В Коледнатата нощ си пожелавам, догодина бебче с обич да дарявам. ~бебеправене 614~

• 31 288
  • 807
  •   1
Отговори
# 645
Ts.V, много съжалявам за това, през което си преминала!
Както Мел е казала, ако не знаеш дали имаш мутации, най-сигурно е да заложиш на метилирани форми. Иначе е доста вероятно да не усвояваш витамините, ако приемаш синтетичните форми. Аз пия неофолик мета и съм доволна.
Ти вероятно си знаеш, обаче да си кажа и аз - инсулинът ти е висок. Гликираният хемоглобин също не е ок, което показва, че има някакъв проблем там. Не знам дали скорошната бременност може да има отражение, вероятно да, но е добре да се погледне от ендокринолог. И желязото е малко ниско.
Лорейн, на теб тихичко честито! Пожелавам всичко да е наред до финал!
Наси, Нала, съжалявам за отрицателните тестове.

# 646
  • На изток от Ада
На мен ми прицапва . 2 ден от МЦ ...

# 647
Ts. V, пусни една тромбофилия, ако не си.

Аз днес съм в тотален ментален колапс. Уж лесно преживявах отрицателните тестове, но след този, мисълта за аборта ме удари с 300. Бясна съм, всички са ми черни. И с ММ се разделихме. Събра багажа преди малко.
От другия месец продължавам с ДС. Ще съм благодарна за съвети, относно банки и т.н. Може и на лично.

# 648
  • На изток от Ада
Уау Нала , мн кофти! Този човек не е бил за теб!
Аз също имам мн кофти моменти ,но сме заедно с ММ .

# 649
О, Нала! 🩷

Съжалявам, че така тежко го преживяваш. Всички, които чакаме от повече време за плюс е, те разбираме. И ние понякога много се караме, точно аз като падна в дупката, и ми се каже, че “драматизирам излишно”, “все пак сме живи и здрави”, “не се умира от нямане на деца/незабременяване”, и такива разни. Това са според мен много грозни изказвания, лишени от всякаква емпатия. Но по някакъв много странен начин е явно в нашия случай мъжкият начин да си го преживее, плюс някаква за мен лично неадекватна фрустрация на моите емоционални реакции. Общо взето искам да ти кажа, че мисля, че доста двойки имат такива моменти и ако това е причината за раздялата, може би просто в момента ви е дошло много и на двамата и може би от раздяла няма нужда…

# 650
  • Замък сред облаците
Ts. V. Съжалявам за тежката загуба. Освен за б12 и фолата както са те посъветвали да видиш, консултирай се с ендокринолог. Имаш завишен хома индекс над 3 и завишен гликиран хемоглобин.

Нала, съжалявам!

# 651
Нала, съжалявам! Purple Heart
И аз да се оплача- днес ми излезе резултата от ПИД- ембрионът е Анормален Animal Crying Cat Face

# 652
  • На изток от Ада
Съжалявам Патенце!

# 653
Ехх момичета! Влязох да ви почета и да се насърча от вашите добри новини или коледни чудеса, а то… Sad

Моите несгоди нищо не са пред това, соето прочетох последните страници. Съжалявам момичета. Sad

При мен май се очаква операция през следващата година. С ММ влязохме в лоша серия от здравословни проблеми (него май ще го очаква същото, но за друг проблем). Предстои ми консултация с лекари да видим дали може да се пропусне или отложи. Това беше последното, от което имах нужда, тъй като не мога да си позволя да не полагам грижи за сина ни толкова дълго, както и да не мога да помагам в семейното ни начинание. Сега на всичкото отгоре и работата по второто ще се отложи неопределено време, защото ако се окажа бременна и стане проблем съвсем пък не се знае после кога и как ще може да се направи интервенцията.

# 654
  • На изток от Ада
Днес пък течка доста обилно...

# 655
Здравейте момичета,

Чета си ви редовно, но да си призная се опитвах малко да се откъсна от всичко след последния аборт и купищата изследвания който направихме. Опитах се чисто психически да си почина малко, не знам дали много ми се получи, но след като изчистих и бактерия която имах вече имаме зелена светлина за нови опити.
Проблема е обаче, че последните месеци доста следим лигавицата и тя е много тънка - максимално е 7-8мм. Самиям ми цикъл също е много оскъден. От този месец ми изписаха дуфастон след овулация и обсъждаме варианта за хистероскопия.
Исках да ви попитам дали някоя от вас се е сблъсквала с тънка лигавиця след кюретаж? Какво се правили и хистороскопията ли е най-сигурния начин?
Бях се заровила да тръся проблеми за абортите и сега това ми дойде малко като гръм и не знам как трябва да се постъпи и какво е добре да направя. Четох че чай от малинови листа помалаг, витам Е също.

# 656
  • Замък сред облаците
Лигия, хайде, скоро с ТМ да сте на крака, ремонтирани, смазани и работещи (най-вече в леглото 😝).

Ягодке, а хормоните как са в първите дни на МЦ? Освен за удебеляването след О се търсят и правилните изменения в нея, а това е баланс на естроген и прогестерон, не само на прогестерон. Тоест дуфастонът може да не е решението, ако не са проверени нещата. Целта на хистерото каква ще е? Да изследват наличната структура на лигавицата в момента на взимане ли?

# 657
Лигия, хайде, скоро с ТМ да сте на крака, ремонтирани, смазани и работещи (най-вече в леглото 😝).

Ягодке, а хормоните как са в първите дни на МЦ? Освен за удебеляването след О се търсят и правилните изменения в нея, а това е баланс на естроген и прогестерон, не само на прогестерон. Тоест дуфастонът може да не е решението, ако не са проверени нещата. Целта на хистерото каква ще е? Да изследват наличната структура на лигавицата в момента на взимане ли?

Ами това което днес ми обясниха, че тази тънка лигавица може да е в следствие от 3те кюретажа през които съм преминала и че може да се е отнело повече от ендометриума. Целта била да се провери за сраствания и да се направи някакво надиране (не съм сигурна за израза, просто днес  ми напълниха главата с нова информация), което да спомогне лигавицата да се удебелява и съответно да се имплантира ембриома.

Отностно хормотите само прогесторон съм следяла миналия месец и беше в нормални граници, но изследванията не си ги пуснах в началаото на МЦ. Тоест е добре при следващ МЦ да си пусна прогестерон и естроген  и през колко време да ги следя? Попринцип днес ми каза, че овулацията ми е минал преди 1-2 дни - има ли смисъл сега да пускам някакви хормони?

# 658
  • София
значииии аз спирам окончателно с вглеждането за всяко нещо... поредната девойка бременна на 2ри месец опити... тя си изпива по бутилка вино в повече от 1 вечер на седмица, той честичко си подпушва забранени субстанции, в момента са подложени и на много стрес покрай заболяване на едната баба и все пак става....а са над 35 и двамата..... предновогодишно мрън от мен....

# 659
Feeling you Шантал, при едни отнема адски много усилия, при други никакви, даже обратното.
Трудно е и се усеща като състезание ама не е.
Ще си дойдат и нашите калпазанчета.

Общи условия

Активация на акаунт