Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 320
  • 728
  •   1
Отговори
# 705
Филип, в момента в който го сложа се успокоява и заспива след 10-15 мин. Много голяма помощ ми е!

# 706
И нашият спи в ергономичната раница, използвам си я най-често вкъщи, но е огромна помощ. Сега е в скок на растежа и много трудно заспива, бунтува се на приспиването и се буди лесно ако е оставен, та спането се случва главно в раницата. До скоро бяхме с еластичен слинг, сега си взехме Isara quick full buckle и я препоръчвам, ако се чудите за марка.

# 707
Дааа, раницата е много важна! Ако не иска да заспи, и стават циркове при приспиването, вадя раничката и откъртва за отрицателно време. В един момент си го местя в кошарата и всички сме доволни. Още не съм я ползвала навън, в това време без яке за бебеносене не знам как ще стане.
Иначе нашата е Ergobaby adapt, не е лоша, но ме е яд,че не си язех Исара.

Днес дойде новата активна гимнастика на Lovevery, мога само да препоръчам! На малкия му е много по-интересно отколкото на пластмасовата ( Baby Einstein), и използваните материали са от много високо качество. Плътни, антиалергични, естествено дърво. Всичко е много премислено да е по-дълго трайно и занимателно за детето, става на палатка после

# 708
Предимно спи в раницата. Даже ако е буден не иска много да седи там. Но сложа ли го и особено ако излизам и вървя, до 3 мин е заспал Smile

# 709
Аз съм ползвала раницата навън. Него го обличам като за вкъщи (с боди и панталонки), отгоре раницата е още един слой за топлина и слагам едно по-голямо яке, като го закопчая го обгръща изцяло. Показва му се само малко от главичката, но е с шапка, разбира се. Гледах едно видео, момичето сложи мъжки суитшърт, за да покрие бебето. Облече си ръкавите, а частта ,която е на гърба се падаше върху раницата и бебето, а на нея си сложи нейното яке по стандартния начин. Идейно е!😃

# 710
Моят син основно спи в раницата, навън си излизаме с нея от както беше на 1-2 седмици. Не може да стои и секунда, обърнат към гърдите ми и да не се опитва да засуче, затова е винаги с биберон като го нося. Grinning

Последната дрямка даже я правим изцяло в раницата, защото иначе няма приспиване. А снощи я изпуснахме изцяло и се получи голям интервал на будуване. Ами, не спах цяла нощ и днес едвам гледам, много ме боли глава, но не успях да дремна. Затова в момента се носим и аз се опитвам да готвя. По-бавно става и повечко цапам, ама криво-ляво се справям. Ако седна с раницата обаче няма шанс да стои в нея, започва се едно шаване и мърдане, бутане. Затова трябва да си измислям задачи права, докато той спи.

Виждала съм някои мами как даже тренират с такива раници, не знам как става… мен ми е неудобно да се сгъна и краката му се опират в моите крака. Хич не си го представям, а да не говорим, че се измества центъра на баланса и не ми изглежда безопасно или ефективно. Предполагам, ако няма кой да гледа бебето или не кротува докато тренирам, може би щях да се наместя някак.

Момичета, бебе не е акало вече 6 или 7 дни, направо съм втрещена. Само пръцка, ама няма никакво ако. Не изглежда да му е некомфортно, ама вече се притеснявам и се чудя какво да го правя. Уж гледам да го нося повече на ръце и в раница, правим масажи, караме колело, ама няма ефект. Имате ли съвети? Не знам ако звънна на педиатърката дали ще ми даде адекватен съвет или повече ще ме паникьоса. Само на кърма е той.

# 711
Утре сме на консултация за ергономична раница и ще купувам. Препоръчайте марки и модели . и, от които сте доволни, и ако може също такива, от които не сте доволни. Някой написа, че Исара е по-добре от Ергобейби. Има ли и други такива наблюдения?

# 712
Mommy, аз не съм кой знае колко компетентна, понеже не кърмя, но ако хапваш нещо по-разхлабващо няма ли да стане?

И ние имаме драма с изхождането понякога, та ѝ помагаме. В ТикТок видях един "хак", общо взето прилагаш леко напрежение в долната част на коремчето, че да се размърдат 💩. @orianabarger е никът на дамата в ТикТок, в първото пиннато видео обяснява. ММ често ѝ го прави, както и натиска крачетата към коремчето, та винаги почти дава резултат. Трябва търпение с процеса, обаче, поне при нас. Ако не става и видя, че детето се мъчи следващите дни обаче, бих направила клизмичка.

# 713
  • София
И аз така помагам на нашия, само като го видя леко да опитва напън, му прилагам тая хватка и почти винаги има успех с изхождането 😀

# 714
Mommy за изцяло кърмените бебета се приема за нормално дори и 7дни да не са акали. Ако няма индикации за болка, подуто и твърдо коремче, както и повръщане не се притеснявай. Може да хапваш нещо разхлабващо- например 2/3 круши , райски ябълки, чия, тиква и тн. Да правиш гимнастика- тип каране на колело както вече са ти написали и други мами или масаж на коремчето по посока на часовниковата стрелка( има няколко интервюта на д-р Паскалева в ютуб, където показва нагледно упражнения и дава съвети).

Аз имам едно по различни питане към мамите на момченца- тестисите на вашите мъничета фиксирани ли са в скротума им вече, успявате ли да ги напипате ? Както и голямата им фонтанела тръгнала ли е да се затваря ?

# 715
Mommy и моето вече 5 дни не ака. Не изглежда да му е некомфортно или да напъва, правя масажи, гимнастики, натискам коремчето, но нищо 🤷

# 716
Благодаря ви момичета! Сиси, аз също чета, че някои минават даже по 10-14 дни, което много не изненадва.

Ние вече караме ден 7 или 8. Ако до понеделник не се случи нищо, ще се обадя на педиатърката за всеки случай. Иначе хапнах вчера тиква, днес ще се разходя да си взема круши и сливи. Дано има ефект.

# 717
Ако детето не ака 2 дни, ще се притесня. Не разбирам как може да е нормално да не акат толкова време и със сигурност бих се притеснила и бих го завела на лекар.
Девойката ака всеки ден по 2 пъти. Изцяло на кърма е.

# 718
Е, всяко бебе е различно, моето е на кърма и ака 3-4 пъти на ден, преди беше 7-8 пъти след всяко ядене. Аз вярно, че всеки ден ям сушени сливи и чия, но според мен основно си е до човек - макар и малък човек.

# 719
На мен ми е второ дете, skady Grinning Ако беше първо, отдавна да съм го завела. Освен това като е спокойно детето, не плаче и няма болка, е различно. Ако имаше симптоми на дискомфорт, щях да реагирам по друг начин.

Но моите притеснения свършват тук, господинът тихомълком тази сутрин беше напълнил памперса след 7 дни въздържание. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт