Онлайн магазин Тему (Temu) за България - тема 11 - Декември

• 42 291
  • 908
  •   1
Отговори
# 645
На мен не са ми искали снимки, но рекламациите са ми били веднага след доставката при отваряне на пратката, а не 2-3 месеца по-късно. Редно е след толкова време да поискат нещо. Те няма как да знаят дали така е пристигнало или вие сте го повредили след толкова време. Според мен нищо не може да направите вече. Те даже как така и ви искат снимки. Просто трябва да приключат казуса с довода, че поръчките са стари.

# 646
При заявката за връщане - питат за причината от списък и след това има каре да се качи снимка. Не може да се продължи натам без нея. Ще попитам бота все пак, но, да, минало е време. Ще пиша тук какво ми е казал Simple Smile

# 647
На мен винаги ми искат снимка. Стойността не в гаранция. Вчера си искаха гривна за 1.15 лв. Друг път не са искали връщане за неща по 20 лв. Може да е алгоритъм, но досега не съм му хванала логиката. Може би е по-глобален, не само за конкретен потребител.

# 648
Срам ме е, в крайна сметка след малко помощ от друг човек, конзолата ми тръгна и работи. А те ми върнаха парите и аз даже направих поръчка.
Изтрих си ревюто (което още не е проверено) и оставих 5 звезди, но все едно съм я откраднала.
Но пък не беше нарочно - вчера търсих нужната информация (за да я пусна) в описанието и като не я намерих (а освен това се паникьосах, защото имаше отрицателни ревюта и някой друг също се оплакваше, че не тръгва), натиснах чата, при което без да питам нищо ми излезе тази поръчка (която се състои от конзолата и едни стикери) и въпрос - "Проблем ли има с тази поръчка?", писах "да" и те веднага предлагат да връщам или да си взема парите без да връщам. Е, ако беше човек, щеше да ми обясни как да я оправя (може би) и нямаше да ми даде парите...

# 649
При заявката за връщане - питат за причината от списък и след това има каре да се качи снимка. Не може да се продължи натам без нея. Ще попитам бота все пак, но, да, минало е време. Ще пиша тук какво ми е казал Simple Smile

Пишете като оплакване на бота, а не като заявка за връщане. То какво ще връщате като нямате продукт насреща? Аз съм писала, за да се оплача, а не да връщам продукт. Реално нещата могат да се ползват, но са повредени и ме дразни, че съм платила пари за тях. Оплаквала съм се, за да поискам компенсация, а не да връщам. Те са ми връщали парите без снимки. Тези неща, които искам да върна (неповредени) си връщам без да се обяснявам. Явно като искате да върнете нещо, искат снимка, за да знаят какво да очакват. Някаква такава логика намирам. А като само се оплаквате от нещо, връщат парите без много обяснения. Но всички оплаквания (за 3-4 продукта от 15 поръчки общо) са ми били в рамките на 1-2 дни.

# 650
greenbabybee, постави се на мястото на Тему. Би ли върнала парите на някого без доказателства?
Ще чакам с интерес какво ще ти каже ботът.
Имам някои неща, които със сегашните знания бих върнала, но е минало доста време и вече не става. Blush

# 651
Здравейте, знам, че е имаше по нагоре, но са хиляди мнения и не намерих, търся детски фото принтер, ей така за лиготия, 😀, то качество е ясно, че няма как да има, а и не търся. Благодаря.

# 652
Здравейте, знам, че е имаше по нагоре, но са хиляди мнения и не намерих, търся детски фото принтер, ей така за лиготия, 😀, то качество е ясно, че няма как да има, а и не търся. Благодаря.
https://share.temu.com/ReC7q1Sd0bA
Купила съм го за 17,60. Също купих ролки хартия - обикновени, цветни, самозалепващи се (да има).

# 653
  • Плевен
Здравейте!

Присъединявам се и аз в темата, като пазаруваща в Тему. Последните 3 теми съм ги изчела всичките и научих много от вас, за което съм ви безкрайно благодарна! Hands Pray

Насочила съм се към робота за прозорци, който много от вас вече имат, както и към една безжична прахосмукачка, за която също прочетох тук добри отзиви.
Чудя се обаче дали след нова година ще се намалят цените макар и малко? На какви цени бяха, когато ги купувахте, ако си спомняте?
Едното ще го взема с 80 л. кредит и вероятно ще го купя пак с промото за връщане на кредит, заради другия продукт. Просто се чудя дали да изчакам януари или цените им са си такива и няма да претърпят съществени промени.

Бих се радвала, ако някои от вас се сещат и споделят.
В момента робота за прозорци е 213,37 лв, а прахосмукачката е 203,94 лв.

# 654
  • София
Бях поръчала и преди 2 седмици дойде машинка за плетене за племенницата.  Вчера и я дадох, пробвахме я, обаче дали така дойде или я напънахме, има малко пукнато. Първо през връщане на стока пробвах да кача снимки и да напиша, че е счупен, а те поискаха да върна машинката, но детето си я искаше и така. Позалепихме я.
После писах на бота и ми предложиха възстановяване без да връщам. Очаквах само част от сумата, а те пуснаха цялата.

# 655
Хванах се да науча свекърва ми на price adjustment, но покрай това се оказа, че от стари поръчки (октомври-ноември) е получила две счупени неща. Исках да направим връщане, но тя ги е изхвърлила. Предполагам, че тему ще върнат кредит и няма да си ги искат - при мен винаги е ставало така. На сума около 15лв всяко са. Та при опита за връщане ни искат снимки, но тя ги е изхвърлила отдавна без да ги снима. Мога ли някак да помогна или да го оставяме така? Ботът дали ще ме разбере?
Връщам често - посочете за причина - Неточно описание на уебсайта и не е нужна снимка. Може да връщате до 90 дни. Правила съм го - работи. Скоро връщах от стари поръчки - върна ми парите веднага. Но зависи от търговеца, някои искат стоката обратно.

# 656
  • Асеновград
А аз се чудя някой правил ли е рекламация, за стока дала дефект. Калъфа за таблета е започнал да се разлепя. Вече е минало времето за за връщане, тук по скоро е рекламация, но не намерих такава опция. Цената му беше около 30 лв. дойде септември.

# 657
Имам чувството, дано не греша, че се тиражира версията, че Тему връщат пари без да си искат нещата. Ако е така, не се сърдете, че вече и за стотинки ще си искат всичко. Защото явно доста хора злоупотребяват.
Като искаш да върнеш артикул, първо му пазиш опаковката, второ прилагаш снимки, ако има липси, дефекти и прочие.

# 658
Имам чувството, дано не греша, че се тиражира версията, че Тему връщат пари без да си искат нещата. Ако е така, не се сърдете, че вече и за стотинки ще си искат всичко. Защото явно доста хора злоупотребяват.
Като искаш да върнеш артикул, първо му пазиш опаковката, второ прилагаш снимки, ако има липси, дефекти и прочие.

Подкрепям мнението.
Аз даже предпочитам да върна, когато нещо не ми харесва или не е точен размер. По-добре да се купи от някой друг и да се ползва, отколкото да го подхвърлям насам-натам. Дори имам някаква блуза, която не си поискаха (беше ми голяма), ще я снимам и ще я пусна някъде за подаряване.
Връщали са ми пари да счупени при доставката неща, за които даже ме е яд. Една кутия, каквато ми трябваше, дойде спукана. Е, купих си от домашни потреби подобна, ама.....

# 659
Днес си взех и другата част от поръчката от 6 Декември.
Котешка светеща каишка със звънче и светещ мини пясъчен часовник:

https://share.temu.com/dyuTO8GKCeA
 https://share.temu.com/gVP6GbpJ5iA

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 16:09 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт