Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 366
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
И ние започнахме от днес с 2 капки вигантол на гладно. Днес сме 21 ден.
Знаете ли защо трябва да са на гладно? Аз ѝ ги давам, когато се сетя през деня, понякога дори пропускаме ден, не нарочно.

И аз така ги давам. Когато се сетя, по 2 капки на бибата. Не следя дали е на гладно

# 106
Витамин Д е мастноразтворим и се усвоява най-добре с храна. Вероятно заради това казват да се дава на гладно.

# 107
Здравейте! Може ли да ми кажете как се дава АР, когато си на смесено хранене - кърма + АМ? Вече става само кърма с АР? Тоест АР замества АМ?
П.С Дано да съм се изразила правилно и да сте ме разбрали

# 108
Знаете ли защо трябва да са на гладно? Аз ѝ ги давам, когато се сетя през деня, понякога дори пропускаме ден, не нарочно.

Питах в аптеката и не получих никакъв отговор.
Знам, че Витамин Д дори за възрастен се приема преди обед, защото води до безсъние. За бебенцата предполагам това, а също и ако прояви някакви реакции да бъде следобед. Винаги нова храна се дава сутрин до обяд, за да има време за реакция.

# 109

Питах в аптеката и не получих никакъв отговор.
Знам, че Витамин Д дори за възрастен се приема преди обед, защото води до безсъние. За бебенцата предполагам това, а също и ако прояви някакви реакции да бъде следобед. Винаги нова храна се дава сутрин до обяд, за да има време за реакция.

О, ако води до безсъние, ще го давам сутрин в 8.
Току виж спала цяла нощ след това 🤣

# 110
Аз давам витамин Д най-често вечер, защото тогава се сещам. Девойката спи нощем без проблем. Събужда се само в 3 за да яде и пак спи после до към 6-7. Няма никакво безсъние.

# 111
Аз давам витамин Д най-често вечер, защото тогава се сещам. Девойката спи нощем без проблем. Събужда се само в 3 за да яде и пак спи после до към 6-7. Няма никакво безсъние.

Сигурна съм, че няма и не е от това, пошегувах се. Аз го давам, когато се сетя 😁
Понякога, понеже дните ми се сливат, се чудя дали съм дала и мисля да си определя часови интервал, за да не забравям.

# 112
Много ми е познато това със сливането на дните, аз не знам вече кой ден от седмицата е...
Днес бях страшно изненадана, че мъжа ми не е на работа... 😅

Аз си направих списък със утрешна рутина, вечерна рутина, какво остава да се прави по някое време през деня, защото започнах да забравям. Витамини, масаж, гимнастика на тазобедрените стави, почистване на очички, седене по коремче... Даже може би ще взема някаква дъска с маркери и ще я закачим на вратата на детската (където имам чувството, че живея. Некст-ту-ми-то не се ползва, отказва да спи в него, надава писък само като го види сякаш; и спи в голямата кошара в неговата стая - а аз, на леглото в детската. Не съм спала при мъжа си от 3 седмици...)

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 19:18 от slanchogledka^

# 113
  • София
Моят мъж, а и сигурно не само той, завижда на твоя Grinning
Аз въобще не мога да стигна до гимнастика и слагане на коремче. Той или спи, или е току що нахранен, или събуден и озверял от глад, и още докато го преобуваме се почва с рев и лапа всичко, до което се докопа - нашите дрехи, своите, одеалца, ръцете си, а днес и еднократната пелена на повивалника. Но успяхме да го изнесем 3 мин навън на балкона и имахме 4-5 мин face2face докато не се размрънка, а в болницата прекарваше доста време на краката ми. Вчера (на 15 дни) го хванах, че се загледа в черно-белите карти, и сложих въртележката на шезлонга, и в нея се загледа, а лампите май са му любими.
Много добро дете е засега, само съдето се храни основно с АМ.

Много ми е познато това със сливането на дните, аз не знам вече кой ден от седмицата е...
Днес бях страшно изненадана, че мъжа ми не е на работа... 😅

Аз си направих списък с сутрешна рутина вечерна рутина И какво остава да се прави по някое време през деня защото започнах да забравям. Витамини, масаж, гимнастика на тазобедрените стави, почистване на очички, седене по коремче... Даже може би ще взема някаква дъска с маркери и ще я закачим на вратата на детската (където имам чувството, че живея. Некст-ту-ми-то не се ползва, отказва да спи в него, надава спи само като го види сякаш; и спи в голямата кошара в неговата стая - а аз, на леглото в детската. Не съм спала при мъжа си от 3 седмици...)

# 114
Venyan, все едно описа моят ден 😅 И ние сме така- или спим, или ревем, или ядем. Няма нищо различно. Има много малко време в будно неревящо състояние 😁 Опитвам се до поставя моята бебка по коремче, ах... какъв рев пада след секунди, като осъзнае, че е по корем . Аз също забелязвам, че се заглежда по играчките, като ги поставя пред погледа й. За кратко, но явно вече й привлича вниманието. Ние сме на 16 дни и сме излизали само 3 пъти за сега и то 2 пъти да педиатъра  и 1 път на гости в баба и дядо ( живеем на едно място в 2 пристройки).  Нощно време обаче като се събуди за храна и по 2 часа или малко повече понякога будуваме. Не й се спи и почва едно киснене. Снощи като се събуди в 12 и до 2 не може да се приспим. Тъкмо заспива и след 2-3 мин ококорва едни очи, все едно е спала 3 часа. А аз едва стоя и чакам с нетърпение да заспи, че да легна и аз 😅 Та така с нашето ежедневие.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 23:20 от roscheto

# 115
За по корем - пробвайте да слагате бебето върху корема ви и се обглегнете назад. Не е нужно да е напълно в легнало положение в началото. И толкова рано само няколко секунди са достатъчни. Моята сега почна да си вдига стабилно главичката и се гледаме, но тя е на 6 седмици.

https://youtu.be/V7yLVmUhcZQ?si=2p8_8ovwvRz1Og41

Вижте идеи в това клипче

# 116
  • София
Моето една вечер към полунощ беше много неспокойно, нищо не помогна и казах на мъжа ми да го даде да полежи по корем върху моя. За 10 мин се успокои, за 15 заспа и баща му го пренесе в кошарката.
BTW изгорихме в четвъртък стерилизатора и вечерта се наложи да изваряваме шишета и помпи. Изобщо нямаме право да се оплакваме, гледаме си бебетата с много удобства Grinning

# 117
Мами, как открихте,че бебето ви има рефлукс? Може ли да препоръчате детски специалист гастроентеролог за София?

# 118
Ух,да си споделя драмата... Доста съм фрустрирана от посещението при педиатъра в четвъртък и май ще сменям (отделно имаме и ЛЛ на малкия).
На първия преглед не можах да отида, бях за кюретаж. Сега беше втори преглед при доста известен педиатър в Пловдив, от който ММ беше доволен на предишното посещение.
Но на мен не ми допадна. Не видях лично отношение. Беше казал на ММ да даваме вода, а аз не го смятам за нужно/редно, - и още от вратата го хванах на тази тема. Защо, не вреди ли на неразвитите им бъбреци, и като ме почна този човек - почувствах се като ученичка, такава лекция ми дръпна... Била съм държала детето жадно, то не можело да си каже какво иска; да съм отишла при СЗО да ми прегледат детето, щом тяхното мнение слушам; деца не се гледали по схеми по бг мама, по книги и по интернет; той не казвал на мен и ММ как да си вършим работата ние да не сме му давали акъл за неговата професия. И така на криво тръгна прегледа, че не успях да водя диалог с този човек. В един момент осъзнах, че си държа ръцете зад гърба и кимам нервно... Не си зададох подготвените въпроси...
Почувствах целия преглед проформа, сякаш набързо ни претупа да си ходим. Плюс не го претегли внимателно, не запомни какво показа кантара и ни попита нас, а ние не виждахме (аз теглих детето вкъщи предишния ден, сдобихме се с кантар) и разминаването между тегленето вкъщи и там е 400гр. Кантара вкъщи е верен, проверих го с 1 кг захар. Е....?!

# 119
E, това за жалост си е нещо типично за повечето лекари. Колко пъти са ми дърпали лекции и на мен... Разбирам защо се ядосваш, не ти е дал отговора на въпросите, които търсиш, защо не се допиташ все пак до ЛЛ за това, което те интересува, нищо, че не е педиатър?

Моето малкото е при ОПЛ, че в София не успях да намеря записващ педиатър, но не ме притеснява. Мен ме кефи този човек, 30 и малко годишен е, та мисленето му е малко по-съвременно. Точно за водата ми казваше, че няма нужда да се дава, докато е още кърмаче, против е навличането на децата със сто ката дрехи и постоянното къпане. Измери детето в кабинета точно толкова, колкото я премерих и аз. В час е с ваксините, обяснява ми всичко на разбираем език за което съм много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт