Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 594
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
Обичайно да - лист във формат А4 с всички поставени ваксини. Аз взимам такъв за записване в ДГ.
От  сегашния личен  лекар ли трябва да го взема.
Или може и от здравната каса.

# 316
Нямам представа за здравна каса, но от личния - да.

# 317
Всички поставени ваксини ги има в здравната книжка или картон , не помня как точно се водеше. На мен ми казаха да ги ксерокопирам от там и да ги занеса.

# 318
Здравейте, пиша след лекаря, както обещах. Та при детето е страшно зачервено гърло се оказва, а странното е че си яде и не се оплаква че го боли, но педиатъра каза, че не е задължително. От гърло се вдигали такива небесни стойности температура. Каза че ако и утре пак вдигне, да почваме антибиотика. Тя не изписва често и не е ор тези дето за щяло и нещяло дава АБ. Медикаментите, които е изписала са спрейче за гърло и имуностинулант.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 20:12 от Chuhaleesi

# 319
Мисля че беше на формат А4 и всички поставени ваксини от стария личен то вземах и го дадох на новия.Идея нямам може ли от здравната каса.

# 320
Здравейте, пиша след лекаря, както обещах. Та при детето е страшно зачервено гърло се оказва, а странното е че си яде и не се оплаква че го боли, но педиатъра каза, че не е задължително. От гърло се вдигали такива небесни стойности температура. Каза че ако и утре пак вдигне, да почваме антибиотика. Медикаментите, които е изписала са спрейче за гърло и имуностинулант.
Щом си яде детето бих изчакала с антибиотика. Може и много дни да минат, но да се пребори само детето. Сама по себе си температурата не е болест, а симпом. И 39° въобще не е висока температура.

# 321
Моите дица нито картони имат, нито нещо записано за ваксините всичко е само електронно.

# 322
Рейна моят син при 39 Т е пред припадане. Как така не е висока Т!? Flushed

# 323
По принцип винаги го оставям да се бори сам, не му давам температуропонижаващи ако положението вече не е "оле мале". Вдигал ми е някакви 38,5 -39, но в такова състояние не съм го виждала, почти надекватен е. 4 дни мисля че достатъчно го чаках да има някакъв проблясък поне и да има някой друг час с по- ниска т ( не никаква, а по-ниска от 39). Е..такъв не дойде, за това ще послушам док и го почвам. Успокоявам се с това, че не пие често АБ, та дано не му разклатя много микроклимата в стомаха. Ще давам и пробитик,та дано закрепи положението.

Здравейте, пиша след лекаря, както обещах. Та при детето е страшно зачервено гърло се оказва, а странното е че си яде и не се оплаква че го боли, но педиатъра каза, че не е задължително. От гърло се вдигали такива небесни стойности температура. Каза че ако и утре пак вдигне, да почваме антибиотика. Медикаментите, които е изписала са спрейче за гърло и имуностинулант.
Щом си яде детето бих изчакала с антибиотика. Може и много дни да минат, но да се пребори само детето. Сама по себе си температурата не е болест, а симпом. И 39° въобще не е висока температура.

# 324
Всяка температура може да създаде дискомфорт. Моите са били с 39 да скачат и 38 да треперят... Гледа се състоянието на детето и се слушат лекарите. 4 дни висока температура не са за чакане.

# 325
Здравейте, какъв имуностимулант ви изписаха

Здравейте, пиша след лекаря, както обещах. Та при детето е страшно зачервено гърло се оказва, а странното е че си яде и не се оплаква че го боли, но педиатъра каза, че не е задължително. От гърло се вдигали такива небесни стойности температура. Каза че ако и утре пак вдигне, да почваме антибиотика. Тя не изписва често и не е ор тези дето за щяло и нещяло дава АБ. Медикаментите, които е изписала са спрейче за гърло и имуностинулант.
[/quote]

# 326
Омникод, но аз се кълна в Имунотрофина,
сиропче, направо не го сменям за нищо.

Здравейте, какъв имуностимулант ви изписаха

[/quote]

# 327
Има вируси които се карат "като парцал" и въпреки това си остават вирус. Бих пуснала изследвания. Особено грип и корона се карат много дни с температура.  Чувам за деца които сега карат накъв вирус. Няма граница, че да кажеш 2, 3, 4 или 5 дни са много дни с температура. Гледа се разбира се и състоянието, изследвания.

# 328
  • shumen
Всяка Т създава дискомфорт.Аз лично изчаквам 3 дни и ако не спре да вдига или разрежда давам АБ,ако има изписан.
Хоуп,дано сте добре.
Моя е добре.Аз обаче съм с ужасна хрема и кихам цял ден.Утре не знам ще мога ли да отида до доки,но Сряда,ако пронължава ще трябва.

# 329
Бяхме на лекар днес, изписа инхалации.
И аз гледам да не давам лекарства за температура докато мога, но понякога и на 37,5 и се налагало. Чакам 3 дни с Т и ако не е спаднала или не виждам подобрение, започваме АБ. 5 дни абсурд да го държа с температура и на витаминчета. Веднъж се доверих на един лекар ей така, и изследвания пускахме и тази температура край нямаше, уж от гърлото била. Накрая стигнах до болница и с двете, с двустранна пневмония.

Общи условия

Активация на акаунт