Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Декемврийска вещерска и спортна

  • 70 595
  • 2 206
  •   1
Отговори
# 2 130
  • Мнения: 1 237
Бюти, по - добре е, благодаря, че питаш! Не е вдигал температура от завчера и кашлицата нямалява.
Другите болнички също да се оправят!
Забърквам бисквитена торта с маскарпоне, че е лесна. Пица, свински врат в гювеч и картофено пюре от мен. Стига ни толкова.
Трябва да се замъкна до пощата, че имам пратки от Тему. Проверих одеве в сайта им дали работят и там пишеше, че днес и утре почиват, а преди малко получих обаждане от тях, че си работят до 15ч.

# 2 131
  • София
  • Мнения: 10 848
Злати, много ви се събра с Тролчето! Да действа бързо АБ и всички болести да останат в тази година!

Бюти, много лошо с това коляно! И твоята мама е инат. Моята беше същата. Уф! Дано не е сериозно!

Сърми и аз няма да откажа отново, ако има кой да ми ги направи. Animal Pig Но пък са с ориз, а уж се храня нисковъглехидратно. По празниците си наруших режима. Ще се взема в ръце .

В офиса съм. От сутринта все имам драми с техниката. Напред и интернета спря. Звъннах на IT отдела и обяснявам "на онова бялото мига едно червено". Последва мълчание и се усетих, че обяснението ми е велико. Явно колегата реши, че съм безнадеждна, защото си спести всякакви по-нататъшни опити да достигне до същината на проблема. Каза да работя на флашка днес и приключи с мен.

Сетих се още нещо по повод сармите. На младини често ме пращаха в командировки във Видин и региона. Покрай командировките се бях сприятелила с доста хора в онзи район . Между тях имаше и няколко, самоопределящи се като власи. Те често ме канеха на гости. Сарми се сервираха задължително на всеки празник, всеки път когато има гости и отделно си ги правеха често в ежедневието. Също и на погребения май ги правеха.  Бяха изненадани като ги попитах не им ли писват толкова често да ги ядат. Ама пък ги правеха вкусно. Така и не взех рецепта и сега съжалявам.

# 2 132
  • Мнения: 4 384
Панди, благодаря, това си пожелавам и аз 🤗
Моите майчини баба и дядо са бг преселници от Северна Добруджа, даже си чаткаха на румънещи, като имаше тайни работи за обсъждане (светла им памет!) Ще взема от майка нейната рецепта и ще ти я пратя, може би ще се доближава.

# 2 133
  • София
  • Мнения: 20 020
Аз лозови сарми правя често. И пълнени чушки и тиквички и домати.
Може и без ориз.

# 2 134
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 974
Минавам със скоростта на пътния бегач, но вярвам ще ми простите. Пак и отново. Simple Smile

Искам сарми, в тенджерата, с мноооого сосче, със свинска кайма...с една дума - мечтая. Ама няма.

За имат майки с проблеми в колената не искам да слушам. След сума ти убеждаване мина на половината прегледи и каза, че не е съгласна на операция. Като я попитах какво трябва да е оперира - не била чула. Може би коляно, може би тазобедрена става. Sad
И вече е минала на прегледи,  няма да ходи пак.

Кой спомена маков сладкиш? Бившата свекърва правеше чуден сладкиш с много масло и много мак. Твърдо отказа да даде рецептата. Жива и здрава да е.

Пиша сега, че не се знае ще има ли време после.
Всички болести и ядове да оставите в старата. В новата влизате само със здраве, усмивка и надежда. Късмет също. Simple Smile ако можеше и излишните килца да останат в старата, ехееее...

# 2 135
  • София
  • Мнения: 20 216
Добър ден.
Бързо да оздравяват болните.
Сарми не правя и не ям, със зеле.

# 2 136
  • Мнения: 14 420
Имам една рецепта за сарми, която започва с думите:
замесете 2 килограма кайма с кимион, чер пипер и кафяна чашка ориз. За онези станимашките ню-ню, дето след 50-тата губя търпение да ги вия.

# 2 137
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 974
Ужас! За бой съм.
Познайте кой забрави, че днес стават 25 години мирно съвместно съществуване с моят ненагледен!
Пак добре, че първа се сетих, щото ако той се беше сетил първи щях да бера срам.

Сега трябва да проверя каква годишнина е това.

# 2 138
  • София
  • Мнения: 10 848
ДобрЕ, честита годишнина! Все така мирно да си съжителствате, да се обичате и подкрепяте, да сте здрави и щастливи!

# 2 139
  • Мнения: 4 384
ДобрЕ, 25-години не са ли сребърна годишнина?
Да се обичате и да сте заедно още дълги години. Горчиво! Wink

# 2 140
  • Мнения: 7 109
Добри,да илядите заедно в сговор и разбирателство!
На Шефа сопола не му пречи,че да намери лед,вода,и да бърка кал.И умен,гони ме,да не го гледам,че супа прави 🤭
Сарми тази година още не съм яла.И няма за кога се.Понеже само постни харесвам,а за мен само не ми се занимава.Свеки прави станимашки за другите.Сега ври поредната тенджера за сезона.
С яденето за довечера съм почти готова май.Само скарата остава,но Скъпия се занимава с нея.Той пък е на работа,и май ще си го откара до последно.Нищо чудно и да закъснее 🙄
Сега,имам проблем.Голям винен 🤐.Съвети за спасяване не търся.Допитах се до технолог,но вече е изгубена кауза.Поне за следващите години ще си имаме не едно,а няколко на ум.Та,някой правил ли е домашен винен оцет?Ако да, моля за точни и ясни насоки,даже може като за блондинки.Не е спешно,когато изтрезнеете/сготвите/се наспите и т.н.Благодаря предварително! Излишно е да казвам,че ми се реве,нали.Но,каквото-такова.

# 2 141
  • Мнения: 7 937
Бъдете здрави и дълги години заедно, Добри!

След една кротка Коледа със семейството и близък приятел немец, се вейнахме с колата към БГ. Средният синковец остана вкъщи, любовта е по-силна от всичко. Но пък първородния си взе гаджето с нас и сега е интересно да наблюдавам БГ през, така да се каже, девствени за тукашните гледки очи. Старците ми живнаха покрай младите, голямо угаждане пада.
Тази вечер салатки и мезенца, руската е задължителна. Новата година не може да дойде без руска салата, амакактака?!? Пържоли също, вратни, от свине отглеждане на открито в планината. Няма да правим геройства с готвенето, мързеливата ще е.
Не мога да си представя да ми се доядат сарми с кисело зеле през лятото, както и руска салата. Те си вървят със зимата.
Ах, Ренко, дочетох. Мъка е туй, много съчувствам. Дано някой даде акъл. Караме на домашно червено ние тук, срам ме е да споделя количествата, но е разкошно и ми е ясно колко ти е зле сега. Татковото пием ние основно, но и надонесени вина от приятели и съседи. Тази година добра им е реколтата.

# 2 142
  • Мнения: 13 702
Добре,сребърна!Честити 25!
  Аз ще ти дам моята рецепта за маковия сладкиш,ама не е с масло.
    Обаче става бързо и няма какво да му объркаш.
   Не знам мъх къде е ходил снощи и какво е правил,но още спи,непробудно.
   А днес трябва да прави ревизии на магазините.Ама него проблем.
   Препичам се на слънчице,докато пия кафе,при нас е супер времето.
    Ох,Рен,за живите жалби си! Дай адрес да ти пратя домашно червено.
  Ние на Коледа не ядохме сърми,оставихме за утре,че си имам Василка.Празнуваме си Банго Васил и на 01. И на 14.01

# 2 143
  • Мнения: 14 420
Ако питаше за ябълков оцет как се прави, можех да помогна. Все още ми се намират от преди две години, към има няма 200 лира остават още. В следващите 10 години явно няма да произведем ново количество.

# 2 144
  • София
  • Мнения: 20 020
Кло, онзи ден като писа за попската яхния щях да ти казвам, но нещо не съм си пола гинко билобата.
Понеже рядко намирам балучки я правя с шалот. Много вкусна става. По-мек му е вкусът.
Добри, да сте живи и здрави и много години да празнувате.
Ренко, май просто го оставяш да вкисне, но трябва да намериш гъба, от оцет, за да стане ферментацията.
Язък за виното, но и оцет е ок.

Общи условия

Активация на акаунт