Любители на кучета - 147

• 22 631
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Ние или поне аз не знам Донси как реагира. Обикновено в подобна ситуация малкото като джафка хората се концентрират върху голямото и го успокояват или милват като му казват, че всичко е наред с цел да не реагира. Обаче трябва да се прави обратното - да се спре малкото веднага и да се коригира. Друг практичен съвет на мен не ми идва на ума.

# 421
  • тук-там
Това е така! Но едва ли разбира от Не малкото и трудно ще се коригира преди да се възпита на основни неща.

# 422
Пишете вие за възпитание...ние:

# 423
  • Враца
На Вачето , вчера му се поду нещо до дупето и много го боли, не дава да го пипнем.
Днес сутринта , рано-рано беше на доктор.
Докторът каза - фисура.
Намаза го с нещо, трябвало да се спика сама и после да го водим да го прочисти и промие.
Каза, че хапчета не трябват. И че няма да я спука той, за да не му причинява страдание.
Вачко стои на едно място, притреперва, не иска храна и вода.
Не дава да го пипаме по дупето.
Не знам, какво да го правим.

# 424
Милият Вачко! Аз бих дала 1/4 аналгин да не го боли поне. Иначе.. мазане с ихтиол да узрее и се пукне, ама щом докторът вече го е намазал.

# 425
  • Враца
Аз се опитах да му дам малко аналгин, ама той нищо не иска.
1/4 да не му е много?
Чудя се, да го намажа с антифлегмин, ама нали докторът го е намазал вече, та не смея и не знам да не започне да го ближе.
За сега, стои като препариран. От нощеска.
И не е ли редно антибиотик нещо да пие. Докторът вика - не.

# 426
Не, то сега фисурата е капсулована и няма нужда от антибиотик. Аз на Зара давам по 1/2 аналгин, мисля че 1/4 е ок за него. Измислете как да му дадете обезболяващо. Сигурно ужасно го боли, щом е спрял да яде и пие. Ох, душичка малка той.

# 427
Маринска, бих ви препоръчала за сега да храните Вачко с паучове, а не с гранулки, за да не се запича и да ака по лесно. Фисурата ще мине постепенно, там ветеринаря ще каже. Завивайте го да му е топло.
Внучката ми има кученце като вашето - Бела. Тя е много лакомичка и е почти 4 кг на 4 години. Освен гранулите (които не долюбва) редовно се реди на масата и си проси храна. Уж я ограничаваме, но като пусне сълзички и даваме да куса. Има много добре изгадени навици. Ако не е имало кой да я изведе, отива в банята и точно на сифончето пишка или ака.
 Ще се оправи Вачко, не се притеснявайте.

# 428
Здравейте! Включвам се в темата с молба за съвет. Нашият прекрасен Тоби , почти 8 годишен пудел от октомври 2023г. е с хипофункция на щитовидната жлеза. Досега я контролираме с хормони - левотироксин. Но днес съм много притеснена. Въпреки увеличената доза хормонът рязко се е сринал много под нормата. Някой има ли опит с подобна клиника?

# 429
Вачи да не е с фистула? Те така правят възпаление и като се спука (като цирей) и изтече гнойта се успокояват нещата. Ако е това е добре да се наблюдава и да се премахне хирургично.

# 430
  • Mediterraneo
Надничам да видя развоя при Донси. Няма да те съветвам нищо аз, ти сама ще решиш кое е най- добре за всички заедно и за всекиго поотделно. При мен може да работи едно, при вас- друго. Стискам палци скоро да стигнеш до благоприятно за всички ви решение! Т.е. ти вече си го взела, да се развият по- бързо нещата.

Вачко да се оправя, миличкият!

И Рейна има етюд под юргана, ама хич и не си прави труда да се обяснява защо е там

Скрит текст:

# 431
Милото Ваче, да му минава бързо!

# 432
  • Враца
Вачето, му се спука фисурата / фистулата и както там се казва. И му трепереше чейненцето, и му капеха огромни сълзи.
Изведохме го, малко не искаше да ходи. извит като бумеранг.
Ама все пак , свърши работа. (Той не иска в банята)
Изяде половин пържола и малко гарнитурки и сега е готов за сън, че от вчера не е спал.
Утре ще го водим, да го почистват нещо.

# 433
Миличкият дребчо.

# 434
  • Варна
...
Разбрахме, че е от хапчето за обезпаразитяване, но и без него не можем защото тя ходи в гората и ни мъкне страшни добитъци, дори и зимно време.
Как разбрахте, че е от хапчето?
Пробвали ли сте да го смените с друга марка? Или направо друг тип обезпаразитяване?

Милият Вачи... какво му дойде на главата... Добре че му се е разминал хирургът.

Общи условия

Активация на акаунт