За и против небоядисаната прошарена коса

• 8 210
  • 190
  •   1
Отговори
# 15
Скъсена коса (не съвсем къса, мъжка прическа), боядисана в светли тонове, тъмнорусо или светло кафяво за мен лично е най-удачно.
Не харесвам сива коса. "Слага" ти години и изглежда запусната. Лично мнение.

Боядисвай само корените, не е нужно цялата коса.
Има и едни като дезодоранти за израстнали корени. За тъмен цвят на светли корени ще е подходящо.

# 16
  • София
Защо на първо време не пробваш кичури в светлата гама, вкл. със сиви оттенъци?
Така хем ще прецениш дали ти харесва, хем по-лесно ще преминеш през израстването на корените до подходяща дължина, на която косата да не изглежда неподдържана.
Аз самата много харесвам прошарени или бели коси, но задължително трябва да са с перфектна прическа и перфектен грим. И да отиват на жената.
Понеже аз започнах да побелявам още преди 30 и сега на 50 съм много прошарена, знам добре каква хамалогия е постоянната грижа. Аз имам късмет, че съм с естествено светла коса и засега държа фронта с 1 боядисване месечно, но пак имам няколко дни, в които зад ушите съм бяла.
Обмисляла съм да спра да се боядисвам, но това ми харесва само на гарваново черна коса, докато на светла не ми е толкова естетично, а и предпочитам да изгубя 1-2 часа в боядисваме 1-2 пъти в месеца, отколкото постоянно да отделям по толкова време за ежедневната прическа и грим.

# 17
Вече почти шест години не съм се боядисвала, нито изрусявала. Оставих си естествената коса, която е доста прошарена. Веднъж месечно фризьорката ме матира професионално, а всяка седмица се матирам сама у нас с шампоан, докато се къпя. Еми, родих се!
Подстригвам се късо, ама не заради възраст, просто така се харесвам. Плюс, че с късата коса отивам за половин час във фризьорския салон два пъти в месеца и до там приключвам с грижите.  
Не се гримирам също така. И въпреки всичко, никой не ми дава петдесет години.
Така че - от мен имаш твърдо ДА.

# 18
На този етап от живота си харесвам естествената красота, особено когато жена носи годините си с кеф. Можеш да изглеждаш отлично и поддържано и без боя и грим.
На мен ми е смешно когато възрастна жена се опитва да се прави на момиче и си мисли, че с грим и боя изглежда на 20.
От мен твърдо "да" за сивите коси.

# 19
  • София/Севлиево
Баба ми е на 81,спря да се боядисва някъде около 70-75,но си държеше косата много къса.Сега я е направила по-дълга и много ми харесва(всъщност тя винаги е ходила с къса коса,само 1-2 пъти я помня с подобна дължина).За себе си съм решила когато ми стане много прошарена да намеря боя, която ще я направи максимално бяла(била съм руса,но вече не искам да се връщам към този цвят).

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 16:07 от Елислава

# 20
Балкан разлика от жена, която иска да изглежда на 20 и поддържана 50-годишна жена. Това, че се боядисваш, не означава, че се правиш на девойка....

Всеки си преценява, разбира се. Избор има за всички.

# 21
  • Пловдив
Цитат
На мен ми е смешно когато възрастна жена се опитва да се прави на момиче и си мисли, че с грим и боя изглежда на 20.
Т.е. като се гримираш и боядисваш, това значи, че си мислиш, че изглеждаш на 20? Thinking
То вярно, че 70 на сто от жените на всяка възраст смятат, че точно те изглеждат по-млади от възрастта си, ама чак па толко...

Аз също засега не мисля да се боядисвам (към момента нямам особена нужда), но не с цел достойно остаряване(?), а спестяване на ежеседмични усилия. И по-малко мацане с химия и боя, че да мога спокойно да си я слагам всичката по лицето. Wink

Моята баба беше с коса до раменете и я боядисваше на 70+. Другата баба съм я виждала само на снимки и в последните си години, починала е на 61, е била с прическа като на бабата на Елислава, небоядисана, но не изцяло бяла. Не помня как бяха другите баби през 80-те, но май имаше и дългокоси, и късокоси. Повечето - боядисани.
Мисля обаче, че има някакво значение и това, че в младостта на нашите баби (около ВСВ) повече жени са ходели дългокоси, докато в младостта на нашите майки, сегашни баби, най-масовата женска прическа беше къса и накъдрена. Може би с това е свързано твърдението, че възрастта изисква къса коса, с което аз не съм съгласна съвсем. Мои си размисли, не задължително верни.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 11:50 от Магдена

# 22
  • София
Гримът и боята не могат да те направят да изглеждаш по-млада, но пък липсата на грижи винаги си личи, независимо от възрастта.

# 23
  • Пловдив
По-млада - не, но по-красива, ако са правилно и с вкус сложени - да. На всяка възраст. Иначе нямаше да се гримираме. Wink

Това е по-скоро към Жоржи, обяснение какво всъщност си мислим, като се гримираме и боядисваме. Wink

# 24
  • София
Така е. Моето също беше към Жоржи.

# 25
Я си приберете зъбите хора, никой не се заяжда. Или се припознавате в моите редове или имате нужда да хапете, какво е това?! Мнението си е мое. Аз самата също се гримирам ежедневно, но далеч не се мисля за 20г., бели коси се срещат в главата ми, но това не ме спира да ходя на фризьор два пъти в месеца и косата ми (колкото и тънка да е) да е топ, няма да я боядисам, сори. Като видя жена на моя възраст, която се е изрусила, ботоксилара и намазана до ушите  с 3 вида ФДТ, ами не ми изглежда на 20, не ми изглежда и поддържана, кожата старее колкото и да ни е срам от това нещо. Късметлии дал Бог с хубав ген, но масово не е така.
Далеч по-красиво ми е женско тренирано тяло без висящи кожи и целулит на 50г. без боя в косите, с лека спирала и поддържана кожа (подчертавам поддържана), от колкото 50г. жена с боя и грим, отпуснато тяло, колкото и слаба да е и с колкото и прекрасен цвят в косата да е. Очите ни, ръцете ни, шията ни винаги ни издават. Може би бъркаме разбиранията, поддържана не е равно на гримирана и боядисана за мен.

# 26
  • Пловдив
Я, а защо така си боядисваш лицето с грим и го намираш за нормално, а същото нещо за косата било равно на мислеща се за 20-годишна, намазана до ушите и какво още там?

# 27
  • София
Не е необходимо да се скача с бутонките.
Дискутираме просто и всеки сам може да си прецени какво да си боядисва (косата, лицето или и двете).
Ти, гримирайки се, за 20-годишна ли се мислиш?
Защото аз не се гримирам, но се боядисвам и това не ме прави 20-годишна.
Дали човек се чувства добре в кожата си и дали приема възрастта си е въпрос на вътрешна увереност и няма общо с външностт, освен че се отразява И на нея.
И защо смяташ, че боядисаните жени на 50 не спортуват и не изглеждат добре, без да имат претенции да са 20-годишни?

# 28
  • София
50-годишната жена е зряла жена, но не бих я нарекла възрастна. Възрастна жена е 70+.
Не познавам 50 годишна жена, която да си мисли и да очаква, че изглежда като 20 годишна. Причината е проста - техните дъщери/дъщерите на приятелките им са около тази възраст и ви уверявам, че прекрасно виждат разликата Grinning
Дали една дама ще се боядисва или не - лично решение и няма никакво значение какво мисли Петканка от форума. Същото е и ако реши дали да използва или да не използва грим. За протокола - много млади момичета също се гримират... да кажем нелепо, много жени на по-зрели години също се обличат неподходящо за възрастта си.

Базирано на личния ми опит, прошарената коса качва годинки. Но пък няма общо има или няма фон дьо тен.
На 50+ генерално силния грим състарява, както и много ярките нюанси. Разбира се, строго индивидуално е.

Колкото до стегнатите тела - супер, дай Боже всекиму, но при дама с вече настъпил климактериум има отпускане, чисто физиологично и хормонално. Та да, не бих слагала всички под общ знаменател.

И последно - зависи с какво се занимава тази 50 годишна жена. За някои позиции е меко казано неприемливо косата да е сива и неподдържана - става дума за висок ранг мениджъри, телевизионни говорителки, повечето артисти и т.н. Сега, ако продава в кварталната бакалия - не е от съществено значение Simple Smile

# 29
  • София
Сега, ако продава в кварталната бакалия - не е от съществено значение Simple Smile

Няколко примера за жени, които не продават в кварталната бакалия: Сара Джесика Паркър, Сиси Спейсик, Айрис Апфел, Джейми Лий Къртис, Глен Клоуз, Кармен Дел'Орефис, Даян Кийтън, Хелън Мирън, Мелиса Макбрайд.
Жените от примерите са над 50, че и над 60 и нагоре.
Иначе 50 са средна възраст, а не зряла, вкл. според световните здравни стандарти.
Та някои жени на 50 раждат. И дори и те не се мислят за 20-годишни.
Климактериумът пък прекрасно се бори със спорт и активен живот.

Напомням, че авторката на темата е на 65+, а не на 50.
Това също не би трябвало да е проблем за една красиво и здраво изглеждаща дама на неопределена възраст.

Общи условия

Активация на акаунт