Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 79

• 24 101
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Ей затова не ходя, но не бях правила ехография от 4  години.
Аз ходя заради ИР. Правя ехография, следи се един възел и дума не продумвам, че взимам еутирокс.

# 676
А за ИР с какво ти помага едното, Acid?След разочарованието ми от тях по повод хипото, не съм ходила за ИР-то си.

# 677
А за ИР с какво ти помага едното, Acid?След разочарованието ми от тях по повод хипото, не съм ходила за ИР-то си.
Изписва ми метформинът, който взимам от години и който се продава само с електронна рецепта. И веднъж годишно обсъждаме ОГТТ. Освен това последният път ми изписа Инофолик комби за СПКЯ и Профихол за холестерола.

# 678
Не знам...Сигурно е глупаво от моя страна, но се опитвам с хранителен режим, поне 7ч. сън, дозирана физическа активност, магнезий бисглицинат и от скоро хром да овладявам моята ИР.Друг път си казвам - 'май не си много сигурна какви ги вършиш!"Grinning
Открих, че фастовете препоръчителни при ИР на мен ми действат зле, понеже ми вдигат кортизола, който ми е висок и без друго.А иначе мога да фаствам 24ч без никакъв проблем, както съм живяла до сега.Открих, че явно съм претренирвала в последните 4-5 години.Опитвам се всичко това да коригирам - гледам да изям поне едно яйце преди кафето, някаква лека закуска към 11-12ч и лека вечеря.Понеже и аз избухвам със сладкото, когато съм изтощена, гледам да предусетя този момент и да хапна нещо с по-нисък ГИ.
Ще направя изследвания скоро да видя как върви и май ще взема час за преглед, ако не са добре нещата.

# 679
Връщам се от ендокринолог - според него повишените стойности на TSH са от... + менопауза. Каза ,че ако увелича дозата на хормона ще ми се влоши положението с топлите  вълни Sad
Доколкото зная, проблемите със щитовидната, докарват по-ранна менопауза, а не обратното.
И казаното по-нагоре ми се струва голяма глупост. 🤔

# 680
Lemy, моят последният ми пост ли имаш предвид?
Иначе ravi, аз съм съгласна с Lemy - обратното е.Аз когато бях в най - тежкото си хипо цикъла ми спря, а когато започнах хормона си влезна в ритъм и отново си е точен календарно. На 46г съм.

# 681
Имам предвид поста на ravi, и твърдението на ендокринолога.
А иначе и на мен ми бяха изписали инофолик комби в този период, заради започналото покачване на килограми, добре ми се отрази, и може би трябваше да го пия малко повече време.

# 682
Знам,че е не е съвсем по темата,но тъй като често говорите за витамини, днес реших да пусна един пакет,който предлагаха в лабораторията. Според мен са добре изследванията, но все пак ги пускам и вие да си кажете мнението. През целия ноември, декември до средата на януари приемах вит.Д
Б12 и Д са ниски. Добре е да са към горна граница.

# 683
  • ту тук, ту там
Здравейте, момичета!
Опитах се да се ориентирам с четене на първи пост и няколко страници назад, но честно, не знам дали са ми оптимални стойностите. Разбрах, че явно съвсем малки разлики могат да имат голямо значение. Ще ми помогнете ли? 😌

Скрит текст:

За витамините знам, че са ниски. Имам Вигантол и Б12 на капки, но не знам как да ги дозирам. И за това ще съм благодарна за препоръка.

Изследванията си самоназначих, след като от доста време се чувствам вяла, изтощена, апатична. Имам мускулна слабост, от седмица леко мравучкане в двете ръце, косопад и влошаване състоянието на косата и кожата. Ще потърся лекар, но няма да е днес-утре и предпочитам да започна приема на капките с надеждата да живна малко. 😌

Взех си и магнезий - Биолектра - тъй като и той е на долна граница.
Скрит текст:

# 684
Щитовидните може да са по-добре, но и не са толкова зле...в предвид, че имаш липса на витамини е много вероятно след попълване на дефицита да се подобрят, защото витамините влияят доста на работата на жлезата. 

Вит.Д ти трябва поне 3000-5000 единици дневно, Вигантола 1 капка е 500. Вит.В12 не знам какъв е този на капки който имаш, но трябва да минава през лигавица не през стомах, също така да е метилкобаламин или хидроксикобаламин, да не е цианкобаламин. Доза от 1000мкг дневно би ти била добре.

По-голямата част от симптомите ти са от дефицитите на витамини, но е хубаво да видиш как ти е и желязото. Относно изследването на магнезий в кръв, не отразява реално положението, но си вземай магнезий важен е при дефицит на Д.

# 685
  • ту тук, ту там
Много благодаря за коментара! 🤗

10 капки вигантол взех днес, ще продължа с тази доза.
Витамин Б12 е метилкобаламин, да. Ето този:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030023754

Нямаше спрея на Бетър ю в аптеката днес, но може би ще си го поръчам. 😊

# 686
Вигантол след месец, може да си намалиш на 6 капки примерно. Има спрей на БетерЮ + вит.К2, който е 3000 единици, но е по-скъп от Вигантола. Иначе да В12 си вземи нещо друго защото тук доколкото виждам дозата е 10мкг което е незначително малко

# 687
За пръв път ТСХ ми е толкова ниско. Пия Л-тироксин и дозата ми не е променяна почти 2 години, като предишните пъти ТСХ ми е бил около 3. Не мисля, че съм променила нещо драстично в живота си. Старая се да съм по-спокойна, да се храня правилно, да се движа повече, но то не е от месец де....

Скрит текст:

# 688
TSH e хормон на хипофизата и няма отношение към работата на щитовидната жлеза. Липсва FT3, така че аз не мога да дам мнение дали Л Тироксинът Ви е достатъчен. Виждам обаче лош холестерол, лоши витамини Д и Б12. А най-лошото е, че кръвната захар на гладно е със стойности за преддиабет.

# 689
TSH e хормон на хипофизата и няма отношение към работата на щитовидната жлеза.
Моля ви, не пишете глупости в темата, че даже и 5 човека са харесали горната абсолютна неистина и глупост
Цитат
Какво представлява TSH
Тиреотропния хормон (TSH) е пептиден хормон, който се отделя от клетките на предния дял на хипофизата (аденохипофиза). TSH e основният регулатор на всички процеси в клетките на щитовидната жлеза – нейната морфология (увеличава теглото и кръвснабдяването на жлезата), функционална активност (засилва натрупването на йод и синтеза на хормоните) и метаболитни ефекти (повишава кислородната консумация и използването на глюкоза).
ТСХ не само че има отношение към работата на щидовидната жлеза ами е ОСНОВЕН и единствен регулатор на работата на жлезата. ТСХ казва на жлезата какво и колко да произвежда.

Общи условия

Активация на акаунт