месец не давахме вит д. в момента давам омнибиотик имунд, детрикал,мултивитамини и пръскаме спрей витамин д 400iu. омнибиотик не давам постоянно, правим почивки, а витамините ги сменям. някъде бях чела че препоръчителната дневна доза витамин д за деца над 1г е 600iu.

тя е много бяла по начало въпреки постоянното излагане на слънце.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 21:51 от sin_zaek

# 51
Здравейте.
Вчера прегледа педиатъра малкия.
Гърлото е добре не е възпалено.
Ушите са добре.
Гърдичките чисти.
Но остана кашлицата.
Изписан ние РУПАФИН СИРОП 1МГ/МЛ 120МЛ х2,5 мл да му давам.
Плюс Калциев глюконат х 1 ампула на ден.
Аз искам да попитам този сироп дали сте го давали на децата да го пият и какво е мнението ви.
Хубав ден.

# 52
Рупафин е противоалергичен сироп. Давала съм го доста на едната ми дъщеря, за сополи най-вече. От него виждам най-голям ефект, в сравнение с Фенистил, Ксизал, Десибел и другите подобни.

# 53
Здравейте.
Ушите са добре.
Гърдичките чисти.
Но остана кашлицата.
Аз искам да попитам този сироп дали сте го давали на децата да го пият и какво е мнението ви.
Хубав ден.
Моя син го пие този сироп Рупафин, изписан му е от алерголог. Той е с алергичен ринит. Давам му го всеки ден. Калциев глюконат съм давала само на сироп досега. Ампулата как се приема от децата, не е ли ужасна на вкус?

# 54
Здравейте.
Ушите са добре.
Гърдичките чисти.
Но остана кашлицата.
Хубав ден.
Моя син го пие този сироп Рупафин, изписан му е от алерголог. Той е с алергичен ринит. Давам му го всеки ден. Калциев глюконат съм давала само на сироп досега. Ампулата как се приема от децата, не е ли ужасна на вкус?
Нищо не мога да кажа.
Видях се във чудо със него.
Аз си мисля вместо тези ампули дето е изписал педиатъра . Видях,че имам Калциев глюконат сиропа от него да му давам.
На Калциев глюконат сироп пише деца над 3 г 2х 15 мл на ден.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 08:36 от Танчето_30

# 55
Здравейте.
Ушите са добре.
Гърдичките чисти.
Но остана кашлицата.
Хубав ден.
Нищо не мога да кажа.
Аз си мисля вместо тези ампули дето е изписал педиатъра . Видях,че имам Калциев глюконат сиропа от него да му давам.
Аз съм давала този, не е в такава голяма доза. 15мл се разпределят в няколко приема в деня
https://galen.bg/kaltsiev-glyukonat-15-sirop-109ml

# 56
Здравейте.
Ушите са добре.
Гърдичките чисти.
Но остана кашлицата.
Хубав ден.
Нищо не мога да кажа.
Аз съм давала този, не е в такава голяма доза. 15мл се разпределят в няколко приема в деня
https://galen.bg/kaltsiev-glyukonat-15-sirop-109ml
Аз имам от този https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030022719

# 57
Каката беше с разстройство събота-три пъти...и неделя давах прахчета.Мен ме хвана сега сряда,чет.днес уж съм ок...но ми дойде ц.вече съм в омагьосан кръг 😵‍💫

# 58
Мими, поне за възрастни има избор на лекарства. Пий Лопедиум или нещо от сорта и мисля, че бързо ще го пресечеш.

# 59
Ампулите калциев глюконат нямат ужасен вкус, съвсем лека горчивина се усеща, но дъщеря ми ги пие без проблем, даже и е вкусно. Ампулата е в най-чист вид за разлика от сиропите, в които има помощни вещества.

Общи условия

Активация на акаунт