В Коледнатата нощ си пожелавам, догодина бебче с обич да дарявам. ~бебеправене 614~

• 30 735
  • 807
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Здравейте на всички Hug

Тези дни осъзнах, че вече от 2 години се опитвам да имам трето детенце. С предишните две не съм имала проблем нито със забременяване, нито с износване. Да, партньорът ми е друг, но не очаквах, че ще се сблъскам с отвратителното нещо "мисед аборт" и то два пъти - тази и миналата година.
Чета темата горе-долу от същия период и имам чувството, че повечето ви познавам. Писала съм лични съобщения на някои потребителки, но не съм се представяла тук.
След прегледи, изследвания и чуденки, все още нямам ясен отговор защо ми се случиха тези аборти. Изследвах тромбофилия, излезе риск - хомозигот 4G/5G /3ма доктори ми казаха, че е нисък риск и едва ли това е причината/
Консултирах се с д-р Вецев и след като се запозна с историята ми и ме прегледа, заключи, че имам нужда от хистероскопия.
Декември я направихме, тези дни ще е контролния преглед.
Имам голяма надежда, че този път ще се случат нещата Heartbeat
Желая на всички ви заветните две чертички и износването на бременността да бъде запомнящото се през 2025!

# 796
kukumiavka партньорът ти има ли правена спермограма в репродуктивна клиника? Аз съм почти в същото положение - имам 2 деца от бившия ми мъж и 1 мисед аборт с настоящия ми партньор. Пожелавам ти следващият път да имаш лека и безпроблемна бременност и да гушнеш живо и здраво бебче накрая Flowers Four Leaf Clover

# 797
  • Ст Загора
kukumiavka. Успех следващият път! И браво за силата за трето.
Аз съм с 2  миседа, и още няколко спонтанни аборти

# 798
  • София
veselyshko да, има:
Скрит текст:

Андроложката от Геника заяви, че трябвало да се подобри и била зле ДНК фрагментацията, Вецев заключи, че е ОК.
От 3м ММ пие Фертил Ейд, магнезий, вит Ц

# 799
кукумявка При  30% спермална ДНК-фрагментация възможността да настъпи бременност е по-ниска от 1%, независимо дали става дума за опити с асистирана или естествена репродукция. При вас е 28% не знам как може някой лекар да каже, че е ок. На днк фрагментацията може да се повлияе изключително трудно. Та не ви е розово положението

# 800
  • София
кукумявка При  30% спермална ДНК-фрагментация възможността да настъпи бременност е по-ниска от 1%, независимо дали става дума за опити с асистирана или естествена репродукция. При вас е 28% не знам как може някой лекар да каже, че е ок. На днк фрагментацията може да се повлияе изключително трудно. Та не ви е розово положението

И аз се учудих от коментара на Вецев, той държеше да я направим и след това да търси причини в мен Rolling Eyes
Междудругото е възможно и да е компрометирана ДНК фрагментацията, защото 2 дни преди изследването бяхме на рд и си пийнахме доста добре Expressionless
Мисля тези дни да ходим да я повтори.

# 801
Не, това пийва не влияе на резултата. Явно не ти харесват новините, но по-добре да си наясно, а не да си заравяте главите в пясъка. Повторете я разбира се

# 802
  • София
Разбира се, че не ми харесват, но се хванах за мнението на Вецев, не знам защо, сигурно защото той ми беше и е, като лъч надежда..?
Щом е толкова тежко положението и нищо не може да се направи, ще правим каквото трябва, пък да става каквото ще /колкото и да не ми се нрави тая приказка в случая/.

# 803
Здравейте, аз съм Raus с нов профил.
Не писах известно време, тъй като се случиха много неща и просто исках да изчакам всичко да е наред. Накратко, на 06.11. беше последната ми редовна менструация. Бяхме записали час за СГ на мъжа ми за 25.11, съответно имахме само един-единствен опит на 21.11., тъй като през този месец имах доста пътувания. Резултатът от спермограмата излезе супер кофти - олигоастенотерато.. последният да затвори вратата. Надеждите се скапаха ище повече, но бях отменила часа при репродуктивен и решихме да живеем живота си нормално още няколко месеца. И така до 06.12., когато ми закъсня. Направих тест на Престо - отрицателен. Минаха 4 дни, цикъл още нямаше, съответно на 10.12. направих още един тест, тъй като исках да съм сигурна, че няма бременност преди да пия нурофен за главата, която ме сцепваше от болка. И какво да видят очите ми за първи път в живота ми - две черти. През глава хукнах към лабораторията - ЧХГ 148 при пет-дневно закъснение. Не се зарадвах, след 48 часа повторих теста - 369. До тук добре, запазих час за АГ за 18.12. и зачаках. На прегледа се установи плоден сак 4.8мм, не се визуализира ембрион и пулс. Тръгнах си със заръка след празниците да отида отново. И така до днес - видя се малък ембрион с пулс, отговарящ на 6г.с.
Питаха ме сигурна ли съм в датата на ПРМ, дори им казах кога ни е бил опитът, цитирах и стойностите на ЧХГ. И двамата АГ (тъй като моя викна своя колежка да потвърди, че наистина има пулс) казаха, че не е някакъв прецедент и е възможно да има късна овулация и т.н. Добре, но при все, че сме имали един-единствен опит, за мен нещата изглеждат трагични. Разбрахме се да се видим пак след 2 седмици, а аз съм тотално съкрушена и почти сигурна, че това малко щастие, което трая няколко седмици, съвсем скоро ще приключи. Не мога място да си намеря, рева и не знам какво да правя. Всякакъв съвет би бил безкрайно полезен, зрънце надежда също, макар да знам, че нещата хич не са розови.

П.П. От седмица и половина имам всички симптоми като гадене, болезнени гърди и непоносимост към миризми. Седмица преди да ми закъснее бях в състояние на повръщащ зеленчук, заради което получих 2 рентгена в областта на корема. Този факт още повече ме кара да смятам, че още в началото нещо много жестоко се е объркало. Когато казах на АГ за рентгените, той въобще не се притесни. А моето притеснение в момента дори не мога да го опиша.

# 804
# 805
Здравейте, аз съм Raus с нов профил.
Не писах известно време, тъй като се случиха много неща и просто исках да изчакам всичко да е наред. Накратко, на 06.11. беше последната ми редовна менструация. Бяхме записали час за СГ на мъжа ми за 25.11, съответно имахме само един-единствен опит на 21.11., тъй като през този месец имах доста пътувания. Резултатът от спермограмата излезе супер кофти - олигоастенотерато.. последният да затвори вратата. Надеждите се скапаха ище повече, но бях отменила часа при репродуктивен и решихме да живеем живота си нормално още няколко месеца. И така до 06.12., когато ми закъсня. Направих тест на Престо - отрицателен. Минаха 4 дни, цикъл още нямаше, съответно на 10.12. направих още един тест, тъй като исках да съм сигурна, че няма бременност преди да пия нурофен за главата, която ме сцепваше от болка. И какво да видят очите ми за първи път в живота ми - две черти. През глава хукнах към лабораторията - ЧХГ 148 при пет-дневно закъснение. Не се зарадвах, след 48 часа повторих теста - 369. До тук добре, запазих час за АГ за 18.12. и зачаках. На прегледа се установи плоден сак 4.8мм, не се визуализира ембрион и пулс. Тръгнах си със заръка след празниците да отида отново. И така до днес - видя се малък ембрион с пулс, отговарящ на 6г.с.
Питаха ме сигурна ли съм в датата на ПРМ, дори им казах кога ни е бил опитът, цитирах и стойностите на ЧХГ. И двамата АГ (тъй като моя викна своя колежка да потвърди, че наистина има пулс) казаха, че не е някакъв прецедент и е възможно да има късна овулация и т.н. Добре, но при все, че сме имали един-единствен опит, за мен нещата изглеждат трагични. Разбрахме се да се видим пак след 2 седмици, а аз съм тотално съкрушена и почти сигурна, че това малко щастие, което трая няколко седмици, съвсем скоро ще приключи. Не мога място да си намеря, рева и не знам какво да правя. Всякакъв съвет би бил безкрайно полезен, зрънце надежда също, макар да знам, че нещата хич не са розови.

П.П. От седмица и половина имам всички симптоми като гадене, болезнени гърди и непоносимост към миризми. Седмица преди да ми закъснее бях в състояние на повръщащ зеленчук, заради което получих 2 рентгена в областта на корема. Този факт още повече ме кара да смятам, че още в началото нещо много жестоко се е объркало. Когато казах на АГ за рентгените, той въобще не се притесни. А моето притеснение в момента дори не мога да го опиша.
Аз не разбирам кое е объркано. Бременна сте, честито за което! На 15ти ден си е напълно възможно да е станало и си е вашето коледно чудо! Зарадвайте се и карайте нормална бременност!

# 806
Обърканото е, че в 9г.с. ембрионът отговаря на 6г.с. При последна редовна менструация на 6-ти ноември, не е нормално 2 месеца по-късно бременността да се води в 6г.с.

# 807
Според мен си изчакайте спокойно и с надежда 2 седмици, както са ви казали. Може би идете и на второ мнение, но недейте да плачете и да де отчайвате. Само си вредите. Може и всичко да е наред. Разминавания до 2 г.с. се случват много често на ехограф.

Общи условия

Активация на акаунт