Изследвания ВЪВ детската градина

• 1 225
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте.
Понеже за пръв път чувам, някой да се е сблъсквал с изследване за глисти на децата ВЪВ самата градина? Нас днес ни сюрпризираха с тази новина, аз лично до сега не съм чувала и не знам какво да очаквам? С детската и госпожите се говори активно, но все пак търся и други мнения. Аз признвам си не бях чувала до този момент това да се прави в дг, и то точно такова изследване! :о

# 1
Здравейте,
при нас веднъж се направи такова изследване в кратък срок след започване посещение на ясла- контролно.

# 2
При нас така се случи в яслата. Появиха се съмнения за дете с глисти. И направиха тест на всички в групата. Оказа се, че на едно детенце всички лабораторни резултати са фалшиви...

# 3
При нас така се случи в яслата. Появиха се съмнения за дете с глисти. И направиха тест на всички в групата. Оказа се, че на едно детенце всички лабораторни резултати са фалшиви...

Какво да кажа. А как ги взимаха пробите от децата - с персонал от градината или с такъв на РЗИ? И предвидено ли беше присъствие на родители? Аз не знам дъщеря ми как ще реагира, тя е много притеснителна и не дава дори на лелите помагат в тоалетната, всичко прави сама. Аз лично съм против с извинение да ми се разсъблича детето пред непознати хора без мое присъствие и да бива разголвано и смущавано, дори да е за целите на изследването пак е шокиращо да се прави без родител.

# 4

Какво да кажа.
Имаше представител на РЗИ. Кой е вземал пробите не знам. Имаше родители, които искат да присъстват. В крайна сметка май само двама отидоха. Не стана някаква дискусия след това.
Просто в яслата е различно. Те си им сменят памперсите, помагат им с гърнета и не е било толкова шокиращо за децата.
Трябва да си говорите с персонала как точно и защо са го организирали.

# 5

Какво да кажа.
Имаше представител на РЗИ. Кой е вземал пробите не знам. Имаше родители, които искат да присъстват. В крайна сметка май само двама отидоха. Не стана някаква дискусия след това.
Просто в яслата е различно. Те си им сменят памперсите, помагат им с гърнета и не е било толкова шокиращо за децата.
Трябва да си говорите с персонала как точно и защо са го организирали.

За ясла - да. Ние сме трета група (деца на 5)  забравих да напиша в поста. Големи са вече и по-различно стоят нещата със събличането. Аз ще говоря с госпожите като взимам малката довечера, но си признвам че много съм учудена от такива начинания в детската и се чудих дали се правят масово. Без родитеслко съгласие не виждам как ще стане.

# 6
Мен никой не ме е информирал когато са им взимали проби единия път от малката разбрах.

# 7
Всяка година се правят такива изследвания. Обикновено медицинската сестра взима пробите. Нищо драматично и страшно няма.

# 8
Здравейте.
Понеже за пръв път чувам, някой да се е сблъсквал с изследване за глисти на децата ВЪВ самата градина? Нас днес ни сюрпризираха с тази новина, аз лично до сега не съм чувала и не знам какво да очаквам? С детската и госпожите се говори активно, но все пак търся и други мнения. Аз признвам си не бях чувала до този момент това да се прави в дг, и то точно такова изследване! :о

Прави се редовно във всички групи. И е правилно да се прави. При нас ги вземаше медицинската сестра, която си работи в градината. Понякога ни раздават шишенца за материал и  ги носим на следващия ден. Нищо нередно няма в това. Важното е да не се зарази цялата група с паразити.
Можете да искате да присъствате, за да сте сигурна, че всичко е наред.

# 9
Правят, да. От наше време още, даже помня момента с лепенките.
И на двете ми децата са правили.
Не виждам драма.

# 10
Здравейте.
А защо непрекъснато пишете “във градината”?
Иначе , да правят се.

# 11
Здравейте.
Иначе , да правят се.

Четете ли какво пише?
Прочетете отново.
Написано е достатъчно ясно.

Не става въпрос за стандартното изследване, което се прави при постъпване в градината, за което проба се взима вкъщи, а за такова, при което пробата се взима на територията на самата градина

По принцип не съм против, щом се касае за здравето на децата, не знам кой с какво впечатление е останал. Но съм на мнение, че за целта трябва да асистира родител поради обективни, поне за мен, причини. И ако има как, по-добре да се пропусне, както в нашия случай се разбра, че не е задължително след разговор с учителките

Със сигурност ние глисти нямаме, но който се съмнява, може да си подложи детето на безплатното тестване Simple Smile)))

# 12
Да, четем. И със сигурност ти се отговори, че е стандартна практика.
Не съм чувала родители да ходят да асистират. Но, ако ти е толкова важно и неестествено - отиваш и се разбираш..

# 13
Здравейте.
Иначе , да правят се.

Четете ли какво пише?
Прочетете отново.
Написано е достатъчно ясно.

Не става въпрос за стандартното изследване, което се прави при постъпване в градината, за което проба се взима вкъщи, а за такова, при което пробата се взима на територията на самата градина

По принцип не съм против, щом се касае за здравето на децата, не знам кой с какво впечатление е останал. Но съм на мнение, че за целта трябва да асистира родител поради обективни, поне за мен, причини. И ако има как, по-добре да се пропусне, както в нашия случай се разбра, че не е задължително след разговор с учителките

Със сигурност ние глисти нямаме, но който се съмнява, може да си подложи детето на безплатното тестване Simple Smile)))

Ами ние със сигурност четем! Simple Smile
"Във" се пише само ако следващата дума започва с "В" или с "Ф"
"Във детската градина"  - написано така позва неграмотност на автора.
"Във самата градина" - показва същата неграмотност.
Та аз лично затова попитах какво имате предвид с това "ВЪВ".

Иначе изследването си е съвсем стандартно и често се оказва, че хора които изобщо не очакват да имат глисти, са с такива. Хубаво е да изчакате изследването за да сте толкова сигурна.

А ако искате нещо да асистирате, просто попитайте В градината.

# 14
То и в болница като отидеш не асистираш на лекаря, примерно да сложи абокат или катетър на детето ти или да му направи ваксина, да му вземе носен/гърлен секрет. Не виждам какво толкова има да се асистира, нищо няма да му стане на детето, да му залепят лепенка на дупето, все пак е на 5, не на 12г., че толкова да се срамува. В нашата градина тоалетните нямаха врата, така или иначе се виждат по голи дупета, не виждам драма.

Общи условия

Активация на акаунт