Адаптирано мляко при тих рефлукс

• 1 051
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, бебка прави два месеца утре и е от няколко дни само на адаптирано мляко. В болницата ѝ даваха Humana 1, но после го сменихме с NAN Supreme Pro 1. По мое мнение има тих рефлукс и го обсъдих с педиатъра, като според него щом не повръща на фонтан няма проблем и няма нужда от смяна на млякото. Аз обаче не мисля така защото детето от няколко дни се мъчи докато пие, обръща глава настрани след първите 60-70 мл и се извива на дъга щом я вдигна. С трудности едва успява да изпие 120мл. Вярно е, че наддава що годе добре и не повръща, но мен не ми се иска да се тормози след всяко хранене да ѝ се връща храната и дори след час-два след като си е легнала. От няколко дни давам на няколко хранения Aptamil Comfort (от английския), но не знам дали това е най-удачния избор. Ще се радвам да чуя и вашите мнения Hug

# 1
При бебетата обикновено до 6м имат лек рефлукс, тъй като една клапичка не е затворена. Ако Вие имате притеснения, защо не посетите гастроентереолог, който да предпише правилно лечение, ако има проблем. По принцип на пазара има антирефлуксни млека.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 19:21 от Candlelight

# 2
  • София
Моят малък син доскоро беше с доста изявен той рефлукс.Връщаше рядко, на фонтан никогаз но пък много го плашеше и дразнеше това връщане и доскоро  го чувах, как му се връща и той отново динго преглъща.
По време на кърмене се извиваше на дъга и плачеше, изобщо имаше един период ,в който си му беше голяма мъка.
И понеже при кърмено бебе, последното нещо, което се препоръчва е минаване на адаптирано мляко ,включихме сироп Гастротуз повдигнах матрачето, кърмех бебето в по- изправено положение ,вдигах го често да се уригва (ако се е случвало да давам адаптирано мляко или кърма от шише, давах от биберон с малка дупка, детето до ден днешен се храни с биберон за новородено, ако се наложи да пие от шише).и след хранене не го слагах веднага да ляга, ами го позадържах малко изправен.
Това бяха съвети, които ми даде онлайн детски гастроентеролог и значително облекчиха състоянието.
Детето е вече на 5 месеца и усещам че вече почти го е израстнал.Търпение!!!
Вие все пак може да си минете на антирефлуксно мляко, това пък при вас е най-най-лесното нещо, което можете да направите!
Там вече не съм наясно дали Comfort или AR формула ви трябва на Аптамил.

# 3
  • Бургас
Аз обаче не мисля така защото детето от няколко дни се мъчи докато пие, обръща глава настрани след първите 60-70 мл и се извива на дъга щом я вдигна.
Това може и да са колики

Общи условия

Активация на акаунт