Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 366
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Тъкмо бях почнала да се радвам, че детето е по-спокойно след смяната на млякото, и снощи ми разказа играта, като не заспа до 5ч сутринта. Не плачеше, но беше ужасно нервна, ей не спря да рита и да се кокори това дете. Но май имам обяснение, почти не беше спала през деня. Винаги е така, не спи ли през деня, не спи и през нощта. Явно е било супер преуморено детето, а аз бера много ядове с приспиването. Само в количката ми се получават от раз нещата, но не можем постоянно да сме навън. Мислех да си кача количката вкъщи, че стои във входа, но не се побира в асансьора. 😤 А това да я качвам всеки ден нагоре надолу, абсурд. Иначе си хвана някакъв график, откакто сменихме млякото, е мести се с 30 до 60 минути, но пак ми е по-подредено отколкото беше. Прави си хубав нощен сън без събуждане от около 5-6 часа, вече не се и буди за нощно хранене. И днес беше така, с разликата че нощния сън си го взе от 5 до 11 сутринта. 🥲 Но ще бера адски ядове с дневния сън, ако през деня не спи и през нощта няма да спи.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 15:14 от Onirique

# 136
  • София
И малкият вчера за пръв път направи 5 часа и кусур нощно спане без прекъсване, но сигурно защото вечерта ни стопи лагерите. Яде в 21:00 и до 23:00 беше пълен екшън - рев, истерия, излизане в 22:00 с колата навън да правим кръгчета да се успокои и заспи (не заспа), прибрахме се, рев, ядеше си ръцете, дадох му пак АМ, изтръшка го и накрая се и изака (зелено и миризливо заради Комфорт млякото, което му даваме) и в 23:03 заспа отраз….днес яде на 2 часа и половина, беше стигнал до 3:30 преди това - явно наистина е в разгара на първия си сериозен скок на растежа, защото е нещо страшно.

Ноо пък точно от тези дни започна да се усмихва много повече, особено днес, в малките периоди, в които беше в настроение 🫠 Дадох му и да държи една дръналка, сграбчи я и подрънка с нея, много бях горда 😀

Onirique, твоята мадама поне спи в количката, моят вчера и днес е спал по време на разходката сумарно час, а аз въртя яко крачки 😀 И в колата не заспива…мъка, да свършват тея скокове ли са, смокове ли са, че аман 😀

# 137
И при нас днес беше пълен екшън. Майка ми снощи го гледа унас, аз спах като пън 7 часа (като се събудих гърдите ми бяха на камък, не си чух алармата да се цедя...). Тя не е спала изобщо, от 22:00 до 2:00 се е кокорило това човече, после до 6:00 спал. И днес цял ден рев сълзи и сополи, нервничи, рита, излезнахме на разходка с количката и спа в нея за час, но сумарно му се събират 3 часа дневен сън сигурно... Лоша работа. Преуморен и изнервен, болк го корема...
Сега ми спи на рамото, нахранен и доволен и ме е страх да го оставя в кошарата да не се събуди... Исках да го къпя тази вечер. Ами как да го къпя като е толкова нервен... Как е при вас с къпането? Досега два пъти сме го къпали във ваната, то е някаква истерия. На мивката си го подмивам без проблем, обаче ваната е голямо шоу и много го е страх от нея... Не че имам мерак да го къпя в нея всяка вечер, но веднъж в седмицата би било добре.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 18:16 от slanchogledka^

# 138
  • София
Ние къпем (баща му) на мивката, но тя е доста голяма, даже нямаме вана още. Къпането го търпи една идея повече от преобуването. Аз вчера за 1 път сама се осмелих и го носих да го мия наакан.
Като ви чета как бебчетата не спят се шашкам. Нашето днес е по-нервно през деня (имахме и гости), даже спа върху мен малко и изкара един период между хранения без да заспи и се почудих какво да го правя.
_ _ _
Аз имам още малко корем и много голям пъп 🙄,май нямам стрии но не знам дали не е рано. Обаче помня как лежах първия ден в болницата на гръб и той спаднал направо го няма, а като се пипнах все едно втасало меко тесто пипнах, ужасно усещане. Над 1 седмица не смеех да се пипна по корема толкова беше странно.

# 139
И нашата госпожица спи доста неспокойно от няколко дни. Мисля, че нещо коремчето я дразни, защото доста се напъва докато успее да се изходи. През деня има периоди, в които си хапва, заспива от раз и се събужда след 3-4 часа, но има моменти, в които хапва и се кокори по няколко часа, видимо е спокойна, но не заспива. От две вечери забелязвам, че през нощта прави по големи паузи, миналата вечер хапна към 12:30 вечерта и после чак в 05:30 стана. Нядявам се да се задържи така. Единствено ме притеснява този неспокоен сън, който се надявам е нещо нормално и скоро ще отшуми.

# 140
  • София
Къпем го във ваничка с поставка за новородено, доста му е окей до момента, в който не го извадим, тогава се почва със стандартния рев 😀 Докато го къпем му слагам муселинова кърпа под гърба (да му в мекичко и топло) и върху коремчето (да му държи топло, като често я поливаме с топла водичка)

# 141
  • София
Аз снощи докато се мъчеше да заспи попаднах на това в инстаграм. Честно не знаех за него, но като период отговаря на нашите бебчета...

The witching hour is a time when an otherwise content baby is extremely fussy. It typically occurs daily between 5:00 pm and 11:00 pm. It can last a few minutes to a couple of hours. For most babies, the witching hour starts to occur around 2-3 weeks and peaks at 6 weeks.

# 142
Мами, вие кога къпете бебчетата, преди или след хранене?

# 143
  • София
Преди.

# 144
не иска много да суче, отваря една огромна уста, пъхам се аз и търси да захапе нервно.
Нашата започва да беснее на гърдата, когато млякото свърши. Захапва нервно, вади, търси, а тя е в устата ѝ, и е нервна и бясна. Тогава сменям гърдата, а когато това стане и с втората, давам АМ.

# 145
Консултантката по кърмене в болницата ми обясни,че точно по това се познава дали е изпразнило бебето гърдата - започва да я бута, да не я иска, да търси още, един вид - "в този биберон няма мляко, смени го" . На моя мързеливко това още не му се е случило,а днес го държах по 15 минути на всяка. Накрая все дохранвам с шише.... Кога ще се откача от тази помпа, не знам.

# 146
  • София
Моето чак днес ми се стори, че преглъща, а не само да си играе. Мерих го преди и след и уж 20 гр. разлика. Аз по толкова цедя по принцип. Още не мога да се преборя с това да увелича количеството, а уж правя всичко - сън, храна, чайове, течности, добавки, помпа и бебе.

# 147
Пробвайте с овес. Не знам дали наистина помага, но пък няма да навреди. Аз четох в чужбински форуми, че на много жени им е помогнал. Аз от години всеки ден ям овесени ядки за закуска и имам много кърма. Не знам дали има връзка разбира се, просто наскоро го чух това и е възможно да помогне на някоя

# 148
А пробва ли да си направиш power pumping няколко дни подред за по 1 час на ден? При мен това категорично даде резултат.

# 149
  • София
Благодаря за съветите, утре ще правя power pumping. А за овеса, знам, на мен ми е основна храна, правя и нещо като солен кекс, и брутални сладки тази седмица

Общи условия

Активация на акаунт