Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 366
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ние намерихме педиатър, т.е препоръчаха ни и в четвъртък сме на консултация. Малко е от "старата школа", каза да давам нощно време вода със захар 🙄, само чайче за колики и да не дохранвам с АМ. Аз на цедене на 2 часа със зор цедя 20 мл и то чак сега, милото яде по 80, няма как да не дохранвам. Та не я слушам особено, но поне има опит и като човек е готина.

# 121
Слънчогледка, за мен отношението на лекаря е много важно и някой да ми говори така, изобщо не бих ходила при него, ако имам избор. Също е и важно лекарят да е в час с новите проучвания, а не да кара по каквото е учил преди 30 години - науката се развива все пак. Важно е за мен лекарят да е в час.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 22:36 от Zimk02

# 122
  • Хасково
Ние супер доволни от педиатърката която ни е лична на цялото семейство, гледа си работата много добре и отговаря и обяснява разбираемо
Към тези от вас с секциото, как ви са железире усещате ли нещо или всичко ви е минало вече, а там където ви слагаха упойката аз сякаш съм без кръст вече

# 123
  • София
Моето беше преди 17 дни и нямам никакви усещания, но и самата упойка като ми сложиха не я усетих. Единствено след свалянето на конците (имах в двата края) отляво малко ме опъваше 2-3 дни но мина.
Около разреза обаче кожата/месото е като удебелено, при вас така ли е?

Ние супер доволни от педиатърката която ни е лична на цялото семейство, гледа си работата много добре и отговаря и обяснява разбираемо
Към тези от вас с секциото, как ви са железире усещате ли нещо или всичко ви е минало вече, а там където ви слагаха упойката аз сякаш съм без кръст вече

# 124
Да, и при мен е удебелена кожата под самия белег, дори враснали косъмчета ми се появиха, явно не успяват да пробият. Казаха ми, че е нормално, тъй като се възстановява кожата там и има натрупана тъкан.

# 125
  • Хасково
Одебелено е и при мен под белега,минаха 41дни вече, понякога имам и болка в дясно, но последните дни все едно отказва там където ме боднаха за упойката направо ме сковава и едвам шавам кръста си болката е поносима ама неприятна

# 126
  • София
Аз понеже се похвалих,че не ме боли и пак ме придърпа отляво.
Но може да ме натиска там колана,че май там го закопчаваме. АГто ми го препоръча, нося го по 3-4 часа на ден. Вероятно е от структурата ми, мен ме изписаха с много малко корем, но доста съм прибрала.
Да ви се оплача. Родих бебе 3.5 кг и се прибрах у дома само  -3 кг 🙄

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 18:38 от Venyan

# 127
И мен продължава да ме боли там, където ми биха упойката. Да не говорим какво голямо кръвонясядане имах точно на това място, щях да припадна като го видях вкъщи. И аз почти нямам корем, но аз не съм от слабичките и дребничките, беба е имала явно предостатъчно място, корема ми порасна чак края на 8 месец. Иначе аз много бързо се възстанових, все едно не съм оперирана, но като се понатоваря с вдигане на нещо малко по-тежко, си ме наболва. Или е по-скоро като тежест...

# 128
При мен, да чукам на дърво, няма болежки от упойката, нито в кръста. Чувствам се като нормален, здрав  човек и никъде не ме понаболява.

# 129
При мен болката в гърба беше нетърпима в болницата докато бях. Лека по лека от мина и от тогава съм добре. Сега гърдите ме болят когато се напълнят, а зърната.... направо толкова са чуствителни, всеки път при най малкото настръхване или допир с хавлията например ме болят и ми е неприятно. Мажа с лансинох, но пак е гадно.
Колкото до белега от перацията, единствено нямам много чуствителност около него. Доктора изряза предишния белег от секциото, защото беше грозен и белег от лапороскопска имах и него махна. Около 2см кожа махна от там. Новия белег е една бледа линия, без конци, без удебелени места.  Корема още стои малко като торбичка, много е мек, като пихтия, пъпа е разпънат мнооооооого, черните линии си личат. 19ти ден ми е.

# 130
При мен болката в гърба беше нетърпима в болницата докато бях. Лека по лека от мина и от тогава съм добре. Сега гърдите ме болят когато се напълнят, а зърната.... направо толкова са чуствителни, всеки път при най малкото настръхване или допир с хавлията например ме болят и ми е неприятно. Мажа с лансинох, но пак е гадно.
Колкото до белега от перацията, единствено нямам много чуствителност около него. Доктора изряза предишния белег от секциото, защото беше грозен и белег от лапороскопска имах и него махна. Около 2см кожа махна от там. Новия белег е една бледа линия, без конци, без удебелени места.  Корема още стои малко като торбичка, много е мек, като пихтия, пъпа е разпънат мнооооооого, черните линии си личат. 19ти ден ми е.

Благодаря ви, че споделяте 🤗 Пубаво е, че се чувствате по-добре само 19 дни след раждане.
Изненада ме този корем като торбичка, за който говорите, мислех, че само моят е така 🤷🏼♀ (много качени кг през бременността).
Някой знае ли от опит дали този корем ще се прибере или ще остане да виси така 😱

# 131
Не си спомням с 1вото дете дали ми беше така, но предполагам че ще се прибере корема. Аз качих 25кг сега. Мисля, че още е много рано.Но възтановяването сравнение с преди е песен. 1вото ми секцио е преди 11години и буквално 4 дена бях като инвалид, едвам ставам едвам лягам- ужас. А сега ми донесоха бебето още 1вия ден вечерта. Аз се чувствах абсолютно добре, само пустия гръб ме болеше. Той беше нетърпимия.

# 132
Не си спомням с 1вото дете дали ми беше така, но предполагам че ще се прибере корема. Аз качих 25кг сега. Мисля, че още е много рано.Но възтановяването сравнение с преди е песен. 1вото ми секцио е преди 11години и буквално 4 дена бях като инвалид, едвам ставам едвам лягам- ужас. А сега ми донесоха бебето още 1вия ден вечерта. Аз се чувствах абсолютно добре, само пустия гръб ме болеше. Той беше нетърпимия.

Ами толкова и аз, към 25кг. За операцията не знам, дали аз не и обръщам внимание или си е добре, или и двете, ама трябва да повдигна корема да я видя 🤦🏼♀🙈 така виси! За капак приятелками каза за нейна дружка, на която си и е останала висяща кожа. Така е странно, че не е моето тяло направо.

# 133

Все едно чета за себе си. По същия начин съм. Гърдите ме болят като се напълнят, зърната са ми ужасно чувствителни и е много гадни усещането. Бебчо беше като пираня, въпреки че използвам протектори, като захапе и ще ми откъсне зърното. Обаче не знам сега дали заради коликите, дали заради периода му на киселият не иска много да суче, отваря една огромна уста, пъхам се аз и търси да захапе нервно. Аз ли някъде бъркам не знам, той ли е мързелив? За момента решението ми е да се цедя и после от шише давам кърма, за час и половина едва 80 мл изяжда, все заспива, а трябва да яде по 120 мл. Можете ли да ме посъветвате нещо?

# 134
В родилното й даваха от шишета на чико, а аз бях взела вкъщи нук. С нук се хранеше ужасно бавно. Направо мъка. И взех същите като в родилното, с които очевидно беше свикнала. Единствено ме дразни, че се сгъва отпред бибата като яде и го вадя постоянно да се оправи. Може шишето да не ви е подходящо. Пробвайте и други докато намерите неговото. При мен Сашето вече хапва по 100мл. Обаче не всеки път й давам на 3часа. При вас точно на 3часа ли яде? При мен някой път стига почти 5часа, защото спи. Пробвала съм да я будя, ама не всеки път се получава, тогава яде по 30-40мл с мъки и пак си заспива. Така храненията й определено не са 8бр, а са 7. Днес например спа повече сутринта и сега храненето което трябваше да е в 12, го яде в 14ч, защото още от сутринта се разместиха нещата. И замина графика на кино. Сега вместо в 15ч ще е в 17 🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт