Изтеглени пари от карта

• 4 080
  • 155
  •   1
Отговори
# 75
Зареждането на Револют е в графата "плащане на ПОС терминал" - няма такси, с изключение на Пощенска (може да се заобиколи) и Алианц.
Много неща не са ясни в случая. Аз останах с впечатление, че потребителката няма активно банкиране, не получава уведомления и не ползва картата си изобщо. Не се споменава друга банка и възниква въпросът: Как се разплаща в ежедневието?
За да няма разкази по картинка, трябва да са налице всички данни.
Но не са - не се казва кой има достъп до картата, нито до телефона, защо 10 (поне) дена мобилното приложение не се поглежда... На доста въпроси няма отговори и само си чешем клавиатурите
Имам сметка към друга банка, тази карта стоеше с въпросните пари и можех единствено да виждам колко пари има във въпросната карта, не е пуснато онлайн банкиране и т.н. Въпросната карта е свързана към револют, което в случая не е проблем, защото в хронологията там не съществува никакво движение за въпросните пари. Някой е изпращал директно пари от сметката в револют акаунта си. Не съм проверявала въпросната сметка, защото нито съм вкарвала пари, нито съм теглила. Съвсем случайно буквално отворих въпросната сметка. Можеше да я отворя след 2 дни и да бяха 0 лв. Нито са ме търсили от банката, нито съм получавала съобщения, защо да проверявам сметка която не използвам и досега не ми е минавало през ум за подобна ситуация.Кръгът от хора, които са около мен не биха ме усъмнили, но вече започвам да мисля и в тази насока. Картата стои прибрана вкъщи при документите ми, тъй като пак казвам към момента не я използвам, държах само въпросната сума пари там. Телефонът ми в 99% от времето е в мен, и заради това нямам обяснение как се е случвало всичко.

# 76
  • Сф
Така като слушам май някой у вас е взел номера на картата и от там си точи пари.

# 77
Но за транзакции по 1000 лв. би трябвало да има двуфакторна верификация. Как не са идвали кодове на телефона?

# 78
Нещо липсва в това изложение.

Да не би неволно, да сте натиснала някакво съгласие.

# 79
Но за транзакции по 1000 лв. би трябвало да има двуфакторна верификация. Как не са идвали кодове на телефона?

има си и лимит за теглене/плащане с карти  - дали в бг или в чужбина и за какви суми става въпрос. и смятана всеки пък изисква оторизация и време. Защото самата смяна на лимита не става за 5 минутии както казах изисква отправяне на желание от страна на титуляра. Дори да вземеш на някого картата и да му знаеш пина - не можеш да му вземеш всички пари ако примерно лимита е по 200-400 лева. Не виждам как някой би разрешил да се теглят всички пари/ да  се превеждат - плащат всякакви суми.

Там се е случило нещо, с един клик  на някаква спамърска атака и е  минало покрай съзнанието на авторката. Самият факт че данните са обвързани с револют вече е знак. Ако не беше обвързана с нищо тази карта щеше да си е безопасна.

# 80

има си и лимит за теглене/плащане с карти  - дали в бг или в чужбина и за какви суми става въпрос. и смятана всеки пък изисква оторизация и време. Защото самата смяна на лимита не става за 5 минутии както казах изисква отправяне на желание от страна на титуляра. Дори да вземеш на някого картата и да му знаеш пина - не можеш да му вземеш всички пари ако примерно лимита е по 200-400 лева. Не виждам как някой би разрешил да се теглят всички пари/ да  се превеждат - плащат всякакви суми.
Лимита за изпращане е 3000 лв., на банкомат за теглене - 1000 лв.
Нещо липсва в това изложение.

Не, не съм давала никакво съгласие, към момента след всички коментари, съмненията ми започват да сочат към човек от обкръжението ми за жалост

Така като слушам май някой у вас е взел номера на картата и от там си точи пари.
В условията на Револют е написано, че зареждане на сметка в Револют може да се прави само със собствена карта към профила в Револют, т.е не следва да се разрешава да бъдат правени преводи от сметката ми в ДСК към трето лице в Револют с различни данни от моите, но явно не преглеждат всички преводи на такова ниво, а директно се одобряват. В хронологията ми в револют никъде не фигурират въпросните пари, защото по техните правила по-логично е да са пращани парите в моят револют и от там да се препращат към трето лице, но парите от сметката ми в ДСК директно са отивали в нечии профил.

“Несъответствие в името на сметката: Можете да добавите пари със свързани сметки само ако името на вашата външна сметка е точно същото както това във вашата сметка на Revolut.” - от сайта на Револют

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 01:08 от Violetaa325

# 81
Това е много гадна история.
А прехвърлянето на топката между ДСК и Револют си е чиста наглост според мен. На твое място задължително бих се обърнала към адвокат. И бих подала сигнал към полицията. Все пак става въпрос за престъпление. Източване на сметка и потенциална кражба на данни.
Ако нито ти, нито някой от обкръжението ти е злоупотребил, дори от банката след разглеждане на случая, да откажат възстановяване на сумата, можеш да обжалваш.

На твое място всякакви имейли свързани с въпросната сметка, бих спряла да ги използвам. И като цяло имейлът, който ще бъде свързан с каквато и да е сметка е добре да е такъв, който се използва само и единствено за нея и за абсолютно нищо друго. Да не е даван никъде и на никого преди или след това.
И бих помислила за друг телефон или най-малкото връщане към фабрични настройки.

# 82
Лимита за изпращане е 3000 лв., на банкомат за теглене - 1000 лв.
Това е невероятно висок лимит за карта която не се ползва, а според това, което сте написали още по-необяснимо е как и защо сте я асоциирали с револют.   Вместо да си вкарвате в револют с банков превод , с карта която не се ползва с голям лимит. Очевидно е защо са дръпнали толкова пари. Улеснили сте ги. Не са теглили, не са и купували вещи . Изпращали са пари.

# 83
Violetaa325, тук се изказаха доста предположения, кои са правилни, времето ще покаже.
Засега чакате проверката на банката. Лошото е, че може да отнеме време, в което ще хабите нерви.
Междувременно си проверете съмненията в близкия човек. Най-добре си осигурете достъп до телефона му, така всичко (за това съмнение) ще се изясни.
Другото, което трябва да направите е да си повишите финансовата защита - приложение на банката, активно банкиране, замразяване на картите, когато не се ползват, личен контрол върху лимитите, проверка на приложението поне! веднъж дневно, всякакви възможни известявания и защити. Картата - само личен достъп. Такива неща, пък нека да има излишни.
Живеем в динамичен и бързоразвиващ се дигитален свят, от който няма как да избягаме.
Така че по-добре да изглежда параноично, но да имате контрол.

# 84
"Не, не съм давала никакво съгласие, към момента след всички коментари, съмненията ми започват да сочат към човек от обкръжението ми за жалост"

Не е за Жалост, а за Радост. Сега ще разиграете Вашата Театрална Постановка пред този човек - а именно , че са ви накарали от банката да отидете да подадете Сигнал в полицията, в икономическа полициия и още сто места. Че са ви Уверили,че всичко ще бъде разкрито, парите върнати  и че вече сте спокойна . И започвайте да наблюдавате стъпките и постъпките на лицето. Така сте се приспали, че добре че споделихте и ние всички да ви събудим. Ако се окаже ,че сте си купили някоя любов , не ми се мисли. Но трябва атака...Действайте и ни пишете, пожелавам сила и добра енергия, за да научите урока си за няколко хиляди лева!

# 85
Къде ги определяте тези лимити за теглене, че аз не виждам такава настройка?

# 86
"Не, не съм давала никакво съгласие, към момента след всички коментари, съмненията ми започват да сочат към човек от обкръжението ми за жалост"

Не е за Жалост, а за Радост. Сега ще разиграете Вашата Театрална Постановка пред този човек - а именно , че са ви накарали от банката да отидете да подадете Сигнал в полицията, в икономическа полициия и още сто места. Че са ви Уверили,че всичко ще бъде разкрито, парите върнати  и че вече сте спокойна . И започвайте да наблюдавате стъпките и постъпките на лицето. Така сте се приспали, че добре че споделихте и ние всички да ви събудим. Ако се окаже ,че сте си купили някоя любов , не ми се мисли. Но трябва атака...Действайте и ни пишете, пожелавам сила и добра енергия, за да научите урока си за няколко хиляди лева!
Да ще постъпя така, но който и да е изключително много ме съмнява да си признае, та това са 8000 лв., които са откраднати. Най-вероятно бих разбрала единствено и само ако ДСК се задейства.
В банката тотално нямаха обяснение на ситуацията, и не можаха да ми дадат никакъв отговор, единственото което ме питаха нон стоп беше дали някой няма достъп до телефона ми. Коментарите тук ме насочват към същото, колкото и да беше абсурдно за мен в самото начало, явно някой е успял да си захрани сметката доста приятно. От всички коментари има 1-2 за хакерска атака, което и на мен вече не ми се вярва. Дано не ме е подгонила параноята. Днес ще отида в полицията, благодаря ви!

Къде ги определяте тези лимити за теглене, че аз не виждам такава настройка?
Карти -> избирате картата -> излиза ви възможност за промяна на лимит

# 87
Преекспонирайте ситуацията пред въпросния човек , за който се съмнявате. Не правете предположения предварително. Вие самата задавате негативния резултат. Напротив , само факта ,че сте се събудили е добър знак.  Моделът, който трябва да следвате е с Положителна вибрация - ще намеря и ще върна, с радост и с благодарност!

# 88
  • София
По принцип, сметките с карта винаги са риск и не е добра идея големи суми да стоят на разположение. Удобство е да, но е по-рисковано и от буркан.
Вече и виртуални портфейли се скимират (лично ми се случи с виртуална карта в гугъл уолет), така че по малко в картата и останалото в спестовна/депозита сметка. И да е 10 мин занимавка на месец, поне се спи спокойно.

# 89
Не, не съм давала никакво съгласие, към момента след всички коментари, съмненията ми започват да сочат към човек от обкръжението ми за жалост

....

В условията на Револют е написано, че зареждане на сметка в Револют може да се прави само със собствена карта към профила в Револют...
Ако си сигурна, че не си въвеждала данните на картата в странни сайтове, дори да са приличали на легитимни, тогава някой от обкръжението ти е най-вероятният виновник. Не случайно полицаите първо се съмняват в близките. Ето такъв пример как доста близки приятели се оказват врагове: https://nova.bg/news/view/2022/10/13/386311/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

Revolut може да се зареди с друга карта с "линк за плащане". Потребителят определя сумата, Revolut генерира линк, който след отваряне се появява форма, където се попълват данните на картата. Така съм си зареждал 2-3лв, когато не са ми достигали, а не съм искал да зареждам повече.

На твоят близък може да кажеш, че искаш да пробваш да добавиш пари в неговия акаунт с твоята карта, за да видиш какво ще се случва и дали има защити. Така ще видиш и трансакциите и може да видиш лесно дали са добавени пари в неговия акаунт без да изглежда подозрително. Ако се дърпа и не иска.... ясна е работата.

Общи условия

Активация на акаунт