Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 437
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен.
При нас е същата история. Вчера и във вторник ни скъса нервите малкия. И двата дни след това хранене към 7-7:30 няма заспиване до обяд може би от колики, а на мен тогава душата ми заспива. Към 13.шаса яде малко и до 23 часа не може да мигне, давам гърда - засуче 2 пъти и заспи, от шише по същия начин, съответно като не може да изяде нормално количество е гладен, но пък и много му се спи, без нещо в устата постоянно реве истерично, отваря една огромна уста и нито гърда, нито шише, нито  биберон и този омагьосан кръг 10 часа. Че има колики ясно, но те не са през цялото това време, просто става и кисел. За коликите даваме Биоамика, Колииф, Лефакс, Инфакол, анасонова вода пие, масажи правя, масажи на коремчето с домашно олио от жълт кантарион, загряващи торбички с гелче, молитви също, положението е военно!!! Дано да е както казвате период. Най-трудните беше снощи да се успокои и да заспи, да се рестартира и дай Боже днес с добро 😃
Дано се успокоят всички мъници ❤️

# 196
Аз да чукна на дърво за сега само превивания и леко мрънкотене има. Давам Колийф само. Нощно време спи и по 5 часа. Има само 1- 2 бодувания на 24 часа за по 2часа, но и тогава се оглежда само, радва се, усмихва се. И при мен понякога заспива или от превиване не иска да яде. Ама и аз давам повечко по 110мл на 22 дни е. И тогава изяжда по 60-70мл и заспива не я насилвам да яде още. Колкото толкова.

# 197
  • София
Минахме днес преглед при ортопед, всичко му е наред на малкия, много добре се развива.

Навръщане разви и белите дробове в колата от рев, та отбивах да го погушкам и успокоя. 🫠

# 198
Оох и нашия на последния преглед на 1м разви белите дробове така в колата. Направо сърцето ми се късаше Cry

# 199
При кой ортопед записахте час?

Минахме днес преглед при ортопед, всичко му е наред на малкия, много добре се развива.

Навръщане разви и белите дробове в колата от рев, та отбивах да го погушкам и успокоя. 🫠

# 200
  • София
При д-р Олег Младенов.

Иначе през нощта бебето пусна първата си сълза 😀 Наака се, мих го в банята и после на повивалника се разрева яко и видях, че е пуснал и сълза от зор 😀 Абе купон…

# 201
Нашия като пусна сълзичка за първи път, и на мен ми се дорева с него. Аз май редовно си поплаквам той като плаче, много ми е жално като го боли коремчето. Сега е почнал докато яде да се нервира и превива от болка, уж спирам да го оригна и той започва да се извива и да нервничи. Супер криво ми е като го гледам колко му е дискомфортно.... Тъкмо се връщаме от разходка с количката - ей,в тая количка спи като заклан! Само като я помирише, и заспива, много е забавно ;D

# 202
Моето плаче със сълзички само като е гладна, по това разбирам яде ли ѝ се. И тя спи в количката като заклана, но на мен днес ми е много студено, та направихме някаква никаква разходка...
Мигрената пак ме почна и се ядосвам на себе си, че всичко е наобратно при мен. Докато бях бременна отслабнах, на изписването бях 15кг по-малко, отколкото забременях, а не се ограничавах твърде много и свалях за норматив. Сега, уж внимавам какво хапвам и килограмите пак тръгнаха нагоре. Сбъркана работа.

# 203
  • София
Хормони, мила, ще се наместят 🫶

Моят напоследък и в количката навън не спи, блещи ги тези маслини все едно живота му зависи от това, а майка му тропа като кон по над час по паркове и улици 😀 Но в слинга заспива в миг, слагам го като му наближи часа за заспиване и до 5 минути е чао. Като папагалче, на което му мяташ кърпа на кафеза да заспи 😀 Днес изрично питах ортопеда дали е окей да е повечки в слинг, каза, че дори е много добре заради позата на краката на жабче, та вече спокойно го лашкам там. Асоциациите за сън другия месец ще борим явно 😀

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 16:24 от ParaSiempre

# 204
Здравейте, момичета!
Ако някоя от вас ползва Аптамил Пронутра 1 за бебчето си или познава някоя мама, която използва, имам 3кг., която съм купувала от Турция. Може да ми пишете. Наложи да сменим млякото на бебка и тази няма да влезе в употреба. Simple Smile

# 205
Момичета, един малко по-страничен въпрос. Позволявате ли си кафе (разбира се в нормални количества). Голям любител съм, но заради кърменето не си позволявам, а умората понякога си казва думата и усещам силна нужда за едно кафе.

# 206
Моето спи в количката, НО само ако не спирам да ходя. Спра ли някъде и се почва едно фъчкане вътре. Даже днес ми се случи да премина от по-павиран тротоар на гладко и пак се разбунтува Grinning

Кафе пия само безкофеиново. С голямото дете пиех по едно две кафета и много ядове брах със съня му. Най-вероятно нещата не са свързани, но сега реших да се лиша. Също миналата седмица точно след една почти безсънна нощ си направих едно кафе, и после цял ден като опитах да дремна не ми се получаваше. Та съм решила за сега да не пия кофеиново.

# 207
Аз пия по едно кафе, но го пия по малко, цял ден горе- долу. Така си бях и преди и по време на бременността. Консултантката по кърмене в болницата ми беше казала, че може едно кафе, сутрин след кърмене.

# 208
Аз и по време на бременността,и сега пия кафе. Докато бях бременна пиех по 2 на ден, сега пия по едно - нескафе с мляко си правя (любител на италиански тип кафе съм, но нещо нескафето ми се услажда откакто родих, такова ми даваха в болницата). Нр мисля,че му влияе, старая се да е по време на цедене или непосредствено след кърмене/цедене. Консултантката ме посъветва да пия докато се цвдя ,за да си правя цеденето приятно, и да не си представям как от устата отива директно в кърмата; но да гледам да има поне 1 час до следващото кърмене.
Не мисля, че на този етап бих издържала без кафе. С толкова разпокъсан режим на сън и с новото ежедневие, ще съм като гол охлюв без кафето....

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 21:03 от slanchogledka^

# 209
Пия кафе 1 сутрин, след като я накърмя.

Общи условия

Активация на акаунт