Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 372
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Моето момче даже и по-рядко ама. Напоследък все на 3 дни, даже и на 4, но си е нормална консистенцията. Четох, че за кърмените бебета било нормално, но ми се иска да е по-често, че и без това вее се филмирам стига ли му кърмата. Иначе си има постоянно обилно напишкани памперси.

# 601
Моето момче даже и по-рядко ама. Напоследък все на 3 дни, даже и на 4, но си е нормална консистенцията. Четох, че за кърмените бебета било нормално, но ми се иска да е по-често, че и без това вее се филмирам стига ли му кърмата. Иначе си има постоянно обилно напишкани памперси.
Ами ние сме на АМ, не знам дали това също има значение, иначе относно пишкането и при нас е доста редовно даже понякога и по-често от 3 ч. сменям памперс, но и на мен ми се иска да не се задръства толкова.

# 602
Дупе мия с мокри кърпи на повивалника. Някой път ги намокрям допълнително. Тя ака към 5-6 пъти на ден.

Иначе като заспи в 19:00 или 20:00, няма събуждане. Сама си го направи този режим

# 603
Моята мишка ака през два дни, по два пъти. Задължително моя дупе като ака. Иначе рутината ни е вечер преди лягане, ако ме я къпем мия дупе и сутрин, след като станем от сън и я обличам.

# 604
  • София
Моето е на АМ основно, ака 1 път на ден, някой път пропуска.

Тук предполагам че всички ще разпознаят бебчетата си

# 605
Моята бебка я мия при всяко акане, а при пръцвяне само я забърсвам с линимента, като slanchogledka^.  Не пропускам миене(освен през нощта след къпането), защото много  й се зачервява дупето. Къпем я всяка вечер, а през вечер главата.
Относно заспиването като я изкъпем към 8-8:30(до 8 прави дрямка от час) и като я нахраня с АМ я приспивам към 10 ако заспи до към 11-11:30 и правим още едно хранене. Общо 6 хранения. (Нямаме още 2 месеца-на 21 ги навършва) Та след последното ядене към 12 започвам да я приспивам и спи до 6:30 сутринта без да се събужда. Сутрин започва да се мърда към 6 и към 6:30 като я нахраня и сменя памперса заспива пак към 7 и спи до към 9:30-10. Това е нашият режим. Тя вече си свикна на това и нямаме проблем.
Скоро и ние ще имаме ваксина и ще видим как ще мине. Какво си взехте или дадохте ли нещо превантивно да се подготвя?

# 606
Ние бяхме вчера на ваксина. Не съм давала нищо превантивно, даже и Куул пач не й сложих, днес сутринта махнах лепенките, нямаше даже и следа. Иначе вчера вечерта вдигна температура към 37,8 и й дадох Панадол, за да ми в спокойно и през нощта. Това беше.

# 607
Момичета здравейте, имам нужда от малко помощ. Подариха ми ето такова кенгуру, не съм задълбочава темата, но съм срещала
че не ги препоръчват. Дали крачета ще са в правилна позиция с него Thinking

# 608
  • София
Не, моят съвет е да не го ползваш 🙂

# 609
И аз имам едно кенгуру и се чудя къде да го дяна. Жал ми е да го подаря като знам, че някое бебенце ще се носи в него и може да му навреди. След няколко дни ще сме на консултация за закупуване на ергономична раница и ще купя такава. Нямам търпение Hug

# 610
Благодаря момичета, и аз още от началото бях със съмнения, питаха ме от какво имаме нужда и изрично казах ергономична раница, но явно не са направили разликата и са взвли първото, което са видели. Все пак мислех да му дам шанс, но след като и вие потвърдихте със сигурност няма да го използвам. Blush

За пореден път се убеждавам, че за такива покупки най-добре е да не разчитаме на друг да ги купува, защото не може да кажеш, че не е трябвало такова, единствено благодариш и го прибираш в някой шкаф, чудейки се какво да го правиш. Grinning

# 611
  • София
Да, или си харесваш ти нещо конкретно и посочваш 😀

# 612
Но когато си харесаш нещо трябва да съобразиш и бюджет, и може да стане доста неудобно. Поне винаги аз се притеснявам да си харесвам нещо конкретно, и предпочитам да казвам пари 😅

# 613
Но когато си харесаш нещо трябва да съобразиш и бюджет, и може да стане доста неудобно. Поне винаги аз се притеснявам да си харесвам нещо конкретно, и предпочитам да казвам пари 😅

Ами то най-добре така. Детето, например, събра 5 еднакви жирафчета Софи 😂

# 614
Трябваше да проверя в гугъл какво е линимент Grinning Ние ползваме кърпичките на Pufies или water wipes - много са мокри и изчистват перфектно и кремчето против подсичане на wooden spoon е чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт