Любители на кучета - 147

• 22 626
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
  • тук-там
Хубава история на Вачи! Да е жив и здрав и дълго да ви радва!
При нас и двамата скимтяха за нощ-две. Но удържахме фронта - аз ставах да ги пускам да пишкат и малко да ги погаля. На третата нощ утихнаха. Всичко се случи поотделно, но по един и същ начин.

# 406
Ох, и ние имаме постоянен козинопад, какво ли не сме пробвали, то ресане, гранули, добавки, нищо не помага. При нас е страшно след хапчето за обезпаразитяване, което е за вътрешно и външно.

Не знам за какво куче става въпрос.

При нас /голдън ретривър/ имаме два доста сериозни момента с космопад, които са и доста продължителни. Шегата е, че голдъните си сменят козината два пъти годишно - по шест месеца!!!

Помага изкъпване - с водата пада голяма част от излишните косми.

За добавки съм чувала Биотин, но не сме пробвали.

# 407
  • ПЛОВДИВ
Добре дошли на новия кучо. Честит рожден на рожденника да е жив и здрав, много игрив и да слуша двукраките си! Рекс Ви праща поздрави.
Вече не мога да го снимам нормално, тъй като е много щурав. От радост щеше да ме събори.

# 408
Донси, как е днес бандата? Разбират ли се?

# 409
Не изглежда стресирана,, в колата дивя. Вкъщи малко се ръмжат, ама очаквах даже да е по-зле. Сега ще пробвам да полегна. 😆Утре ще са сами дообяд и ще ги оставя в различни стаи.
Представям ви Миа.
Скрит текст:

Не успях да ги хвана един до друг.
Браво!Поклон за добротата!Миа е душица!

# 410
  • sf
Пуснах обява да й търся дом. Едно семейство щеше да я вземе, отказа се. После фейсбук ми блокира акаунта. Щуреят, бият се, квичат...малка лудница.

# 411
  • тук-там
Донси, храни ги по отделно и ги разхождай по отделно. В стаята, където са заедно, не бива да има играчки и предмети, за които могат да се скарат. Ревността сега е на ход. И двамата ще се борят за твоето внимание, така че ако галиш, трябва да ги галиш едновременно. Докато намериш някой да я вземе, може вече да си я интегрирала Simple Smile

# 412
При нас Кас не е плакал, но той от нощ 1 си спи до мен. Беше ми много интересно като се  върнах от Шотландия и се събудих сутринта с Кас + Мег в леглото. Преди да замина изкарахме една вечер с нея, но тя се криеше и едва вървеше. Сега си спим тримата и сутрин ни раздава целувки тя.
Вачко е бил много сладичко бебче. И аз бих избрала него от двамата на снимката.

# 413
Дайте си още време. Дори да ти изглежда  в свои води й трябва време да схване "порядките" в новия дом, а пък е и бебе. Отделно Нейо се чуди "какъв е тоя навлек, дето краде времето на мама и иска да ме измести". И при нас в началото беше трудно. Голямото хем много се зарадва на бебо като го видя, хем ревнуваше и го натупваше на лягане и ставане. Криеше си всички играчки и ги пазеше. За някой "деликатес" от пътя направо озверяваше да го докопа първа. Малкото му се играе и досажда, тя иска да лежи - айде пак бой. Дори няколко пъти му разкървави носа. Мислех, че няма да се спогодят, но да чукам на дърво вече избледняха тези моменти. Или поне са много рядко и първо му изръмжава предупредително, а не се спуска на секундата.
Не, че съм някакъв спец, но ще пиша все пак.
Обръщайте внимание и на двамата. Както са писали минимизирай шансовете за вражда за някоя играчка или лакомство.
Веднага коригирай доминантните изблици, но гледай да не е караница за голямото = гушкане за малкото. Така още повече ще се изнерви и ще се насъсква срещу нея.
За двоен повод и аз мисля, че ви е рано. Ние още не сме го усъвършенствали.
И друго май щях да казвам, но ми се изпари в този час.

# 414
Не я давайте, после ще Ви тежи! Особено с непознати, ще си изтрият профила, ще спрат да ви отговарят, недейте.
Аз една седмица след като взех моето куче плаках,викам си ужас, какво направих.Не беше обмислено, видях го и го взех. Рев, рев, много ме беше страх, че няма да се справя и не мога. По същия начин под емоция пуснах обява, само че за да бъде публикувана , изискваше одобрение от админ. Мина ден, два, три, аз забравих за обявата. В един момент я одобриха и започнаха да ми пишат хора. В този момент осъзнах, че аз вече обичам това куче и никога не бих се разделила с него. Извиних се на писалите, изтрих обявата и така вече една година Simple Smile

# 415
Донси, направи така, че да си спокойна и щастлива, че гледаш едно или две кучета. Не си разваляй спокойствието. Видях обявата и ви подкрепям. Дано бързо се намери някой да я осинови! Домашният любимец е да носи радост, щастие когато го гледаш.

# 416
Ами тя си се чувства добре, въобще не е стресирана, свита или нещо такова. Даже се репчи на Нейо, лае го, той отвръща, тя му скача, той я ступва, тя квичи, той лае още повече. 😶🌫
Аз тук имам едно предложение за подобряване на нещата: поведението на малкото куче спрямо голямото (за възраст говоря) трябва да се коригира от теб. Малкото куче щом се дължи безпардонно и арогантно трябва ти да го коригираш. Така ще се понаучи, че сте първо стопанина, после децата, накрая възрастното куче и тя последна. Ако ги оставяш сами да се оправят както в случая тя арогантно му се зъби, той ѝ реагира, тя квичи, така оставяш на възрастното куче поле за възпитание на малкото, а не е редно. Щом стопанина бездейства (не казвам, че е така, казвам да се обърне внимание) голямото куче взема решения по възпитанието на малкото. С времето то може да започне да взема решения за неща, които “рангът” изобщо не му позволява. Моят съвет е да коригираш неправилното поведение на малкото куче. Така и възрастното ще бъде по-спокойно и се надявам и лаенето да се намали. Малката не трябва да досажда, да му ляга в леглото, да краде играчки, да се закача, да краде храна, да го лае и ръмжи … за голямото куче е важно да знае, че вие вие владеете положението. Така и малкото ще разбере къде му е мястото. Успех!

# 417
Аз си мисля,че за 3 дни не могат да се очакват чудеса. Все пак 2ма човека и 2 животинки имат да се напаснат едно към друго.
Да, кучето е да носи щастие,но ще излъжа ако кажа,че първите дни и седмици при нас след взимането на Мейпъл бяха щастливи.
Време трябва.

# 418
Ох, и ние имаме постоянен козинопад, какво ли не сме пробвали, то ресане, гранули, добавки, нищо не помага. При нас е страшно след хапчето за обезпаразитяване, което е за вътрешно и външно.

Не знам за какво куче става въпрос.

При нас /голдън ретривър/ имаме два доста сериозни момента с космопад, които са и доста продължителни. Шегата е, че голдъните си сменят козината два пъти годишно - по шест месеца!!!

Помага изкъпване - с водата пада голяма част от излишните косми.

За добавки съм чувала Биотин, но не сме пробвали.

Нашата лудетина е голям пинчер. 😃
Пробвали сме с какво ли не, скъпи гранули и добавки,фурминатор,лепки за дрехи а като я къпя, което е на месец веднъж, в банята е нещо страшно.
Разбрахме, че е от хапчето за обезпаразитяване, но и без него не можем защото тя ходи в гората и ни мъкне страшни добитъци, дори и зимно време.

# 419
  • тук-там
То разните там правила е лесно да напишем, но на Донси сега и трябват практически съвети. Конкретни неща, които може и трябва да прави. Аз си мисля, че е съвсем ясно и нормално малкото куче да се учи от голямото. Естествен процес. По-скоро Денси нищо не бива да променя спрямо голямото. Да си карат рутината, а малката естествено ще започне да копира. Най-важното, което трябва да се помни: новодошлото следва да се адаптира и интегрира, а не обратното. Аз например ги въведох в играта, като започнах да подхвърлям топката ту на едното, ту на другото. Като бях научила по-голямото да стои и да чака, а малкото започна да копира. И така и до ден днешен, им казвам да стоят, изричам името на едното, то ме поглежда и застава нащрек. Разбира се, отне време. Но играта помогна за интеграцията и да свикнат едно с друго.

Общи условия

Активация на акаунт