Изследвания ВЪВ детската градина

• 1 848
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
На дъщеря ми не са правили, когато беше на градина. След като е по желание, може да откажете изследването и да си я заведете в лаборатория. При съмнение за паразити в групата, когато моята беше малка, родителите си водехме децата на изследвания и представяхме резултатите. Може би при вас е предложен този вариант за удобство на родителите, ако не всеки може да излезе от работа. Не мисля, че ще ви откажат, ако предпочитате сами да си я заведете за изследване.

# 16
Правят се на пролет и на есен, имат си указания и си ги спазват. На едното дете седмица по-рано бях пускала и занесох изследването с печат от лабораторията, а на другото, след като разбрах, че се притеснява от предстоящото, сутринта взех проба с тиксо по всички правила, залепих на предметното стъкло и занесох в градината.
Големи терзания за една елементарно преодолима ситуация.

# 17
Ами ето, вие сама сте го направила, а не в градината, различно е. Едно време пък даже педиатрите не искаха да пускат такива изследвания всяка есен, защото от градините ги изискваха само еднократно при постъпването на детето и после само, ако е отсъствало над 2месеца и все се пазарях с тях да ми дадат направление поне веднъж годишно. Един път беше извънредно при болно дете в друга група и пак ние си водихме детето. Абсолютно нямат право да го правят в градината без съгласието на родител.

# 18
Това коректно беше назначено заради други оплаквания, но се случи само една седмица преди да обявят изследването в детската градина.
А и не съм убедена, че е без родителско съгласие. Всяка година попълваме един наръч декларации за всевъзможни неща. Не помня, но вероятно някъде из тях е пишело за провеждането на измервания на ръст, тегло и пр., включително това.
Ако някой не желае да бъде събличано детето там и не носи сам проба, спокойно може да задържи детето си вкъщи на уречения ден.

# 19
Цитат
Без родитеслко съгласие не виждам как ще стане.

Не е точно така. Тези проверки би следвало да са "изненадващи" и са задължителни за всички присъстващи.Това са по една наредба за Профилактика и контрол на Паразитози. Идва екип от РЗИ и в присъствие на медицинската сестра се вземат тези проби индивидуално от всяко дете. Присъствието на родител е по-скоро нередно и почти невъзможно - освен дупето на вашето дете ще видите и дупетата на чуждите деца, което е още по-неприемливо за останалите. Като цяло така бързо го правят, че децата докато разберат е свършило и изобщо нямат драма. Драма излишна създават родителите. В групата на моя син разбрахме след седмица, защото родител беше вдигнал всички на балон, защо не бил уведомен предварително.
Предварителните уведомяванки предполагам са точно, за да не се разправят с родители, но си е мечешка услуга. Често излиза някой положителен без да подозира...защо да се заразят всички, като може да се избегне. Вече не ги спират от градина, а само се дава лекарство и детето си посещава градината.

# 20
Здравейте.
Понеже за пръв път чувам, някой да се е сблъсквал с изследване за глисти на децата ВЪВ самата градина? Нас днес ни сюрпризираха с тази новина, аз лично до сега не съм чувала и не знам какво да очаквам? С детската и госпожите се говори активно, но все пак търся и други мнения. Аз признвам си не бях чувала до този момент това да се прави в дг, и то точно такова изследване! :о
А защо непрекъснато пишете “във градината”?
Иначе , да правят се.

Четете ли какво пише?
Прочетете отново.
Написано е достатъчно ясно.

Не става въпрос за стандартното изследване, което се прави при постъпване в градината, за което проба се взима вкъщи, а за такова, при което пробата се взима на територията на самата градина

По принцип не съм против, щом се касае за здравето на децата, не знам кой с какво впечатление е останал. Но съм на мнение, че за целта трябва да асистира родител поради обективни, поне за мен, причини. И ако има как, по-добре да се пропусне, както в нашия случай се разбра, че не е задължително след разговор с учителките

Със сигурност ние глисти нямаме, но който се съмнява, може да си подложи детето на безплатното тестване Simple Smile)))

Ами ние със сигурност четем! Simple Smile
"Във" се пише само ако следващата дума започва с "В" или с "Ф"
"Във детската градина"  - написано така позва неграмотност на автора.
"Във самата градина" - показва същата неграмотност.
Та аз лично затова попитах какво имате предвид с това "ВЪВ".

Иначе изследването си е съвсем стандартно и често се оказва, че хора които изобщо не очакват да имат глисти, са с такива. Хубаво е да изчакате изследването за да сте толкова сигурна.

А ако искате нещо да асистирате, просто попитайте В градината.

В последния пост вече написах, че учителката ни каза, че не е задължително и поради тази причина любезно отказахме Simple Smile
А конкретно за вас вярвам, че сте прочели. Simple Smile

# 21
Едно време и на нас ни го правеха, не помниш ли? Нареждахме се със свалени гащи и минаваха с една специална лепенка по дупетата.

# 22
  • Beyond the stars
Винаги се е правело, от наше време. Обясниха по-нагоре идеята.
Драмата ми се вижда силно излишна.

# 23
Всяка година се прави това изследване на децата в детската градина. Тази година помолиха като водим децата, да се качим и в наше присъствие сестрата да направи изследването. Моето дете се разболя и не я пуснах в този ден на градина, но имам намерение аз сама да й пусна изследването, тъй като отдавна не й е правено.

# 24
пак е шокиращо да се прави без родител.
Чак пък шокиращо. Не се шокирай така от всяко нещо.

# 25
Моля модератор да премахне спама и да заключи темата.

Общи условия

Активация на акаунт