Любители на кучета - 147

• 22 625
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • под тепетата
Този съвет за неутрална територия ми хареса.

# 391
  • Бургас
Съчувствам Донси! Пипин и Ева заедно на разходка е рецепта за изяден пудел, нищо, че вече е три пъти колкото него и минава прав под нея.
На нея и се играе, той я хапе предупредително. Тя не вдява и става чудо. Просто му е къс фитила на момчето. Буквално хвърчи бяла перушина. Дъртьо, докато я види и е в пълна бойна готовност (добре, че е кьорав). Разбирам го идеално. Той е на 13 и диво, бяло агне му пере лапи в главата.
При вас поне са две джакчета и има нишан да се сработят нещата.
Те хубаво ли се бият или просто си наместват чакрите? Ако не е бой на кръв, ги остави да се разберат. Един хубав двор и да сработват. То ръселската игра е странна работа. Все едно две заредени бомби се блъскат една в друга и само се чудиш кога ще гръмне. Когато се разберат, тя бързо ще се учи от него къде се пиша/ака.

Аз прочетох последните страници набързо, защото у нас е ужас. Малкия е с проклетия вирус, който прави пневмонии за 4-5дни, съответно е с двустранна вирусна пневмония и хвърчим по лекари.  Брат му беше същата история преди три седмици.
Ева е с гиардия и дриска(за щастие успява да стиска за разходка). Съответно цялата къща се дезинфекцира. Трябва да я мия след всяко ходене (аз винаги бърша дупе до снежно бяло) и откачам. 30 минути мия и суша гъз, давам антибиотици във всяка уста, която набарам, правя инхалации….да минава и дрисла и кашльо да се стягат вече.
Скрит текст:
Сутрин, след лекарства се отглеждат в кучешкото ложе.

# 392
  • тук-там
Донси, горе главата! Бързо ще свикнат един с друг. Сигурна съм. Започвай да обучаваш малката. Работи и с двамата. Команди, игра с топка, тренирай разходка с двама. През цялото време редом и наградки. Ако трябва през две крачки. Очен контакт, команда, наградка. И с двамата едно и също. Временни са ти проблемите. Скоро ще ни се похвалиш. Сигурна съм.
Локи (в ляво) и братчето му (червено мерле) непосредствено след чипиране:

# 393
Честит да е Вачко! Още много години да му правите вкусни тортички и сьоНга да има на корем.
Нямам опит с гледането на две кучета едновременно и не мога да помогна, но при всички положения ще им трябва време да се напаснат, а и вие да се напаснете с Миа. Не може ли да ги разхождате заедно с детето? Като видите, че се карат коригирате поведението, обаче всеки разхожда по едно куче и така, докато свикнат да се разхождат заедно.

# 394
  • Враца

Вачи, душа, ама тя тортата по-голяма от теб! Излапа ли я, ти, малък чревоугоднико? Да си жив и здрав още двайсет торти за РД да изядеш! Heart

На две равни части Simple Smile
Синът ми пак мрънка, че приличал на гюле.

Честит да е Иванчо! Дълги години да краси и озвучава къщата!

Само краси, не се обажда изобщо Simple Smile

Вие Вачи от къде го взехте?

От една обява от Плевен. Човекът е собственик на майката и бащата. Имаше момченце и момиче .
Аз по принцип си търсех пудел , но и едно  Кавалерче си уговарях (същото като Кас Heart )
Ама като видях Вачо Heart Heart Heart  и веднага се свързах със собственика и се оказа, че същия ден , след половин час тръгвали на път и ще минат през Враца (от Плевен са хората). Веднага им поръчах да го транспортират и Вачо се появи. Жената се разплака, не и се даваше даже обмисляли да си го оставят. То и на мен ми се доплака , като му видях размера на живо, бях сигурна, че вкъщи ще го унищожим..

Ей, на тези снимки го видях:

Ето, със сестричката му (всички ме убеждаваха , че тя е по-хубава, ама аз вярвам в любовта от пръв поглед! ) Simple Smile

За пръв ден у нас:

Той, за разлика от мен, изобщо не беше стресиран. Спа си сам в стая, не е мрънкал, не е джафкал. Не сме затваряли вратите, просто го беше страх да слиза от килима. Така прекара около 2-3 седмици. Само на килима! Simple Smile

Направили му бяхме заграждение, като го сложихме там взе да скърца и го извадихме и му дадохме пълна свобода. Това е .

# 395
  • Бургас
Ева не е скимтяла от ден едно, но Пипин плачеше много. Него си го взимах до мен. Спеше в кашонче до спалнята, а аз спях с едната ръка провесена и го гушах. Спеше ми в шепата момчето.

Според мен ще свикнат до седмица, две, но за двоен повод ще са готови едва когато се напаснат. Ева и Пипин вървят отлично, ако ги водят двама човека и тя се е набягала, защото той е твърде стар за нейното темпо. Но Нейо е доста по - млад от Пипин.
И това ще мине и ще са си комбина. Просто ръселите са си ръсели до последния косъм, на върха на опашките си.

Само като се сетя за ръселски косми * 2 и ми става мъчно за прахосмукачката. Всичко друго ще е супер според мен.

# 396
  • под тепетата
Ох, че ми е сладко сутрин кафето с тез курабийки , дето ги показвате! И Локи със сестричката му и Вачи с неговата!
MeMyselfI, зарад теб обявявам, че вече официално Ози е с нова порода - ръсел! Няма такова ръсене на косми, ей!
Ой, сега прочетох за здравословните ти неволи вкъщи. Бързо да се оправят и дете, и куч!
Скрит текст:
Покрай Локи се сетих за една история с познато момиченце от Перник. Идва и ми се похвали, че вече може да казва правилно Л, щот при моя мъж например би звучало като Уоки. Това в кръга на шегата ей, да не ми се обиди някой! За протокола - мъжът ми не е от Перник Laughing.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 11:51 от bilqna_69

# 397
обявявам, че вече официално Ози е с нова порода - ръсел! Няма такова ръсене на косми, ей!

И Тайра се нарежда до Ози.Даже ще го бие на тази "игра" 😑 Ни ресане, ни грууминг, ни храна, ни добавки, нищо не помага.Сутрин, обед и вечер се чисти вкъщи.Тя и Божидарка ѝ помага, ама тя други неща ръси.Вече съм с 3 прахосмукачки 🤣

# 398
  • Бургас
Ръсльовците или поне моя, не ръсят толкова козина, колкото овчарка, голдън или хъски, но косъма им е остър и твърд. Няма вадене от по  - дебели килими, а той обича да наня на най - пухкавите.
Преди да вземем сушилня имахме косми и в гащите и чорапите. Ей, няма такова целодневно напомняне, че имаш куче. Kissing Heart
Сега сушилнята ги дели от дрехите и бива. Няма вече нежен сърбел къде ли не.

Днес ситуацията с Евелиненото ако и кашлицата на детето изглежда по - добре. Дано до Коледа да са здрави и двамата.

# 399
  • под тепетата
Мда, имам база за сравнение - Лео мята пух два пъти годишно, а Озю - ежеминутно от острите къси. За празниците ще сте във форма, оздравели!

# 400
Аз защо си мислех, че Вачи е подарен от съсед и кръстен на него (Иван)? Или друга потребителка го е разказвала? Rolling Eyes

# 401
  • София
Ние сме си решили проблема с килимите - нямаме нито един.
Така или иначе с нашето йорки проблем с косми нямаме. Ние ръсим повече коса от него. Relaxed

# 402
Къси черни косми имаме навсякъде, дори по чиниите и по сапуна в банята. Преди Зара котешките косми ми бодяха очите. Сега от Зарината четина не виждам нито един котешки косъм. Simple Smile

# 403
Ох, и ние имаме постоянен козинопад, какво ли не сме пробвали, то ресане, гранули, добавки, нищо не помага. При нас е страшно след хапчето за обезпаразитяване, което е за вътрешно и външно.

# 404
  • Враца
Аз защо си мислех, че Вачи е подарен от съсед и кръстен на него (Иван)? Или друга потребителка го е разказвала? Rolling Eyes

Аааа, така е, така е !

Само че, аз съм си го избрала, но съседът Иван го е заплатил и подарил Simple Smile

Имах право на избор от всички породи и всички видове кучовци, даже родословни, с всичките им сертификати и титли.
Ама ей на - Вачи ми взе сърцето. Heart

Общи условия

Активация на акаунт