Мама и свекърва

• 8 356
  • 119
  •   1
Отговори
# 105
Ами всичко си е на "място" . ТАЗИ си е в собствения дом, таткото при мама и тате довел снаха, която се се съгласила да отиде да живее е Петрич при тях, а МАМА на 600км от булката. Пак хората са се съгласили да приемат гости в дома си

# 106
Е как къде е бащата? Той е бизнесмен и живее в детската си стая при мама, с жена си и детето. Малко иронично казано от моя страна, но това е реалността.

# 107
Принципно семейството са мъжа, жената и детето. Ако седнат и обсъдят, и тя му излее душата си, как се чувства от тази, и т.н. мъжа трябва да влезе в ролята на мъж и да осигури условия тази да не се меси в гледането на бебето. Но тази си е в пълното право да откаже, дори и на сина си, тъй като ми се вижда типична селска свекърва.
Не знам момиче, не знам. Разбери се с мъжа си.

# 108
  • София
Като се махнат от селския дом на тази и си отидат в градския, много по-лесно ще пресекат опитите й.

# 109
Много си обичам детето и снахата, но не бих позволила да живеем заедно. И пак подчертавам-снахичката ми е супер и много си я обичам, приемам я като мое дете. Златна е.

Всяко семейство трябва да си има собствен дом.

# 110
  • В.Търново
Щом вече си родила дете забрави за мама. Да не си някой ученичка?! Като ти липсва майка ти да не си се женила. Звучиш ми като разглезена хлапачка, несериозно е.

# 111
Много грозно изказване, което говори за груба душа. Аз пожелавам на момичето да изкара  спокойни празници по възможност с тези, които са й на сърце.

# 112
  • Пловдив
Да определяш чуждите души като груби, обаче издава нежна такава.

# 113
А заяждането каква душа издава? Нежна или крива?

# 114
  • Пловдив
Не знам, не съм по определянето на души.

# 115
  • Melmak
Ох, ся свекървата е лоша, защото пипа бебето. Аз без да съм свекърва пипам бебетата на приятелките ми. Дават ми ги да ги гушкам, като идем на погача особено тогава са много малки и сладки. А дори не съм им баба. Сега тая свекърва е зла и лоша, защото е там наблизо, а златната маминка е на 600 км!

И двамата явно непораснали - мъжът не иска да се отдели от етажа в Петрич, а авторката не се е усетила, че майка й ще е на 600 км като се ожени в другия край на България.

Пораснете малко!

# 116
Не знам дали е неразбиране или нежелание за разбиране този  обикновен казус. Майката е мама, защото е израз на предишния живот на момичето - по-добра среда, приятели, по-добри перспективи на големия град, топли взаимоотношения с роднините. Свекървата ,която разбрах че не е лош човек всъщност, е само свекърва, казано в негативен смисъл, защото е сегашния живот в скучния малък градец, където няма приятели, близките, с които е свикнала са далече, перспективите за бъдещето са неясни и не особено розови. Затова всичко, което се свързва с мама, е хубаво, а всичко, което се свързва със свекървата, е лошо. Детинско е, но е израз на отчаянието от ситуацията, в която момичето само се е набутало и сега не знае как да излезе. Защо не е помислила преди да се съгласи да иде в Петрич? Тя може да отговори, но истината е, че не го е премислила добре и е сбъркала. От неопитност. От младост. От любов. Дори от глупост. А може от всичко заедно. Сега е нещастна, това е истината. Сама си е виновна, но трябва ли да си плаща цял живот за тази грешка? Дадох съвет назад да се опита да обясни на мъжа си как се чувства и да поиска да променят плановете за живота си. Може да е трудно, че вече са започнали, но не е невъзможно. И си струва, защото нещастието не може да се заплати с никакви пари, а и те май са само хипотетични. Дано събере кураж и дано се похвали ,че е успяла.

# 117
По принцип ти си в нейния дом, а не тя в твоя, така че не ти отива просто да я наричаш “тази”

# 118
  • Пловдив
То се подразбира, че жената е в следродилна криза, хормоните са й разказали играта и са подсилили характеровите й черти. Щом казва "тази", явно, че за нещо й се дразни, което е нормално, като хора от различни поколения живеят заедно. И аз съм живяла със свекъри. Сега като сме отделно, е съвсем друго.

Та, мисълта ми беше, много емоционално е написано излиянието, не бързайте да я надробявате, тя още не знае на кой свят се намира с бебе на една седмица.

# 119
  • София
Емоционално е, но в крайна сметка тя е в дома на свекървата. Базово уважение си трябва.
А и ако всеки си гледа своята къща, е най-добре. Няма тази, няма онази.

Общи условия

Активация на акаунт