Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 372
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Някой да е получил еднократната помощ от 375лв? В една друга група писаха, че има получили ги вече…аз не съм 😀

# 151
Някой да е получил еднократната помощ от 375лв? В една друга група писаха, че има получили ги вече…аз не съм 😀

И аз не съм.
Подадох някъде 15-16 ноември.
Получих само писмо, че е одобрена.
Писах им преди седмица, казаха, че изплащането в до 15-ти декември, което е неделя. Надявам се четвъртък/петък да има.

# 152
  • София
Къде им писа? Аз все така не съм получила писмо-одобрение, въпреки уверението на киселата лелка по телефона 😀

# 153
Здравейте, момичета.
Ами мойто бебче е мързеливичко явно. Ей го, сега се цедя докато той спи, вадя по 80 мл от гърда, имам 3 шишета от днес ако в хладилника, просто детето не суче. Може би наистина в болницата се научи на лесно, ние сме с шишета на Филипс Авент (ползвам и тяхната електрическа помпа и е доста по-щадяща от първата hands-free на Cangaroo. Но първите 2 седмици аз тъпо и упорито давах само гърда и се кърмихме 1.5 часа, при което на първия преглед се оказа, че е наддал едва 150 грама и се разбра, че явно ще го уморим детето, та почнах 30 мин на гърда и после шише ( така за 1 седмица качи 300 гр. И има вече бузки), но с всеки ден намаляваме времето на гърда. Мързеланко!

Установихме с ММ, че ако бебчо се нахрани добре, дори да не е пълното количество 120 мл сега, а поне 80 мл, си спи спокойно. Не знам дали е такъв случая при другите с проблеми със съня.

И един въпрос - от кога и по колко време започнахте да извеждате бебчетата на разходка навън?

Пробвайте с овес. Не знам дали наистина помага, но пък няма да навреди. Аз четох в чужбински форуми, че на много жени им е помогнал. Аз от години всеки ден ям овесени ядки за закуска и имам много кърма. Не знам дали има връзка разбира се, просто наскоро го чух това и е възможно да помогне на някоя

Сега прочетох и това и да кажа, че аз също имам доста кърма както написах по-горе по 160 мл ги правя от раз. От години ям редовно овесени ядки за закуска, просто ми е много вкусно, добавям чия, Годжи бери, ядки. В Кауфланд има едни пакетчета каши с различни вкусове - Porridge

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 22:03 от nelcheto2020

# 154
Аз моето бебче го изкарах за първи път на 5-я ден, това беше края на октомври, времето беше чудесно. И сега продължавам да си я извеждам почти всеки ден, ето днес съм навъртяла 10000 крачки с нея между храненията. Стига да не е много кофти времето сме навън.

# 155
Здравейте, леле колко много сте изписали в новата темичкa 😍 записвам се и тук.

# 156
Моето секцио беше преди 20 дни и нямам болка, но ми е някак изтръпнало там и понякога имам такъв сърбеж(обикновено след баня, не знам защо 🤷‍♀️, може би зараства), едва се сдържам да не почеша. Кръста си ме боли след упойката като стоя малко време наведена. Например ако преобличам бебка или сменям памперса си ме боли много,  едва се изправям после.
Аз качих 16 кг. и до сега съм смъкнала 11 кг. Корема ми е все едно празния търбух на Кумчо Вълчо от приказката на Червената шапчица.  😅  Леко увиснал, но вече почти прибран. Очертанията на линеа негра още стоят.
А аз да питам кога ви разрешиха вашите доктори да си носите стягащия колан?
Ние супер доволни от педиатърката която ни е лична на цялото семейство, гледа си работата много добре и отговаря и обяснява разбираемо
Към тези от вас с секциото, как ви са железире усещате ли нещо или всичко ви е минало вече, а там където ви слагаха упойката аз сякаш съм без кръст вече

# 157
  • София
На мен ми го препоръча при свалянето на конците. И почнах веднага по 3-4 часа на ден. Гледам да не прекалявам, защото в Ютюб пък гледах разни инструктурки да обясняват, че правят мускулите лениви. И опитвам да е балансирано. Чат пат обувам и ластични гащи.

Моето секцио беше преди 20 дни и нямам болка, но ми е някак изтръпнало там и понякога имам такъв сърбеж(обикновено след баня, не знам защо 🤷‍♀️, може би зараства), едва се сдържам да не почеша. Кръста си ме боли след упойката като стоя малко време наведена. Например ако преобличам бебка или сменям памперса си ме боли много,  едва се изправям после.
Аз качих 16 кг. и до сега съм смъкнала 11 кг. Корема ми е все едно празния търбух на Кумчо Вълчо от приказката на Червената шапчица.  😅  Леко увиснал, но вече почти прибран. Очертанията на линеа негра още стоят.
А аз да питам кога ви разрешиха вашите доктори да си носите стягащия колан?
Ние супер доволни от педиатърката която ни е лична на цялото семейство, гледа си работата много добре и отговаря и обяснява разбираемо
Към тези от вас с секциото, как ви са железире усещате ли нещо или всичко ви е минало вече, а там където ви слагаха упойката аз сякаш съм без кръст вече

# 158
Аз вчера получих превод за еднократната помощ за едно дете. Даже се учудих,  защото ми казаха, че към средата на декември ще има превод.

# 159
Аз вчера получих превод за еднократната помощ за едно дете. Даже се учудих,  защото ми казаха, че към средата на декември ще има превод.

А кога подаде заявление?
Аз писах на конкретната община, към която подадох заявление.

# 160
Аз тази сутрин имам вече превод. Община Възраждане това.

# 161
На 28.11 ММ отиде да подаде като взехме акта за раждане на детето.

А кога подаде заявление?
Аз писах на конкретната община, към която подадох заявление.

# 162
Значи си ги плащат както си искат 😁
Аз подадох на 16-ти, електронно за община Младост, ама няма нищо.

# 163
Аз съм от Русе ако това е от значение.
Значи си ги плащат както си искат 😁
Аз подадох на 16-ти, електронно за община Младост, ама няма нищо.

# 164
Може би има значение населеното място, да. Както явно и конкретния район в София. Ще ги преведат, но ако човек разчита на тези пари, ще има да си почака. Нашия акт за раждане беше готов на 29.10, някъде там пуснах документи, това е месец и половина почти. 😃

Общи условия

Активация на акаунт