Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 426
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
Потвърждавам за соевия лецитин, по препоръка на консултантката по кърмене и аз редовно приемам такъв. Идеята е че прави кърмата не е толкова лепкава, малко по- течна. Което не е променя хранителния състав.
Аз профилактично приемам всеки ден по една таблетка, и при запушвания както е описано в схемата.

# 511
Здравейте,
Аз също имам опит със запушен канал на гърда и помага лецитин (пия и профилактично) преди цедене/кърмене топъл компрес след цедене/кърмене студен компрес. Също така използвам и шуслерови соли. При запушени канали се приемат номер 3 и 8 по 2 Табл. през 2 часа.

Бебчо го подготвих 3 дена преди ваксина и 3 дена след ваксината отново с шуслерови соли по схема. Рева само при боцкането. Но разбрах, че тази първа ваксина се приема добре от бебетата, следващата е по-неприятна.

# 512
Здравейте, момичета!
Към тези от вас, които са изцяло на АМ - какви са изпражненията на вашите бебчета? На моето са винаги течни - жълтеникави. Не мога да разбера това диария ли е?! В същото време не пълни памперсите често. Понякога доста трудно и има само едно изхождане на ден. Като ака се чува като силно пръцкане и излиза под налягане. Така е откакто сме се прибрали от болницата, синът ми е на месец и половина почти…

И при нас беше така, дори и пръцкането точно както го описвате, но и пълнеше памперсите след всяко ядене. Ние сме на антирефлуксно АМ, в крайна сметка по препоръка на лекарката сменихме ХИП АР с Бебелан лакта АР и сега се нормализираха нещата. Изхожда се по 2-3 пъти на ден, консистенцията се нормализира и е по-спокоен. Преди това бяха едни течни бомби Sad

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 22:36 от LuisaMar

# 513
Нашата девойка нямаше колики. По препоръка на педиатърката на седмия ден започнахме да ѝ даваме Пробиен и да правим чайове от копър, анасон и забравих какво още. След 3 дни започна да повръща и спряхме всичко това. Оттогава съм дала Пробиен 2-3 пъти и чай един път май дадох пак. Не знам дали има нещо общо цялата ситуация как се случи, но колики нямаше.

И на ваксините не реагира. Никак Grinning Чакахме температура, кисела да е, нещо. Нямаше реакция.

# 514
Здравейте, да се включа с ъпдейт от нашата ситуация с млякото и плача по време на ядене и малките количества.. че бях болна и направо ме събори тотално тоя вирус, грип или каквото беше там.. и тъкмо имам и наблюдения. Писах на педито за проблема и препоръча да сменя млякото, защото явно има силни колики ( как има силни колики само повреме на хранене нямам идея, но както и да е) тя препоръча Аптамил или Хип комфорт, аз се разчетох и не бях доволна от отзивите, но се спрях на Хип, в магазина обаче продавачката ме посъветва да пробвам с Лактана Био и че от него има повече доволни от комфортите. Взехме го и вече след някллко дни виждам наистина разлика. Изяжда си 90мл без да плаче, ака си без да се напъва много (пак е 1 път на ден, макс 2 но е ок), от няколко дни на някои хранения вдига количеството до 120-130мл и спинка без проблем, не плаче, не се свива... (макар че кризата в 8ма седмица беше факт) сега вече е спокойна и чудно детенце ( на 11.01 ще направи 2 месеца) . Явно проблема е бил в млякото, поне след смяната му нещата се подредиха. И се надявам да не се е заразила, пазих я максимално ( ако р възможно докато живеем заедно), но таткото я гледаше и аз кмах възможност да се наспя и възстановя максимално... започнах аз да пия отново витамини като докато бях бременна, че явно малкото чудо ми е източило запасите, не бях боледувала така от над 5 години

# 515
... започнах аз да пия отново витамини като докато бях бременна, че явно малкото чудо ми е източило запасите, не бях боледувала така от над 5 години
Аз също обмислям някакви витамини. Докато бях бременна пиех само отделни витамини, предписани от лекаря (напр. метилирана фолиева, Б12..). Тази седмица ще ходя на контрола на хормоните за щитовидната жлеза, ще проверя и някои витамини и сигурно ще се посъветвам пак с лекаря.
Вие от кои комбинирани витамини сте доволни?

# 516
Аз и с бременността и сега съм доволна от Pregnacare.

# 517
  • София
Мамите на момчета, ще забелвате ли, и някоя дали е започнала? Бяхме днес на консултация и педиатърката дръпна леко и каза, че може да почваме от време навреме, задача на ММ.
Иначе Сладкия на месец и половина е 4.870 кг и 57 см. Според педиатърката на горната граница на качването, за мен си е добре. Макар че е на АМ няма вид на мишелинче.

# 518
Леле, малкият буквално ни подлуди... Мисля, че се намира във фаза на активен растеж, защото втора вечер подред не издържа повече от два часа, без да яде, и то пълни порции. За пет часа се натъпка с почти 260 мл и после спа 6 часа през нощта, без да се събуди.Това беше съпътствено с много рев и нерви от негова страна. Един такъв е неспокоен, и единственият начин да заспи беше върху корема ми... Абсолютно същата ситуация се повтори и тази нощ, интересно кога ще се събуди. Аз сега се цедя. На 2 месеца е точно, днес ги навърши. Да видим утре как ще е...
За забелването, следя темата с интерес. Аз малко се двоумя по въпроса.

# 519
И моето бебе нещо го прихвана да яде нон стоп, може да е от настинката. Но пък днеска яде по 4-5 минути и спира. Всеки ден е различен явно.

Тя в началото си спеше в кошчето без проблем. Но сега само ако е в мен или в таткото през деня. Почнах да я нося в раницата вкъщи, за да не съм залепена за дивана. Много е приятно и тя веднага се успокоява

# 520
Мамите на момчета, ще забелвате ли, и някоя дали е започнала? Бяхме днес на консултация и педиатърката дръпна леко и каза, че може да почваме от време навреме, задача на ММ.
Иначе Сладкия на месец и половина е 4.870 кг и 57 см. Според педиатърката на горната граница на качването, за мен си е добре. Макар че е на АМ няма вид на мишелинче.

Здравейте, вече препоръките са (от Ася Демирева и други) да се забелва възможно най-късно. Изгледайте нейни видеа или се консултирайте с адекватен човек.

# 521
Здравейте,
Аз също имам опит със запушен канал на гърда и помага лецитин (пия и профилактично) преди цедене/кърмене топъл компрес след цедене/кърмене студен компрес. Също така използвам и шуслерови соли. При запушени канали се приемат номер 3 и 8 по 2 Табл. през 2 часа.

Бебчо го подготвих 3 дена преди ваксина и 3 дена след ваксината отново с шуслерови соли по схема. Рева само при боцкането. Но разбрах, че тази първа ваксина се приема добре от бебетата, следващата е по-неприятна.

Nelcheto, по препоръка ли ги пиете солите, имам предвид, изписва ли ви някой схемата?

Аз попаднах на ей този пост и ми допадна идеята за схемата за кърмещи майки,  обаче инфлуенсърката не сподели схемата, по която се пият солите.

# 522
Ох и аз много им се чудя на солите. За баткото по-скоро. Номер 3 видях, че е подходящ, ама като превенция не знам как се приемат.
Иначе за забелването, сега сме с момиче, но баткото личната го забели на 4 месеца и от тогава като се къпеше с баща си, забелваха като се сетят. Сега се къпе сам и сам действа понякога, стана му като навик, когато се мие и съм доволна как се получи.

# 523
Здравейте, подариха ми един наръчник и оттам гледам комбинация за съответните проблеми. В бг сайта на солите също има разписани протоколите. Прилагам ви няколко снимки от книжката

# 524
Здравейте, подариха ми един наръчник и оттам гледам комбинация за съответните проблеми. В бг сайта на солите също има разписани протоколите. Прилагам ви няколко снимки от книжката

Nelcheto, сърдечно ви благодаря 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🤗🤗🤗🤗 Не знаете каква голяма помощ ми оказахте, намерих схемата на пиене за точната комбинация.

Вижте на картинката, пише по 3 таблетки от всяка сол на ден, нали? От вашият опит, има ли значение по кое време на деня и дали знаете от къде да я взема и аз тази книжка 🤗

Благодаря ви много!

П.П Грешка в системата не ми дава да кача снимката, ще опитам после.

А, как давате таблетки на бебе 🤔 стривате ги на прах и в млекцето ли?

Общи условия

Активация на акаунт