Любители на кучета - 147

• 22 554
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Абе по едно време се беше поналяла, защото й удвоих гранулите. Наивно смятах, че като й давам да яде повече, ще спре да търси боклуци навън. Блажени са вярващите! Та сега пак гранулите са два пъти на ден, колкото да покрият дъното на купата.
Наистина е лъскава, не спирам да давам рибено масло, или геритамин, или сега поръчах Омега 3-6-9. Редувам ги, но всеки ден има по една капсулка към храната. Има ефект, определено!

# 661
Привет от нас със Съни. Ние ви поизпуснахме малко, от време на време поглеждам темата да се радвам на кучовците. Включвам се с въпрос,защото съм много раздвоена. Търсим си ново попълнение към животинското ни семейство. Дъщерята ми е надула главата за малко, бяло куче. Някои знаят преди да вземем Съни тя пак си искаше такова ама на мен хъскитата са ми слабост та взехме хъски. Сега обаче дъщерята иска да я разхожда и да тича с нея обаче онова диване не може да го удържи на повод щ, а като тръгнат да тичат из двора няколко пъти я събори на земята и нея почва пак да я е страх от кучета. Мислех,че ще се кротне малко ама си е същия слон в стъкларски магазин,помита всичко по пътя си. Разглеждах официалния сайт на клуб на шпицовете и от там развъдниците, но в тези,които има там кученца са все черни или кафяви, а тя е категорична че иска бяло. Намерихме едно в Поморие, жената пише,че имат родословие FCI и ще ми покаже документи при желание за закупуване на кученцето, но дори и да ми ги покаже аз как мога да съм сигурна,че не са фалшиви. Направо не знам какво да направя? Някой да има информация за истински развъдник за померан или малък шпиц?

# 662
  • Варна
“Една жена от някъде си” не звучи обещаващо. Питайте жената как се казва развъдникът и може да проверим дали е регистриран. Освен родословие, кучетата от легитимни развъдници трябва да имат и медицински тестове за най-често срещаните проблеми при породата. Родителите им - също.
На колко е дъщеря ви? Шпицовете и помераните не са най-добрият избор за малко дете. Много са чупливи и често проявяват агресия. Изискват сериозно обучение. Козината също е претенциозна и изисква ежедневно ресане и ежемесечно подстригване.

# 663
Във фейса е Elizabeth pride kennel. Знам за изследванията и другите документи,но въпроса е че може да се фалшифицират много лесно и не можеш да си сигурен.
Дъщерята е на 6 години и ще се справи с малко кутре. Нея съм си я обучила и знае какво и как се прави. Преди 2 години взехме Съни, в последствие вече имаме 3 котки вкъщи и е много грижовна към всички, но си иска да излиза и да си разхожда куче. Имаме опит с кучетата. Досега само 1 ми е било от развъдник взето преди повече от 25 години, другите са все осиновявани от улицата и Съни,която ни е подарък, но не е от развъдник.

# 664
Поздравления, че си научила и детето си на любов към животните!
И аз не препоръчвам померан или шпиц, ако трябва тя да се грижи за кученцето. Не за друго, но козината иска всекидневно разресване и почистване, че лесно се сплъстява и цапа. На мен са ми симпатични чихуахуа, големи сладури са. При тях има бели. Само давам непоискан съвет, но ако се включиш и ти в поддръжката на козината, зарадвай го детето с шпиц.

# 665
OOOOO patenceto_, най накрая се появихте бре! Айде липсвате в темата, доста време ви нямаше! Давай снимка на Съни! по другият въпрос не мога да дам съвет или идея!

# 666
Чихитата са сладки, но са също доста крехки, а пък са и по-дребни от средностатистическа котка, та може и котките да го тормозят. А защо точно бяло иска? От някакво филмче ли е?

# 667
Аз съм отгледана с кучета и сега гледах да науча и децата с любов към животинките. Малката беше още в проходилката и прибрах есна бременна котка в гаража да роди и да се грижим за котенцата. Но за съжаление едно по едно изчезнаха. Миналата година взехме 2 бели и решихме да ги гледаме вътре за да не изчезнат и те. Преди няколко месеца се появи при нас едно шарено и него го прибрахме.
Чихуахуа не ни харесва, сладки са, но не е нашето.
Не знам защо иска бяло куче, явно си й е любим цвят. Показвам й и други породи и цветове, радва им се, но казва,че не иска, а като види бял померан и казва ето такова.
За грижите е ясно,че и ние ще се включим няма как да оставя само на нея,че иначе ще остане без козина(дай само да реши котките) и ще бъде като топка да се търкаля от преяждане.
Реа снимки на Съни почти нямам, понеже дзвера не дава да го снимам. Мога само да ви се оплача колко "лоша". Взе да застудява, но вътре не иска да седи, дори и в къщичката й не иска да влезне. Реших да вкарам в клетката едно пале(поредното) и отгоре сложих одеало, нашата за нула време го разкъса. Сложих й ново с коледни мотиви  и него го накъса на малки парчета и го разхвърля из цялата клетка. Жената на брат ми се смееше и вика "ми тя е искала коледна украса да си направи"

# 668
Хъскитата обичат много студа, колкото по-студено толкова по-добре. Simple Smile
Аз бих отишла в приют или бих гледала обяви, в които търсят дом на някое дребно бяло кученце. Вече се убедих, че от улична превъзходна порода по-добри същества няма. Умни, кротки, здрави и благодарни от сърце на стопаните си.

# 669
Моята мечта е малиноа. И снощи мм ми показва едва хубавица, в приюта, от който е взел Кардю. Само ако знаете какво изкушение е. Но не можем. А и съм казала, че след Кардюхата ще се вземе по-дребно куче. Детето иска френчи и аз съм навита. Но малиноа.....еееех. Това са невероятни същества. Ма да си помечтая поне може.

# 670
На мен не ми харесваха преди, но с времето се убедих, че наистина са невероятни кучета (малиноа).

# 671
Не е ли по-добре да се търси куче, което да се разбира с Хъскито и да отговаря на неговия темперамент? Защото ми се струва, че от декоративните малките няма да стане пръв приятел на хъскито. Освен това ако единият живее в клетка, а другият го водят на разходка виждам и там потенциал за промени и в поведението.
Хъскито е спортист, трябва му ежедневно движение, много натоварване, отбор. Едно такова малко кученце не може да издържи на темпото. Бих му избирала приятел, с който поне малко общи неща да имат, куче активно, също с ловен и спортен дух. И тогава става трудно. Един бял Самоед примерно, но не е от най-малките, или кокер бял. Обаче ако вземете второ куче и живеят разделени ми се струва, че на хъскито хич няма да му е добре без другарчето му. За други малки, бели и подходящи не се сещам.

# 672
Кардю, френчитата са ми едни от любимите кучета. Тези сумтящи, трътлести, опулени и супер любвеобилни същества. Обачеее... много са болнави. Направо си абониран за ветеринаря. Simple Smile

# 673
Френчетата и мопсовете не миришат ли по специфично? Оня ден галих едно на улицата, ми.....доста странно миришеха ръцете ми след това. Берга е на двора, с остър косъм, но не мирише баш така, по приятно е според мен Simple Smile С мопс съм си играла също, доста силна миризма имаше....да не ми се сърдят съфорумките с тези породи, на мен обонянието ми си е по силно Simple Smile

Гледала съм малиноа преди много години, много енергични кучета са, трябва много разходки и движение да имат, много, аз лично немам нерви вече. Бергичка ми взима всички сили.....

patenceto_, щом детето иска такава порода, вземете й! Аз още съжалявам, че не взех пудел, заради много пари който са. Струва ми се, че живота ми щеше да е една идея по лесен от сега.

# 674
Di Soleil хъскито като порода е устойчиво на натоварване и ежедневни километри ходене, но за да се случва това си трябва тренинг. Преди 2 години когато я взехме беше с идеята да я гледаме вътре/както съм гледала предишното хъски/, но тя не искаше да седи вътре, затова й направихме хубава клетка с къщичка/която ползва само лятото/. Това сега ще бъде вътре пък може и хъскито да происка да бъде вътре. Водим я на разходка, но много се дърпа и няма как дъщерята да я води затова или ние с мъжа ми я води или сина ми. Ще вземем на 100% померан и ще се разхождат заедно пък за игра в двора или съвместно съжителство ще видим как ще е. Преди 2 години малката искаше малко бяло куче, но тогава моето желание за хъски надделя и затова сега съм длъжна да изпълня нейното искане. Плюс това тя е супер ентусиазирана и с такова желание го чака. Покрай празниците близки й дават парички да си купи нещо, а тя им казва,че ще си събира паричките да си купи истинско бяло кученце.

Общи условия

Активация на акаунт