Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 403
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
Някой да е получил еднократната помощ от 375лв? В една друга група писаха, че има получили ги вече…аз не съм 😀
Подадох документи края на октомрви, превод получих средата на ноември.

# 181
Аз очаквам другата седмица да ми ги преведат. Все пак пише до 14 работни дни. Подадох онлайн, върнаха ми и писмото за одобрение. Само 1 не разбрах. В писмото с одобрение за помощта трябваше да изпратя отговор, че съм го видяла. Ама не разбрах по какъв начин и просто върнах отговор в сайта им, че съм запозната. 🤷‍♀️ Дали важи?  😁

# 182
Нищо не съм връщала като отговор. Щом те са ти отговорили, това е важното. 😃
Ако си подала документи този месец, не ги чакай през декември. Следващия ще е, това с 14-те дни не важи. За София де.

# 183
Аз подадох документи декември и жената от социалните ми каза след средата на януари (т.е. следващия месец след подаването). Май беше след 15 или след 19.01. За София.

# 184
Леле.... Днес е някакъв пълен цирк у нас. Сутринта в 6:00 се е ококорил и не иска да спи след това, нервничи, рита, иска непрекъснато да яде, пък аз гледам да си спазвам грамажите.... От неговото нервничене успях да си разлея кафето върху леглото, съответно на фона на бебешки плач сменях спално бельо.... Досега е спал само един час от сутринта, през останалото време е нервен, ту го боли корема, ту е гладен. Преди малко мe беше докарал в истерия - и той реве, и аз рева. Надвесила съм се над кошарата с помпата в сутиена, той реве, с едната ръка ям,  с другата държа биберон, на фона на бял шум от прахосмукачката... Не знам кой е по-преуморен - аз  или бебето 😒🙄

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 17:30 от slanchogledka^

# 185
Ако детето иска да яде, защо държите толкова на грамажите? Те са ориентировъчни, детето не е робот и ако му се яде повече, дайте му, то си знае дали има нужда

# 186
Аз гладно не го държа, когато иска повече му давам малко, но нашият е страшно лаком и никога не му стига 😅 Много се притеснявам да не го прехраня и да не му разтегна стомаха, защото досега не е отказал храна, после повръща излишното, но винаги го изяжда. И по 150гр може да яде, а е на 1 месец... А и това нервничене не е от глад, вече правя разлика кога плаче от болка /колики/, кога от глад, кога от преумора. Днес се редуват просто всичките състояния едно след друго.
Но пък ни дари с една широка усмивка сутринта 😊

# 187
Ние се оказа, че прехранваме малката. Проблемът е, че нямам (нямах) почти никаква кърма или така си мислех. Дохранвахме с по 100-120 мл АМ. Детето ги изаждаше и после повръщане огромни количества по 3-4 пъти. В един момент я държах задължително с лигавник, цял ден. Пи лекарства против повръщане, взехме антирефлуксно мляко. И накрая какво стана... Спрях да дохранвам по случайност - веднъж заспа след кърмене. Оттогава магически повръщането изчезна. За последното денонощие само се кърмим, и два пъти съм дохранила с 30 мл, които след това повърна. Така че явно колкото ѝ дам, ще изяде, но за какво да ѝ разширявам стомаха и после да реве от дискомфорт и да повръща на фонтан всичко.

# 188
При нас няма ясно ставане сутрин, обикновено в един момент през нощта почва да спи страшно неспокойно, вземам го при мен и постоянно виси на гърда, пъшка си, гърчи се, заспи за 10 20 мин и така до безкрай докато не се откажа и не реша да ставаме. Днес този момент беше 2 без нещо Flushed След първото събуждане в 23:30 така и не можа да заспи дълбоко, заспива на мен, оставям го, разбужда се.
Много ми е хаотично всичко, явно спи много през деня, но спи ако го държа, нося и тн, ако го оставя и реша да спя до него пак се разбужда. В същото време не мога да го държа много буден, да изкара нормален интервал на бодуване, или все нервничи, ако му дам гърда, заспива. Аз пък все не мога точно да разпознаят от глад ли, дискомфорт ли, сън ли, от кое плаче и само се депресирам все повече, че с нищо не се справям.
Купих си хибридна раница, хем да спи по-добре, хем да мога да обръщам повече внимание на голямото дете и да вечерям примерно на спокойствие, носих го два пъти и сега кръста ми е като счупен.... Не знам до къде ще я докарам като стане повече от 4 кила.

# 189
И аз вчера ревах заедно с малката, последните три дни бяха кошмарни. И по-точно нощите, но вчерашния ден също беше "разкошен", не мога и не мога да го успокоя това дете. Миналата нощ и днес е по-добре, поне спи вкъщи, че последните дни въртя по 7-8км пеша, само и само да поспи малко.

# 190
@slanchogledka- вчера при нас беше същото, само без кафето Simple Smile  Днес е по- добре за сега.
@Skady- благодаря за споделеното. Чудя се и аз дали не се храни твърде много и от там да е това непрекъснато връщане при него. Понякога връща мляко дори и ведага след като се е оригнал...

# 191
  • София
Момичета, моят киселяк днес не искаше да спре да реве, сетих се, че една приятелка ми беше казала, че Suspicious Minds на Елвис действа успокояващо на бебетата и му го набримчих до главата и се успокои маймунката 😀 Може съвпадение да е било, ще тествам емпирично при следващ истеричен рев. 😀

# 192
И моята бебка много плаче през нощта.  Епичния момент започва след къпането в 21 часа и като се нахрани започва да нервничи, да реве истерично, да става чак лилава от рев и крясъци, без глас остава, превива се... абе ужас е и всяка вечер едно и също. Мъчим се да се приспим до 1 часа посреднощ.  През деня спи спокойно, не плаче. От 3 дни забелязвам, че не иска и да яде. На 21 дни сме и предните дни си изяждаше 90мл АМ без никакви проблеми, а през тези 3 дни изяжда на ядене по 60-70мл на хранене. Това е все едно за новородено през първата седмица. Много ме притеснява. Все заспива при ядене. Събуждам я, но плюе биберона на шишето и не иска. 🤷‍♀️ Дали е заради по-силните колики през тези 3 дни не знам

# 193
Бебетата си минават през периоди на повече и по-малко ядене явно. Моята преди няколко дни непрестанно искаше да яде и по 40-50 минути е стояла на гърда. Последните два дни пък не щеше да яде повече от 5-6 минути и после яко сън. Днес се върна на нормалното си ядене засега.

# 194
Четох също, че на 20, 40 и 70ти ден преминават през фази на бърз растеж. Стават по-кисели и искат да ядат повече, както и спят по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт